Mijn 3 favoriete Clinique productenAl jaren is Clinique een van mijn favoriete merken voor gezichtsverzorging. Onlangs kocht in twee producten uit de nieuwe Super Defense serie. Speciaal voor de oudere huid.

Toen ik nog een stuk jonger was gebruikte ik eigenlijk standaard altijd de DDML gezichtscrème van Clinique. Voor een jonge huid een prima verzorging en ook nog eens eentje die redelijk betaalbaar is. Als je wil kun je voor een jongere huid zelfs hun hele driestappenplan voor gezichtsverzorging gebruiken. Het werkt super!

Verzorging oudere huid

Maar mijn huid is inmiddels wat jaartjes ouder en ik merk dan ook dat een oudere huid een andere verzorging en een rijkere crème nodig heeft. De afgelopen periode gebruikte ik Elizabeth Arden. Maar inmiddels ben ik dus weer terug bij mijn vertrouwde en geliefde Clinique gezichtsverzorging.

En voor de verzorging van die oudere huid heb ik dus drie favorieten, die niet meer van het badkamerkastje verdwijnen. Dit zijn ze:

Super Defense Clinique – dagcrème

Na uitgebreid advies bij Douglas kocht ik (zelf dus) de nieuwe Super Defense reeks van Clinique. Een dag- en een nachtcrème. Beiden gebruik ik nu inmiddels een aantal weken en ik ben er echt super enthousiast over.

Dat was ik eigenlijk meteen na het eerste gebruik al. Want mijn huid lijkt het spul wel op te zuigen. Zó snel trekt het in. Love it! Wat ik ook echt heel fijn vind is dat het geen laagje achterlaat, zoals sommige crèmes doen. Gewoon goed uitsmeren en het zit in je huid. Ook het feit dat er een goeie factor in zit (25 of 40) vind ik echt een groot pluspunt.

Clinique favorieten

De crèmes zijn er voor twee huidtypes; type 1+2 (de zeer droge tot gecombineerd droge huid) of voor type 3 & 4 (de gecombineerde tot vette huid)

Super Defense Clinique – nachtcrème

Naast de dagcrème gebruik ik ook de nachtcrème uit dezelfde serie. En hier geldt eigenlijk hetzelfde voor. Heerlijk vol en rijk qua crème. Opsmeren en weg is het. Ook de nachtcrème is er voor beide huidtypes. Welke je nodig hebt weet je zelf wel, of laat je adviseren in de parfumerie.

clinique7 day Scrub Clinique

Deze scrub van Clinique gebruik ik denk ik al meer dan tien jaar. Ik vind het de allerbeste scrub ooit. Geen grap.

Een superfijne korrel, waar door je ‘m ook echt iedere dag kunt gebruiken.

Dat het 7 day scrub heet is dus ook echt wat er mee kan. Ik gebruik de scrub zelf overigens 1 à 2 keer per week en niet iedere dag. Gewoon omdat mijn huid meerdere keren niet nodig heeft.

Inmiddels gebruikt ook mijn dochter deze scrub, juist omdat ‘ie zo mild in het gebruik is. Haar jonge huid vertoont wat tekenen van puberteit en dan is deze scrub perfect om ‘m goed schoon te houden (daarna wel even een crème erop doen, anders gaat het trekken)

Favorieten Clinique

Dus ja, dit zijn wel echt mijn 3 favoriete Clinique producten. Goede verzorging, relatief betaalbaar en zuinig in het gebruik. Zeer blij dus met mijn aanschaf.

Disclaimer
De linkjes in dit artikel zijn affiliatielinks naar Bol.com. Die heb ik erin gezet zodat jij weet welke Clinique producten ik gebruik. Mocht je ze op deze manier aanschaffen krijg ik daar een klein percentage van. Jou kost het verder niks. De genoemde favorieten van Clinique zijn allemaal gewoon door mijzelf aangeschaft. Via het PR bureau van Clinique kreeg ik de mooie beelden om in dit artikel te gebruiken.

 

Gepubliceerd op 3 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!
28 oktober 2023
wild in de achterhoek
 
Wild in de Achterhoek

Als je wild wil eten, dan is de Achterhoek een top culinaire bestemming daarvoor. Ga je mee op wildreis door de Achterhoek?!
9 oktober 2023
wijnen uit Rueda
 
Rueda wijnen: De perfecte match met groente

De nieuwe oogst Rueda wijnen is nét geplukt! Een perfect moment om je meer te vertellen over deze frisse Spaanse wijn met een bite.
5 oktober 2023
de waag leiden
 
12x Lunchen in Leiden

Of ik mijn favorieten wil delen voor lekkere lunch plekjes in Leiden? Tuurlijk! Dit zijn mijn 12 favorieten om in Leiden lekker te lunchen.