Mexicaanse tonijnsalade voor burrito’s of quesadilla’s



Tonijnsalade op z’n Mexicaans

Vorige maand kreeg ik een pakketje toegestuurd met nieuwe Mexicaanse producten. Normaliter ben ik niet zo van de potjes, maar in deze zit niks geks en het maakte me nieuwsgierig. Het resultaat bleek vele malen lekkerder dan gedacht.

En de tortilla’s van het merk La Morena zijn oprecht de lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb (anders dan mijn eigen verse tortilla’s natuurlijk 😉 De burrito bleek ook voor in de prima lunchtrommel de dag erna. Oh en voor de zekerheid, dit is géén gesponsord artikel!

Voor 4 personen
2 blikjes tonijn (á 160g) (ik gebruik Fishtales), uitgelekt
1 ½ rode paprika, in kleine blokjes
1 blik chilibonen (á 400g)
150g mais (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
200g tomaat, in blokjes
2 avocado’s, in blokjes
2 lente uitjes, in dunne ringetjes
3el Red Mexican salsa (La Morena)
½ tl gemalen komijn
½ tl zout
½ tl gemalen chipotle
sap van ½ limoen
½ – 1 tl tabasco
1 pak tortilla’s (La Morena)

Optioneel: geraspte kaas (ik ben momenteel dol op de cheddar/mozzarella mix van Appetina) – nacho’s voor erbij

Mexicaanse tonijnsalade

Meng alle ingrediënten en proef of je de salade zo lekker vindt. Stel waar nodig de smaak bij met behulp van de kruiden en/of limoensap. Je kunt dit ook de avond van te voren al klaar maken. Beleg de wraps nu met de salade en rol op.

Tonijnburrito Smulpaapje

Burrito of Quesadilla

Als je de salade koud serveert is ‘ie al lekker. Maar voor een warme variatie doe je wat geraspte kaas op de tortilla, voordat je de salade erop doet. Vouw dubbel, en bak in een warme, droge koekenpan tot de kaas is gesmolten. Je burrito is nu een quessadilla geworden. Je kunt de burrito’s ook opgerold in een ovenschaal doen, de kaas erover heen strooien en dan in een warme oven even warm laten worden. Kortom, een multi inzetbaar recept!

Gepubliceerd op 19 oktober 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.