Mijn 3 favoriete Clinique productenAl jaren is Clinique een van mijn favoriete merken voor gezichtsverzorging. Onlangs kocht in twee producten uit de nieuwe Super Defense serie. Speciaal voor de oudere huid.

Toen ik nog een stuk jonger was gebruikte ik eigenlijk standaard altijd de DDML gezichtscrème van Clinique. Voor een jonge huid een prima verzorging en ook nog eens eentje die redelijk betaalbaar is. Als je wil kun je voor een jongere huid zelfs hun hele driestappenplan voor gezichtsverzorging gebruiken. Het werkt super!

Verzorging oudere huid

Maar mijn huid is inmiddels wat jaartjes ouder en ik merk dan ook dat een oudere huid een andere verzorging en een rijkere crème nodig heeft. De afgelopen periode gebruikte ik Elizabeth Arden. Maar inmiddels ben ik dus weer terug bij mijn vertrouwde en geliefde Clinique gezichtsverzorging.

En voor de verzorging van die oudere huid heb ik dus drie favorieten, die niet meer van het badkamerkastje verdwijnen. Dit zijn ze:

Super Defense Clinique – dagcrème

Na uitgebreid advies bij Douglas kocht ik (zelf dus) de nieuwe Super Defense reeks van Clinique. Een dag- en een nachtcrème. Beiden gebruik ik nu inmiddels een aantal weken en ik ben er echt super enthousiast over.

Dat was ik eigenlijk meteen na het eerste gebruik al. Want mijn huid lijkt het spul wel op te zuigen. Zó snel trekt het in. Love it! Wat ik ook echt heel fijn vind is dat het geen laagje achterlaat, zoals sommige crèmes doen. Gewoon goed uitsmeren en het zit in je huid. Ook het feit dat er een goeie factor in zit (25 of 40) vind ik echt een groot pluspunt.

Clinique favorieten

De crèmes zijn er voor twee huidtypes; type 1+2 (de zeer droge tot gecombineerd droge huid) of voor type 3 & 4 (de gecombineerde tot vette huid)

Super Defense Clinique – nachtcrème

Naast de dagcrème gebruik ik ook de nachtcrème uit dezelfde serie. En hier geldt eigenlijk hetzelfde voor. Heerlijk vol en rijk qua crème. Opsmeren en weg is het. Ook de nachtcrème is er voor beide huidtypes. Welke je nodig hebt weet je zelf wel, of laat je adviseren in de parfumerie.

clinique7 day Scrub Clinique

Deze scrub van Clinique gebruik ik denk ik al meer dan tien jaar. Ik vind het de allerbeste scrub ooit. Geen grap.

Een superfijne korrel, waar door je ‘m ook echt iedere dag kunt gebruiken.

Dat het 7 day scrub heet is dus ook echt wat er mee kan. Ik gebruik de scrub zelf overigens 1 à 2 keer per week en niet iedere dag. Gewoon omdat mijn huid meerdere keren niet nodig heeft.

Inmiddels gebruikt ook mijn dochter deze scrub, juist omdat ‘ie zo mild in het gebruik is. Haar jonge huid vertoont wat tekenen van puberteit en dan is deze scrub perfect om ‘m goed schoon te houden (daarna wel even een crème erop doen, anders gaat het trekken)

Favorieten Clinique

Dus ja, dit zijn wel echt mijn 3 favoriete Clinique producten. Goede verzorging, relatief betaalbaar en zuinig in het gebruik. Zeer blij dus met mijn aanschaf.

Disclaimer
De linkjes in dit artikel zijn affiliatielinks naar Bol.com. Die heb ik erin gezet zodat jij weet welke Clinique producten ik gebruik. Mocht je ze op deze manier aanschaffen krijg ik daar een klein percentage van. Jou kost het verder niks. De genoemde favorieten van Clinique zijn allemaal gewoon door mijzelf aangeschaft. Via het PR bureau van Clinique kreeg ik de mooie beelden om in dit artikel te gebruiken.

 

Gepubliceerd op 3 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 mei 2021
strandhuisje Roompot
 
Vakantie in strandhuisje

Als je overweegt om tijdens een vakantie een strandhuisje te huren ga ik je vertellen waarom je dat absoluut wil!
10 mei 2021
streek van verrassingen
 
Streek van verrassingen

Als je erop uit wilt biedt de Streek van Verrassingen meerdere locaties, waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt. Ik vertel je er meer over!
29 april 2021
fino sherry
 
Wat je moet weten over sherry

Sherry is toe aan een revival en dus is er een heuse (Europese) campagne om sherry terug in het glas te brengen. Dit moet je zéker weten over sherry.
26 april 2021
margarita cocktal
 
Margarita cocktail recepten

Waarom ik tot nu toe niet eerder Margarita’s heb gemaakt is me een raadsel. Met het basisrecept voor deze klassieke cocktail kun je geweldig variëren.
31 maart 2021
 
Magic Drops Collistar

Een zelfbruiner is altijd best een dingetje, want werkt het goed en zo ja hoe handig is het in het gebruik. Ik testte de Magic Drops van Collistar voor je.
10 februari 2021
zelf chai latte maken
 
Zelf chai latte maken

Ik was vergeten hoe ontzettend makkelijk het is om zelf chai latte te maken. Met dit chai latte recept kan het simpelweg niet mislukken.