Mini jacket potato met frisse topping
Een lekker en makkelijk bijgerecht voor je kerstbuffet, deze gepofte mini aardappeltjes met frisse topping. Kidsproof kerstrecept!
Soms is lekker zo simpel, zoals met deze gepofte kleine aardappeltjes uit de oven. Terwijl jij geniet van het gezelschap dat in huis is doet de oven z’n werk. Makkelijker wordt het niet.
Naturel al lekker, maar nóg lekkerder met een frisse topping.
Zeker als je een kindvriendelijk kerstrecept doet is dit een gegarandeerde hit. Smullen maar!
Voor 4-6 personen
1 kilo kleine aardappeltjes (kriel in de schil werkt top)
1 tl zeezout
2 el olijfolie
Voor de topping
125 ml zure room
verse bieslook
Ovenschaal – oven voorverwarmen op 190C
Mini gepofte aardappel uit de oven
Hussel de aardappeltjes (niet schillen!) met de olijfolie en het zout en spreid op een bakplaat, die je bedekt hebt met bakpapier. Pof ze zo een uur in de voorverwarmde oven. Haal de aardappeltjes er dan uit en laat even 10 minuutjes afkoelen.
Doe je gepofte aardappeltjes dan in een mooie, grote schaal en snijd met een scherp mes een kruisje in de bovenkant van alle aardappeltjes. Schep hierin een theelepel zure room en garneer met fijn gesneden bieslook. Nog wat versgemalen zwarte peper erover heen en klaar ben je!
Een perfect kerstrecept voor als je in buffetstijl wilt eten en iedereen lekker kan kiezen wat ‘ie eet.
Gepubliceerd op 9 december 2015