Zo zorg je voor een mooie keukeninrichting!Ga je de keuken (opnieuw) inrichten? Pak meteen helemaal uit en maak er iets spectaculairs van. Ik geef je tips hoe je dat kunt doen!

In moderne keukens speelt stijl namelijk een  steeds belangrijkere rol. Zo is het alleen maar leuker om urenlang in je keuken te bezig te zijn. Met deze tips maak je écht iets moois van je keuken.

Luxe uitstraling

Je keuken mag best een luxe uitstraling hebben. Kies voor mooie spullen in de ruimte: van borrelplanken tot serviesgoed, van messen tot koffiezetapparaat. Bij mij staat er best veel op het aanrecht en daarmee ook direct in het zicht. Natuurlijk moeten de spullen wel ook echt een doel dienen, maar het oog wil ook wat. Bepaalde merken staan bekend om hun stijlvolle designs. Denk maar aan een Le Creuset pan: niet alleen mooi om naar te kijken maar natuurlijk ook om mee te koken. Zeker als je voor een opvallende kleur gaat, gewoon lekker de pan op het aanrecht laten staan.

keuken inspiratie

De uitstraling van je keuken zit ‘m ook in de afwerking. Ga voor een kwalitatief aanrechtblad, evenals een elegante wasbak. Wij hebben bijvoorbeeld bewust voor zowel een zwart aanrechtblad, als een zwarte spoelbak gekozen. Als je dan de koelkast en vaatwasser netjes laat inbouwen is het een fraai geheel.

Wandplanken in de keuken

Soms zijn we onze tijd vooruit, want het is een van dé grote keukentrends van deze tijd: mooie wandplanken. Van robuust hout bijvoorbeeld, of juist minimalistisch metaal. Geen hangende keukenkastjes, maar juist zichtbare planken. Je keuken krijgt zo een veel speelsere uitstraling. Op de planken kun je mooie spullen kwijt, zoals serviesgoed of kookboeken (ja, mijn eigen kookboeken liggen hier ook op). Of geef je pannen hier een plekje. Vind een ideale balans tussen een aantal items op de plank, maar zet die ook weer niet te vol. Zo creëer je  een gezellige, huiselijke look.

inspiratie keuken

Open keuken

Het hangt natuurlijk van je woning af, maar als je de mogelijkheid hebt, ga dan voor een open keuken. Het geeft een ruimtelijk en huiselijk gevoel – dit is de reden dat ’dit type keuken ook zo geliefd is. Een bijkomend voordeel? Je kunt je eettafel midden in je keuken kwijt. Voor ons is de tafel echt het middelpunt van de keuken.

Doordacht kleurgebruik

Denk na over het kleurgebruik in de keuken. Je kunt hier absoluut je persoonlijke voorkeuren in aanhouden, als het maar goed op elkaar aansluit. Natuurlijke kleuren passen goed: ze zorgen al gauw voor een rustgevende en warme look. Wij kozen daarom voor Scandinavisch groen in combinatie met  houten elementen zoals onze houten wandplank en houten greepjes. Ook mijn houten borrelplanken hebben een  eigen plek en staan zichtbaar op het aanrecht.

keuken inspiratie

Beeldschone details

Tot slot let op de finishing touches. De details tellen zeker mee. Zo staat een luxe kraan met een sierlijke boog 100x beter dan een ‘basic’ kraan bij de wasbak. Ga voor passende handgrepen op de kastjes, laat een mooie vloer leggen en kies voor een prullenbak die is ingebouwd. Wij hebben op die manier zelfs het gewone afval en het GFT afval ingebouwd al gescheiden. Alles telt mee!

Wat zijn voor jou onmisbare aspecten in jouw keuken? Benieuwd! Deel je het in de reacties met me?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Bijenkorf en bevat derhalve links naar genoemde artikelen.

Gepubliceerd op 3 april 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.