Mexicaanse tonijnsalade voor burrito’s of quesadilla’s



Tonijnsalade op z’n Mexicaans

Vorige maand kreeg ik een pakketje toegestuurd met nieuwe Mexicaanse producten. Normaliter ben ik niet zo van de potjes, maar in deze zit niks geks en het maakte me nieuwsgierig. Het resultaat bleek vele malen lekkerder dan gedacht.

En de tortilla’s van het merk La Morena zijn oprecht de lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb (anders dan mijn eigen verse tortilla’s natuurlijk 😉 De burrito bleek ook voor in de prima lunchtrommel de dag erna. Oh en voor de zekerheid, dit is géén gesponsord artikel!

Voor 4 personen
2 blikjes tonijn (á 160g) (ik gebruik Fishtales), uitgelekt
1 ½ rode paprika, in kleine blokjes
1 blik chilibonen (á 400g)
150g mais (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
200g tomaat, in blokjes
2 avocado’s, in blokjes
2 lente uitjes, in dunne ringetjes
3el Red Mexican salsa (La Morena)
½ tl gemalen komijn
½ tl zout
½ tl gemalen chipotle
sap van ½ limoen
½ – 1 tl tabasco
1 pak tortilla’s (La Morena)

Optioneel: geraspte kaas (ik ben momenteel dol op de cheddar/mozzarella mix van Appetina) – nacho’s voor erbij

Mexicaanse tonijnsalade

Meng alle ingrediënten en proef of je de salade zo lekker vindt. Stel waar nodig de smaak bij met behulp van de kruiden en/of limoensap. Je kunt dit ook de avond van te voren al klaar maken. Beleg de wraps nu met de salade en rol op.

Tonijnburrito Smulpaapje

Burrito of Quesadilla

Als je de salade koud serveert is ‘ie al lekker. Maar voor een warme variatie doe je wat geraspte kaas op de tortilla, voordat je de salade erop doet. Vouw dubbel, en bak in een warme, droge koekenpan tot de kaas is gesmolten. Je burrito is nu een quessadilla geworden. Je kunt de burrito’s ook opgerold in een ovenschaal doen, de kaas erover heen strooien en dan in een warme oven even warm laten worden. Kortom, een multi inzetbaar recept!

Gepubliceerd op 19 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.