Muffins met citroen & maanzaad



Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!

Want jullie weten dat ik al bijna twee jaar samenwerk met NEFF. Mijn keuken is voorzien van hun inbouwapparatuur en ik ben er oprecht nog iedere dag blij mee. De oven staat ook denk ik bijna dagelijks aan en toch ontdek ik iedere keer nog nieuwe mogelijkheden.

Automatische ovenprogramma’s NEFF

Zo zitten er op de oven dus een aantal automatische programma’s. Om te bakken, grillen en te braden. En die zijn dus zó eenvoudig te bedienen dat een kind ze letterlijk kan bedienen. Want deze muffins maakten we met het automatische muffinprogramma. Voor een controlfreak als ik wel even een dingetje, maar het werkt dus gewoon prima. (zie ook mijn Reel op Instagram)

Beslag voor muffins maken, programma op de oven selecteren, 5 minuutjes wachten, muffinblik in de oven (ja, met die handige Slide & Hide deur) en 25 minuten later staan er goudbruine, prachtige gare muffins op je aanrecht. Hoe je die maakt leg ik je nú uit!

Voor 12 muffins
350g bloem
1 el bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
145g Griekse yoghurt
2 el citroensap
rasp van 1 citroen
2 el maanzaad

Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C (of gebruik het automatisch programma, als je dat hebt)

muffins

Muffins met citroen & maanzaad

Om de muffins te maken meng je de bloem met bakpoeder, bakingsoda, suiker, maanzaad en citroenrasp. In een andere kom gaat de zonnebloemolie die je losklopt met de eieren, yoghurt en citroensap. Voeg daar de droge ingrediënten aan toe en meng kort tot een beslag.

Vul de holtes van je muffinblik royaal met het beslag. Schuif het blik in de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten, tot je muffins goudbruin zijn. Haal het muffinblik dan uit de oven. Laat de muffins even kort in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt. Vers natuurlijk het allerlekkerst. Maar je kunt ze ook prima invriezen mochten ze niet allemaal in één keer opgaan.

muffin gegeten

Susan Aretz x NEFF

Voor het tweede jaar op rij werk ik samen met NEFF en ben ik een van hun trotse ambassadeurs. Dit recept en artikel is onderdeel van deze samenwerking.

 

Gepubliceerd op 1 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.