Muffins met citroen & maanzaad



Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!

Want jullie weten dat ik al bijna twee jaar samenwerk met NEFF. Mijn keuken is voorzien van hun inbouwapparatuur en ik ben er oprecht nog iedere dag blij mee. De oven staat ook denk ik bijna dagelijks aan en toch ontdek ik iedere keer nog nieuwe mogelijkheden.

Automatische ovenprogramma’s NEFF

Zo zitten er op de oven dus een aantal automatische programma’s. Om te bakken, grillen en te braden. En die zijn dus zó eenvoudig te bedienen dat een kind ze letterlijk kan bedienen. Want deze muffins maakten we met het automatische muffinprogramma. Voor een controlfreak als ik wel even een dingetje, maar het werkt dus gewoon prima. (zie ook mijn Reel op Instagram)

Beslag voor muffins maken, programma op de oven selecteren, 5 minuutjes wachten, muffinblik in de oven (ja, met die handige Slide & Hide deur) en 25 minuten later staan er goudbruine, prachtige gare muffins op je aanrecht. Hoe je die maakt leg ik je nú uit!

Voor 12 muffins
350g bloem
1 el bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
145g Griekse yoghurt
2 el citroensap
rasp van 1 citroen
2 el maanzaad

Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C (of gebruik het automatisch programma, als je dat hebt)

muffins

Muffins met citroen & maanzaad

Om de muffins te maken meng je de bloem met bakpoeder, bakingsoda, suiker, maanzaad en citroenrasp. In een andere kom gaat de zonnebloemolie die je losklopt met de eieren, yoghurt en citroensap. Voeg daar de droge ingrediënten aan toe en meng kort tot een beslag.

Vul de holtes van je muffinblik royaal met het beslag. Schuif het blik in de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten, tot je muffins goudbruin zijn. Haal het muffinblik dan uit de oven. Laat de muffins even kort in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Maar je kunt ze ook prima invriezen mochten ze niet allemaal in één keer opgaan.

muffin gegeten

Susan Aretz x NEFF

Voor het tweede jaar op rij werk ik samen met NEFF en ben ik een van hun trotse ambassadeurs. Dit recept en artikel is onderdeel van deze samenwerking.

 

Gepubliceerd op 1 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!