Zo zorg je voor een mooie keukeninrichting!Ga je de keuken (opnieuw) inrichten? Pak meteen helemaal uit en maak er iets spectaculairs van. Ik geef je tips hoe je dat kunt doen!

In moderne keukens speelt stijl namelijk een  steeds belangrijkere rol. Zo is het alleen maar leuker om urenlang in je keuken te bezig te zijn. Met deze tips maak je écht iets moois van je keuken.

Luxe uitstraling

Je keuken mag best een luxe uitstraling hebben. Kies voor mooie spullen in de ruimte: van borrelplanken tot serviesgoed, van messen tot koffiezetapparaat. Bij mij staat er best veel op het aanrecht en daarmee ook direct in het zicht. Natuurlijk moeten de spullen wel ook echt een doel dienen, maar het oog wil ook wat. Bepaalde merken staan bekend om hun stijlvolle designs. Denk maar aan een Le Creuset pan: niet alleen mooi om naar te kijken maar natuurlijk ook om mee te koken. Zeker als je voor een opvallende kleur gaat, gewoon lekker de pan op het aanrecht laten staan.

keuken inspiratie

De uitstraling van je keuken zit ‘m ook in de afwerking. Ga voor een kwalitatief aanrechtblad, evenals een elegante wasbak. Wij hebben bijvoorbeeld bewust voor zowel een zwart aanrechtblad, als een zwarte spoelbak gekozen. Als je dan de koelkast en vaatwasser netjes laat inbouwen is het een fraai geheel.

Wandplanken in de keuken

Soms zijn we onze tijd vooruit, want het is een van dé grote keukentrends van deze tijd: mooie wandplanken. Van robuust hout bijvoorbeeld, of juist minimalistisch metaal. Geen hangende keukenkastjes, maar juist zichtbare planken. Je keuken krijgt zo een veel speelsere uitstraling. Op de planken kun je mooie spullen kwijt, zoals serviesgoed of kookboeken (ja, mijn eigen kookboeken liggen hier ook op). Of geef je pannen hier een plekje. Vind een ideale balans tussen een aantal items op de plank, maar zet die ook weer niet te vol. Zo creëer je  een gezellige, huiselijke look.

inspiratie keuken

Open keuken

Het hangt natuurlijk van je woning af, maar als je de mogelijkheid hebt, ga dan voor een open keuken. Het geeft een ruimtelijk en huiselijk gevoel – dit is de reden dat ’dit type keuken ook zo geliefd is. Een bijkomend voordeel? Je kunt je eettafel midden in je keuken kwijt. Voor ons is de tafel echt het middelpunt van de keuken.

Doordacht kleurgebruik

Denk na over het kleurgebruik in de keuken. Je kunt hier absoluut je persoonlijke voorkeuren in aanhouden, als het maar goed op elkaar aansluit. Natuurlijke kleuren passen goed: ze zorgen al gauw voor een rustgevende en warme look. Wij kozen daarom voor Scandinavisch groen in combinatie met  houten elementen zoals onze houten wandplank en houten greepjes. Ook mijn houten borrelplanken hebben een  eigen plek en staan zichtbaar op het aanrecht.

keuken inspiratie

Beeldschone details

Tot slot let op de finishing touches. De details tellen zeker mee. Zo staat een luxe kraan met een sierlijke boog 100x beter dan een ‘basic’ kraan bij de wasbak. Ga voor passende handgrepen op de kastjes, laat een mooie vloer leggen en kies voor een prullenbak die is ingebouwd. Wij hebben op die manier zelfs het gewone afval en het GFT afval ingebouwd al gescheiden. Alles telt mee!

Wat zijn voor jou onmisbare aspecten in jouw keuken? Benieuwd! Deel je het in de reacties met me?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Bijenkorf en bevat derhalve links naar genoemde artikelen.

Gepubliceerd op 3 april 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.