Dit moet je in oktober kijken op NetflixEr is eigenlijk maar één absolute ‘must watch‘ voor Netflix deze maand. Je moét A life on our Planet, van Sir David Attenborough gewoon echt gezien hebben.

In deze documentaire neemt de inmiddels 93 jarige Attenborough ons mee in zijn leven. Hij kijkt terug op hoe de wereld in die 9 decennia is veranderd. Hij laat met indringende beelden zien dat we niet echt geweldig zijn omgegaan met onze planeet.

Waar je op enig moment misschien het gevoel krijgt dat het alleen maar hel en verdoemenis is, komt Attenborough met oplossingen. Hoe we het tij samen kunnen of eigenlijk ook moéten keren.

A life on our Planet op Netflix

Netflix David Attenborough

Deze docu, a Life on our Planet, heeft wel echt een andere insteek heeft dan de andere docu’s uit de Planet reeks die hij normaal maakt. Naast een terugblik geeft Attenborough zijn visie op de toekomst van onze planeet. Eentje die de moeite waard is om over na te denken. De oplossingen die hij geeft zijn namelijk te doen. We kunnen, of moeten misschien wel,  allemaal daarin onze eigen verantwoordelijkheid nemen.

En daarnaast kan ik echt úren naar de stem van Attenborough luisteren. Kortom, a life on our Planet is echt een aanrader om deze maand op Netflix te kijken.

Gepubliceerd op 10 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!
6 juni 2022
strand Ameland
 
Tips voor Ameland

Als je zin hebt om een paar dagen naar Ameland te gaan, dan heb ik tips voor je. Want Ameland is, om meerdere redenen, een heerlijk Waddeneiland.
27 mei 2022
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
26 mei 2022
Susan Callantsoog
 
Verrassend Callantsoog

Wat zijn we verrast door Callantsoog en zijn omgeving. Een perfecte uitvalsbasis in Noord Holland voor een week(endje) weg.