Mosterdpreisoep



Najaar & soep, het is een top combinatie. Zeker als je een soep maakt waar eigenlijk alleen nog maar brood bij hoeft en je bent klaar.

Deze mosterdsoep is op basis van prei gemaakt en daarna lekker voorzien van een romig accent. Hoe pittig qua mosterd je ‘maakt bepaal je natuurlijk zelf. Maar deze versie is 100% kidsproof.

Mosterdpreisoep Smulpaapje

Mosterdpreisoep voor minimaal 4 personen

1 ui, grof gesneden
1el olie
2 tenen knoflook, grofgehakt
500g prei, grof gesneden (goed gewassen!)
750ml groentebouillon
1tl tijm (gedroogd of vers)
1 aardappel (ongeveer 100g), geschild en in blokjes
3el crème fraiche
1,5 tl Zaanse mosterd
100g spekjes, uitgebakken

Mosterdpreisoep met spekjes

Verwarm de olie in een grote (soep) pan en fruit hierin 5 minuten de ui en knoflook aan. Voeg dan de gewassen en uitgelekte prei en blaadjes tijm toe en bak die 5 minuten mee aan. Voeg de groentebouillon en blokjes aardappel toe en breng aan de kook. Laat zachtjes 10-15 minuten doorkoken.

Kidsproof mosterdsoep

Als de aardappel gaar is kun je de soep gaan pureren. Dat kan in een blender (wat ik het prettigst vindt) maar ook met een staafmixer, net wat je in huis hebt. Breng dan op smaak met mosterd en crème fraiche en proef of er nog zout en peper nodig is. Serveer de soep met de uitgebakken spekjes en je favoriete, verse brood.

 

Gepubliceerd op 6 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.