Muffins met citroen & maanzaad



Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!

Want jullie weten dat ik al bijna twee jaar samenwerk met NEFF. Mijn keuken is voorzien van hun inbouwapparatuur en ik ben er oprecht nog iedere dag blij mee. De oven staat ook denk ik bijna dagelijks aan en toch ontdek ik iedere keer nog nieuwe mogelijkheden.

Automatische ovenprogramma’s NEFF

Zo zitten er op de oven dus een aantal automatische programma’s. Om te bakken, grillen en te braden. En die zijn dus zó eenvoudig te bedienen dat een kind ze letterlijk kan bedienen. Want deze muffins maakten we met het automatische muffinprogramma. Voor een controlfreak als ik wel even een dingetje, maar het werkt dus gewoon prima. (zie ook mijn Reel op Instagram)

Beslag voor muffins maken, programma op de oven selecteren, 5 minuutjes wachten, muffinblik in de oven (ja, met die handige Slide & Hide deur) en 25 minuten later staan er goudbruine, prachtige gare muffins op je aanrecht. Hoe je die maakt leg ik je nú uit!

Voor 12 muffins
350g bloem
1 el bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
145g Griekse yoghurt
2 el citroensap
rasp van 1 citroen
2 el maanzaad

Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C (of gebruik het automatisch programma, als je dat hebt)

muffins

Muffins met citroen & maanzaad

Om de muffins te maken meng je de bloem met bakpoeder, bakingsoda, suiker, maanzaad en citroenrasp. In een andere kom gaat de zonnebloemolie die je losklopt met de eieren, yoghurt en citroensap. Voeg daar de droge ingrediënten aan toe en meng kort tot een beslag.

Vul de holtes van je muffinblik royaal met het beslag. Schuif het blik in de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten, tot je muffins goudbruin zijn. Haal het muffinblik dan uit de oven. Laat de muffins even kort in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Maar je kunt ze ook prima invriezen mochten ze niet allemaal in één keer opgaan.

muffin gegeten

Susan Aretz x NEFF

Voor het tweede jaar op rij werk ik samen met NEFF en ben ik een van hun trotse ambassadeurs. Dit recept en artikel is onderdeel van deze samenwerking.

 

Gepubliceerd op 1 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!