Mijn 3 favoriete Clinique productenAl jaren is Clinique een van mijn favoriete merken voor gezichtsverzorging. Onlangs kocht in twee producten uit de nieuwe Super Defense serie. Speciaal voor de oudere huid.

Toen ik nog een stuk jonger was gebruikte ik eigenlijk standaard altijd de DDML gezichtscrème van Clinique. Voor een jonge huid een prima verzorging en ook nog eens eentje die redelijk betaalbaar is. Als je wil kun je voor een jongere huid zelfs hun hele driestappenplan voor gezichtsverzorging gebruiken. Het werkt super!

Verzorging oudere huid

Maar mijn huid is inmiddels wat jaartjes ouder en ik merk dan ook dat een oudere huid een andere verzorging en een rijkere crème nodig heeft. De afgelopen periode gebruikte ik Elizabeth Arden. Maar inmiddels ben ik dus weer terug bij mijn vertrouwde en geliefde Clinique gezichtsverzorging.

En voor de verzorging van die oudere huid heb ik dus drie favorieten, die niet meer van het badkamerkastje verdwijnen. Dit zijn ze:

Super Defense Clinique – dagcrème

Na uitgebreid advies bij Douglas kocht ik (zelf dus) de nieuwe Super Defense reeks van Clinique. Een dag- en een nachtcrème. Beiden gebruik ik nu inmiddels een aantal weken en ik ben er echt super enthousiast over.

Dat was ik eigenlijk meteen na het eerste gebruik al. Want mijn huid lijkt het spul wel op te zuigen. Zó snel trekt het in. Love it! Wat ik ook echt heel fijn vind is dat het geen laagje achterlaat, zoals sommige crèmes doen. Gewoon goed uitsmeren en het zit in je huid. Ook het feit dat er een goeie factor in zit (25 of 40) vind ik echt een groot pluspunt.

Clinique favorieten

De crèmes zijn er voor twee huidtypes; type 1+2 (de zeer droge tot gecombineerd droge huid) of voor type 3 & 4 (de gecombineerde tot vette huid)

Super Defense Clinique – nachtcrème

Naast de dagcrème gebruik ik ook de nachtcrème uit dezelfde serie. En hier geldt eigenlijk hetzelfde voor. Heerlijk vol en rijk qua crème. Opsmeren en weg is het. Ook de nachtcrème is er voor beide huidtypes. Welke je nodig hebt weet je zelf wel, of laat je adviseren in de parfumerie.

clinique7 day Scrub Clinique

Deze scrub van Clinique gebruik ik denk ik al meer dan tien jaar. Ik vind het de allerbeste scrub ooit. Geen grap.

Een superfijne korrel, waar door je ‘m ook echt iedere dag kunt gebruiken.

Dat het 7 day scrub heet is dus ook echt wat er mee kan. Ik gebruik de scrub zelf overigens 1 à 2 keer per week en niet iedere dag. Gewoon omdat mijn huid meerdere keren niet nodig heeft.

Inmiddels gebruikt ook mijn dochter deze scrub, juist omdat ‘ie zo mild in het gebruik is. Haar jonge huid vertoont wat tekenen van puberteit en dan is deze scrub perfect om ‘m goed schoon te houden (daarna wel even een crème erop doen, anders gaat het trekken)

Favorieten Clinique

Dus ja, dit zijn wel echt mijn 3 favoriete Clinique producten. Goede verzorging, relatief betaalbaar en zuinig in het gebruik. Zeer blij dus met mijn aanschaf.

Disclaimer
De linkjes in dit artikel zijn affiliatielinks naar Bol.com. Die heb ik erin gezet zodat jij weet welke Clinique producten ik gebruik. Mocht je ze op deze manier aanschaffen krijg ik daar een klein percentage van. Jou kost het verder niks. De genoemde favorieten van Clinique zijn allemaal gewoon door mijzelf aangeschaft. Via het PR bureau van Clinique kreeg ik de mooie beelden om in dit artikel te gebruiken.

 

Gepubliceerd op 3 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.