Mister Kitchen’s Cranberry & Kaneelpindakaas granola



Als Mister Kitchen zeven smaken pindakaas lanceert dan is het bijna onmogelijk om te kiezen met welke er van je de keuken in duikt. Want met pindakaas kun je meer dan het alleen op je brood smeren. Mijn pindakaastaart kennen jullie natuurlijk al. Maar nu is er dan ook pindakaas granola!

Ik koos voor de cranberry & kaneelpindakaas, omdat ik in de granola ook nog extra kaneel gebruikte en er gedroogde cranberries door heen deed. Je moet ‘maar gewoon maken eigenlijk 😉 Oh en waarom er zeven soorten pindakaas zijn van Mister Kitchen lees je in het interview dat ik onlangs met ze had!

Voor een grote pot vol

200g havermout
½ tl kaneel
¼ tl zout
½ tl vanille extract
100g maple syrup
75g Cranberrykaneel pindakaas van Mister Kitchen
75g hazelnoten, grof gehakt
50g sesamzaadjes
50g zonnebloempitten
100g gedroogde cranberries

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 150C (hetelucht)

Mister Kitchen Pindakaas granola

Meng in een steelpannetje de maple syrup en pindakaas en verwarm (niet aan de kook brengen!). In een grote kom meng je de havermout, kaneel, zout, hazelnoten, sesamzaadjes en zonnebloempitten. Voeg nu de vanille toe aan het pindakaas/maple syrup mengsel en giet dit bij de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en spreid het dan uit op de bakplaat.

Zelfgemaakte granola met pindakaas, kaneel & cranberries

Bak het 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en schep halverwege een keer voorzichtig om. Als de granola mooi goudbruin kleurt haal je het uit de oven en laat je het op de bakplaat afkoelen. Het wordt daardoor lekker knapperig, dus niet te snel er af halen. Meng er tot slot de cranberries door en doe alles in een luchtdichte pot.

Meer recepten met pindakaas

Er staan op Smulpaapje nog veel meer lekkere recepten met pindakaas. Je vindt ze hier!

Gepubliceerd op 23 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.