Dit moet je in oktober kijken op NetflixEr is eigenlijk maar één absolute ‘must watch‘ voor Netflix deze maand. Je moét A life on our Planet, van Sir David Attenborough gewoon echt gezien hebben.

In deze documentaire neemt de inmiddels 93 jarige Attenborough ons mee in zijn leven. Hij kijkt terug op hoe de wereld in die 9 decennia is veranderd. Hij laat met indringende beelden zien dat we niet echt geweldig zijn omgegaan met onze planeet.

Waar je op enig moment misschien het gevoel krijgt dat het alleen maar hel en verdoemenis is, komt Attenborough met oplossingen. Hoe we het tij samen kunnen of eigenlijk ook moéten keren.

A life on our Planet op Netflix

Netflix David Attenborough

Deze docu, a Life on our Planet, heeft wel echt een andere insteek heeft dan de andere docu’s uit de Planet reeks die hij normaal maakt. Naast een terugblik geeft Attenborough zijn visie op de toekomst van onze planeet. Eentje die de moeite waard is om over na te denken. De oplossingen die hij geeft zijn namelijk te doen. We kunnen, of moeten misschien wel,  allemaal daarin onze eigen verantwoordelijkheid nemen.

En daarnaast kan ik echt úren naar de stem van Attenborough luisteren. Kortom, a life on our Planet is echt een aanrader om deze maand op Netflix te kijken.

Gepubliceerd op 10 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.