Mocha latté havermout met chocola & kersen



Een dringend advies om morgen 10 minuutjes uit te trekken en je nieuwe favoriete ontbijt klaar te maken. Het mijne is het inmiddels al, want álles wat ik lekker vind zit in dit havermoutontbijtje uit Van haver tot gort van Ingrid Hofstra (de review daarvan lees je hier)

Warme havermout, espresso, cacao. Een crunchy topping en het zoete van de kers en de warmte van kaneel. Laat voor een kinderontbijt de espresso weg, maar geniet er zelf met volle teugen van!

Mochalatte havermout_Ingrid.jpg

Mocha latté Havermout voor 1 persoon

voor de crunchy topping

2el havermoutvlokken
snuf kaneel
½ tl lichte basterdsuiker (of kokosbloemsuiker, zoals in het boek)

voor de havermoutpap

60g havermoutvlokken
250ml water
1tl cacao
1el water
50ml koffie (ik zette espresso)
1tl honing
1tl vanille

voor de garnering

melkschuim, die ik maakte met de opschuimer
verse kersen, ontpit (of gebruik zoals ik zure kersen uit een pot)
extra kaneel

Zo maak je de mocha latte havermout

Maak eerst de topping. Doe havervlokken, kaneel en kokosbloesemsuiker in een droge koekenpan en rooster circa 10 minuten op laag vuur. In de tussentijd maak je de de pap. Meng havermout en water in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog circa 2 minuten doorpruttelen. Haal van het vuur.

Havermout met espresso & chocola

Maak een papje van cacaopoeder en water. Giet dit bij de havermout en roer het door. Voeg koffie, honing en vanille-extract toe en meng even door. Zet opzij met deksel op de pan terwijl je de melk opschuimt. Om te serveren doe je de warme havermout in een diep bord. Schep het melkschuim boven op de pap en garneer met de crunchy havermout topping, een beetje kaneel en wat kersen.
 

Gepubliceerd op 8 november 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker