Mijn 3 favoriete Clinique productenAl jaren is Clinique een van mijn favoriete merken voor gezichtsverzorging. Onlangs kocht in twee producten uit de nieuwe Super Defense serie. Speciaal voor de oudere huid.

Toen ik nog een stuk jonger was gebruikte ik eigenlijk standaard altijd de DDML gezichtscrème van Clinique. Voor een jonge huid een prima verzorging en ook nog eens eentje die redelijk betaalbaar is. Als je wil kun je voor een jongere huid zelfs hun hele driestappenplan voor gezichtsverzorging gebruiken. Het werkt super!

Verzorging oudere huid

Maar mijn huid is inmiddels wat jaartjes ouder en ik merk dan ook dat een oudere huid een andere verzorging en een rijkere crème nodig heeft. De afgelopen periode gebruikte ik Elizabeth Arden. Maar inmiddels ben ik dus weer terug bij mijn vertrouwde en geliefde Clinique gezichtsverzorging.

En voor de verzorging van die oudere huid heb ik dus drie favorieten, die niet meer van het badkamerkastje verdwijnen. Dit zijn ze:

Super Defense Clinique – dagcrème

Na uitgebreid advies bij Douglas kocht ik (zelf dus) de nieuwe Super Defense reeks van Clinique. Een dag- en een nachtcrème. Beiden gebruik ik nu inmiddels een aantal weken en ik ben er echt super enthousiast over.

Dat was ik eigenlijk meteen na het eerste gebruik al. Want mijn huid lijkt het spul wel op te zuigen. Zó snel trekt het in. Love it! Wat ik ook echt heel fijn vind is dat het geen laagje achterlaat, zoals sommige crèmes doen. Gewoon goed uitsmeren en het zit in je huid. Ook het feit dat er een goeie factor in zit (25 of 40) vind ik echt een groot pluspunt.

Clinique favorieten

De crèmes zijn er voor twee huidtypes; type 1+2 (de zeer droge tot gecombineerd droge huid) of voor type 3 & 4 (de gecombineerde tot vette huid)

Super Defense Clinique – nachtcrème

Naast de dagcrème gebruik ik ook de nachtcrème uit dezelfde serie. En hier geldt eigenlijk hetzelfde voor. Heerlijk vol en rijk qua crème. Opsmeren en weg is het. Ook de nachtcrème is er voor beide huidtypes. Welke je nodig hebt weet je zelf wel, of laat je adviseren in de parfumerie.

clinique7 day Scrub Clinique

Deze scrub van Clinique gebruik ik denk ik al meer dan tien jaar. Ik vind het de allerbeste scrub ooit. Geen grap.

Een superfijne korrel, waar door je ‘m ook echt iedere dag kunt gebruiken.

Dat het 7 day scrub heet is dus ook echt wat er mee kan. Ik gebruik de scrub zelf overigens 1 à 2 keer per week en niet iedere dag. Gewoon omdat mijn huid meerdere keren niet nodig heeft.

Inmiddels gebruikt ook mijn dochter deze scrub, juist omdat ‘ie zo mild in het gebruik is. Haar jonge huid vertoont wat tekenen van puberteit en dan is deze scrub perfect om ‘m goed schoon te houden (daarna wel even een crème erop doen, anders gaat het trekken)

Favorieten Clinique

Dus ja, dit zijn wel echt mijn 3 favoriete Clinique producten. Goede verzorging, relatief betaalbaar en zuinig in het gebruik. Zeer blij dus met mijn aanschaf.

Disclaimer
De linkjes in dit artikel zijn affiliatielinks naar Bol.com. Die heb ik erin gezet zodat jij weet welke Clinique producten ik gebruik. Mocht je ze op deze manier aanschaffen krijg ik daar een klein percentage van. Jou kost het verder niks. De genoemde favorieten van Clinique zijn allemaal gewoon door mijzelf aangeschaft. Via het PR bureau van Clinique kreeg ik de mooie beelden om in dit artikel te gebruiken.

 

Gepubliceerd op 3 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2022
16y French Oak van The Balvenie
 
The Balvenie introduceert 16y French Oak

Whisky, je houdt er van of niet. The Balvenie introduceert deze maand haar 16 jaar oude whisky, gerijpt op French oak. En die ís toch goddelijk!
8 mei 2022
Lissabon tips
 
Lissabon tips voor restaurants en uitstapjes

Zoek je tips voor een stedentrip naar Lissabon, dan heb ik er héél veel voor je. Voor restaurants én uitstapjes. Dit zijn de beste Lissabontips.
31 maart 2022
Gulpener brouwhuis
 
Historie en toekomst in het Brouwhuis van Gulpener

Een kijkje in het duurzame brouwhuis van Gulpener betekent achterom kijken. Maar vooral vooruit, naar een groene toekomst.
20 januari 2022
 
Tips voor vakantie op Curaçao

Curaçao is een totaal ander eiland dan ik had verwacht. Mijn tips voor de meest gevarieerde vakantie op Curaçao staan voor je op een rijtje.
20 januari 2022
tips voor handbagage
 
Wat neem je mee in je handbagage

Op een lange vlucht wil je een aantal essentiële zaken in je handbagage hebben. Dit is wat ik absoluut in mijn handbagage meeneem!
29 december 2021
 
Terugblik – the food

Wat is het toch een voorrecht om zoveel uit eten te mogen als wij deden afgelopen jaar. Alle restaurants mogen meteen op je ‘daar wil ik eten lijstje’.