Mister Kitchen’s Cranberry & Kaneelpindakaas granola

Als Mister Kitchen zeven smaken pindakaas lanceert dan is het bijna onmogelijk om te kiezen met welke er van je de keuken in duikt. Want met pindakaas kun je meer dan het alleen op je brood smeren. Mijn pindakaastaart kennen jullie natuurlijk al. Maar nu is er dan ook pindakaas granola!
Ik koos voor de cranberry & kaneelpindakaas, omdat ik in de granola ook nog extra kaneel gebruikte en er gedroogde cranberries door heen deed. Je moet ‘maar gewoon maken eigenlijk 😉 Oh en waarom er zeven soorten pindakaas zijn van Mister Kitchen lees je in het interview dat ik onlangs met ze had!
Voor een grote pot vol
200g havermout
½ tl kaneel
¼ tl zout
½ tl vanille extract
100g maple syrup
75g Cranberrykaneel pindakaas van Mister Kitchen
75g hazelnoten, grof gehakt
50g sesamzaadjes
50g zonnebloempitten
100g gedroogde cranberries
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 150C (hetelucht)
Mister Kitchen Pindakaas granola
Meng in een steelpannetje de maple syrup en pindakaas en verwarm (niet aan de kook brengen!). In een grote kom meng je de havermout, kaneel, zout, hazelnoten, sesamzaadjes en zonnebloempitten. Voeg nu de vanille toe aan het pindakaas/maple syrup mengsel en giet dit bij de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en spreid het dan uit op de bakplaat.
Zelfgemaakte granola met pindakaas, kaneel & cranberries
Bak het 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en schep halverwege een keer voorzichtig om. Als de granola mooi goudbruin kleurt haal je het uit de oven en laat je het op de bakplaat afkoelen. Het wordt daardoor lekker knapperig, dus niet te snel er af halen. Meng er tot slot de cranberries door en doe alles in een luchtdichte pot.
Meer recepten met pindakaas
Er staan op Smulpaapje nog veel meer lekkere recepten met pindakaas. Je vindt ze hier!
Gepubliceerd op 23 augustus 2017