Mini Apfelstrudel



In Oostenrijk konden wij er afgelopen zomer niet omheen. Apfelstrudel. Daar wil je trouwens ook niet omheen, want als je het ergens lekker kunt eten is het wel in Oostenrijk. Zo, puur. Of met vanillesaus of slagroom.

Maar ik ben lui 😉 en apfelstrudel is best wat werk. Dus daarom een mini variant, met filodeeg. Die je – samen met je kind(eren) – wel heel makkelijk in elkaar draait. Dus lekker én gemak, wat wil je nog meer?!

mini apfelstrudel Smulpaapje

Voor ongeveer 15 stuks

½ pak filodeeg, ontdooid
150g appelblokjes
45g gehakte noten, ik gebruikte hazelnoten
50g rozijnen
15g boter
25g boter
1tl kaneel
rasp van 1 sinaasappel
1el honing

Oven voorverwarmen op 175C – bakplaat met bakpapier

Zelf apfelstrudel maken

Leg de velletjes filodeeg als ze zijn ontdooid op een vochtige theedoek (anders drogen ze te snel uit) en snijd ze in 3 gelijke delen. Dat kan als het goed is precies op de vouw, van hoe het deeg is opgevouwen in de verpakking. Zorg dat je de andere ingrediënten hebt voorbereid en je oven is voorverwarmd, dan kun je snel werken.

Mini apfelstrudel

Verwarm 15g van de boter en bak hierin de appel, kaneel en honing in 10 minuutjes zachtjes in aan. Vuur uit en noten, rozijnen en rasp toevoegen. Smelt dan de 25g boter, in de magnetron, en gebruik dit om je filodeeg mee in te smeren. Dat hoeft alleen aan de randjes, en daarbinnen doe je een klein beetje van de appelvulling. Vouw nu dicht en besmeer de bovenkant ook nog heel licht met boter. Leg de pakketjes op de bakplaat.

Kleine appelgebakjes

Doe dit tot je vulling op is en bak de strudels dan in 10 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven. Laat heel even afkoelen en serveer dan meteen, eventueel strooi je nog wat poedersuiker erover. Dit is geen gebakje om te bewaren, eet ze dus liefst zo vers mogelijk!

Gepubliceerd op 15 augustus 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.