Mocha latté havermout met chocola & kersen



Een dringend advies om morgen 10 minuutjes uit te trekken en je nieuwe favoriete ontbijt klaar te maken. Het mijne is het inmiddels al, want álles wat ik lekker vind zit in dit havermoutontbijtje uit Van haver tot gort van Ingrid Hofstra (de review daarvan lees je hier)

Warme havermout, espresso, cacao. Een crunchy topping en het zoete van de kers en de warmte van kaneel. Laat voor een kinderontbijt de espresso weg, maar geniet er zelf met volle teugen van!

Mochalatte havermout_Ingrid.jpg

Mocha latté Havermout voor 1 persoon

voor de crunchy topping

2el havermoutvlokken
snuf kaneel
½ tl lichte basterdsuiker (of kokosbloemsuiker, zoals in het boek)

voor de havermoutpap

60g havermoutvlokken
250ml water
1tl cacao
1el water
50ml koffie (ik zette espresso)
1tl honing
1tl vanille

voor de garnering

melkschuim, die ik maakte met de opschuimer
verse kersen, ontpit (of gebruik zoals ik zure kersen uit een pot)
extra kaneel

Zo maak je de mocha latte havermout

Maak eerst de topping. Doe havervlokken, kaneel en kokosbloesemsuiker in een droge koekenpan en rooster circa 10 minuten op laag vuur. In de tussentijd maak je de de pap. Meng havermout en water in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog circa 2 minuten doorpruttelen. Haal van het vuur.

Havermout met espresso & chocola

Maak een papje van cacaopoeder en water. Giet dit bij de havermout en roer het door. Voeg koffie, honing en vanille-extract toe en meng even door. Zet opzij met deksel op de pan terwijl je de melk opschuimt. Om te serveren doe je de warme havermout in een diep bord. Schep het melkschuim boven op de pap en garneer met de crunchy havermout topping, een beetje kaneel en wat kersen.
 

Gepubliceerd op 8 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.