Mister Kitchen’s Cranberry & Kaneelpindakaas granola



Als Mister Kitchen zeven smaken pindakaas lanceert dan is het bijna onmogelijk om te kiezen met welke er van je de keuken in duikt. Want met pindakaas kun je meer dan het alleen op je brood smeren. Mijn pindakaastaart kennen jullie natuurlijk al. Maar nu is er dan ook pindakaas granola!

Ik koos voor de cranberry & kaneelpindakaas, omdat ik in de granola ook nog extra kaneel gebruikte en er gedroogde cranberries door heen deed. Je moet ‘maar gewoon maken eigenlijk 😉 Oh en waarom er zeven soorten pindakaas zijn van Mister Kitchen lees je in het interview dat ik onlangs met ze had!

Voor een grote pot vol

200g havermout
½ tl kaneel
¼ tl zout
½ tl vanille extract
100g maple syrup
75g Cranberrykaneel pindakaas van Mister Kitchen
75g hazelnoten, grof gehakt
50g sesamzaadjes
50g zonnebloempitten
100g gedroogde cranberries

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 150C (hetelucht)

Mister Kitchen Pindakaas granola

Meng in een steelpannetje de maple syrup en pindakaas en verwarm (niet aan de kook brengen!). In een grote kom meng je de havermout, kaneel, zout, hazelnoten, sesamzaadjes en zonnebloempitten. Voeg nu de vanille toe aan het pindakaas/maple syrup mengsel en giet dit bij de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en spreid het dan uit op de bakplaat.

Zelfgemaakte granola met pindakaas, kaneel & cranberries

Bak het 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en schep halverwege een keer voorzichtig om. Als de granola mooi goudbruin kleurt haal je het uit de oven en laat je het op de bakplaat afkoelen. Het wordt daardoor lekker knapperig, dus niet te snel er af halen. Meng er tot slot de cranberries door en doe alles in een luchtdichte pot.

Meer recepten met pindakaas

Er staan op Smulpaapje nog veel meer lekkere recepten met pindakaas. Je vindt ze hier!

Gepubliceerd op 23 augustus 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd