Mocha latté havermout met chocola & kersen
Een dringend advies om morgen 10 minuutjes uit te trekken en je nieuwe favoriete ontbijt klaar te maken. Het mijne is het inmiddels al, want álles wat ik lekker vind zit in dit havermoutontbijtje uit Van haver tot gort van Ingrid Hofstra (de review daarvan lees je hier)
Warme havermout, espresso, cacao. Een crunchy topping en het zoete van de kers en de warmte van kaneel. Laat voor een kinderontbijt de espresso weg, maar geniet er zelf met volle teugen van!
Mocha latté Havermout voor 1 persoon
voor de crunchy topping
2el havermoutvlokken
snuf kaneel
½ tl lichte basterdsuiker (of kokosbloemsuiker, zoals in het boek)
voor de havermoutpap
60g havermoutvlokken
250ml water
1tl cacao
1el water
50ml koffie (ik zette espresso)
1tl honing
1tl vanille
voor de garnering
melkschuim, die ik maakte met de opschuimer
verse kersen, ontpit (of gebruik zoals ik zure kersen uit een pot)
extra kaneel
Zo maak je de mocha latte havermout
Maak eerst de topping. Doe havervlokken, kaneel en kokosbloesemsuiker in een droge koekenpan en rooster circa 10 minuten op laag vuur. In de tussentijd maak je de de pap. Meng havermout en water in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog circa 2 minuten doorpruttelen. Haal van het vuur.
Havermout met espresso & chocola
Maak een papje van cacaopoeder en water. Giet dit bij de havermout en roer het door. Voeg koffie, honing en vanille-extract toe en meng even door. Zet opzij met deksel op de pan terwijl je de melk opschuimt. Om te serveren doe je de warme havermout in een diep bord. Schep het melkschuim boven op de pap en garneer met de crunchy havermout topping, een beetje kaneel en wat kersen.
Gepubliceerd op 8 november 2017