Muffins met citroen & maanzaad



Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!

Want jullie weten dat ik al bijna twee jaar samenwerk met NEFF. Mijn keuken is voorzien van hun inbouwapparatuur en ik ben er oprecht nog iedere dag blij mee. De oven staat ook denk ik bijna dagelijks aan en toch ontdek ik iedere keer nog nieuwe mogelijkheden.

Automatische ovenprogramma’s NEFF

Zo zitten er op de oven dus een aantal automatische programma’s. Om te bakken, grillen en te braden. En die zijn dus zó eenvoudig te bedienen dat een kind ze letterlijk kan bedienen. Want deze muffins maakten we met het automatische muffinprogramma. Voor een controlfreak als ik wel even een dingetje, maar het werkt dus gewoon prima. (zie ook mijn Reel op Instagram)

Beslag voor muffins maken, programma op de oven selecteren, 5 minuutjes wachten, muffinblik in de oven (ja, met die handige Slide & Hide deur) en 25 minuten later staan er goudbruine, prachtige gare muffins op je aanrecht. Hoe je die maakt leg ik je nú uit!

Voor 12 muffins
350g bloem
1 el bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
145g Griekse yoghurt
2 el citroensap
rasp van 1 citroen
2 el maanzaad

Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C (of gebruik het automatisch programma, als je dat hebt)

muffins

Muffins met citroen & maanzaad

Om de muffins te maken meng je de bloem met bakpoeder, bakingsoda, suiker, maanzaad en citroenrasp. In een andere kom gaat de zonnebloemolie die je losklopt met de eieren, yoghurt en citroensap. Voeg daar de droge ingrediënten aan toe en meng kort tot een beslag.

Vul de holtes van je muffinblik royaal met het beslag. Schuif het blik in de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten, tot je muffins goudbruin zijn. Haal het muffinblik dan uit de oven. Laat de muffins even kort in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Maar je kunt ze ook prima invriezen mochten ze niet allemaal in één keer opgaan.

muffin gegeten

Susan Aretz x NEFF

Voor het tweede jaar op rij werk ik samen met NEFF en ben ik een van hun trotse ambassadeurs. Dit recept en artikel is onderdeel van deze samenwerking.

 

Gepubliceerd op 1 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.