Mini Apfelstrudel



In Oostenrijk konden wij er afgelopen zomer niet omheen. Apfelstrudel. Daar wil je trouwens ook niet omheen, want als je het ergens lekker kunt eten is het wel in Oostenrijk. Zo, puur. Of met vanillesaus of slagroom.

Maar ik ben lui 😉 en apfelstrudel is best wat werk. Dus daarom een mini variant, met filodeeg. Die je – samen met je kind(eren) – wel heel makkelijk in elkaar draait. Dus lekker én gemak, wat wil je nog meer?!

mini apfelstrudel Smulpaapje

Voor ongeveer 15 stuks

½ pak filodeeg, ontdooid
150g appelblokjes
45g gehakte noten, ik gebruikte hazelnoten
50g rozijnen
15g boter
25g boter
1tl kaneel
rasp van 1 sinaasappel
1el honing

Oven voorverwarmen op 175C – bakplaat met bakpapier

Zelf apfelstrudel maken

Leg de velletjes filodeeg als ze zijn ontdooid op een vochtige theedoek (anders drogen ze te snel uit) en snijd ze in 3 gelijke delen. Dat kan als het goed is precies op de vouw, van hoe het deeg is opgevouwen in de verpakking. Zorg dat je de andere ingrediënten hebt voorbereid en je oven is voorverwarmd, dan kun je snel werken.

Mini apfelstrudel

Verwarm 15g van de boter en bak hierin de appel, kaneel en honing in 10 minuutjes zachtjes in aan. Vuur uit en noten, rozijnen en rasp toevoegen. Smelt dan de 25g boter, in de magnetron, en gebruik dit om je filodeeg mee in te smeren. Dat hoeft alleen aan de randjes, en daarbinnen doe je een klein beetje van de appelvulling. Vouw nu dicht en besmeer de bovenkant ook nog heel licht met boter. Leg de pakketjes op de bakplaat.

Kleine appelgebakjes

Doe dit tot je vulling op is en bak de strudels dan in 10 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven. Laat heel even afkoelen en serveer dan meteen, eventueel strooi je nog wat poedersuiker erover. Dit is geen gebakje om te bewaren, eet ze dus liefst zo vers mogelijk!

Gepubliceerd op 15 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!