Mexicaanse tonijnsalade voor burrito’s of quesadilla’s
Tonijnsalade op z’n Mexicaans
Vorige maand kreeg ik een pakketje toegestuurd met nieuwe Mexicaanse producten. Normaliter ben ik niet zo van de potjes, maar in deze zit niks geks en het maakte me nieuwsgierig. Het resultaat bleek vele malen lekkerder dan gedacht.
En de tortilla’s van het merk La Morena zijn oprecht de lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb (anders dan mijn eigen verse tortilla’s natuurlijk 😉 De burrito bleek ook voor in de prima lunchtrommel de dag erna. Oh en voor de zekerheid, dit is géén gesponsord artikel!
Voor 4 personen
2 blikjes tonijn (á 160g) (ik gebruik Fishtales), uitgelekt
1 ½ rode paprika, in kleine blokjes
1 blik chilibonen (á 400g)
150g mais (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
200g tomaat, in blokjes
2 avocado’s, in blokjes
2 lente uitjes, in dunne ringetjes
3el Red Mexican salsa (La Morena)
½ tl gemalen komijn
½ tl zout
½ tl gemalen chipotle
sap van ½ limoen
½ – 1 tl tabasco
1 pak tortilla’s (La Morena)
Optioneel: geraspte kaas (ik ben momenteel dol op de cheddar/mozzarella mix van Appetina) – nacho’s voor erbij
Mexicaanse tonijnsalade
Meng alle ingrediënten en proef of je de salade zo lekker vindt. Stel waar nodig de smaak bij met behulp van de kruiden en/of limoensap. Je kunt dit ook de avond van te voren al klaar maken. Beleg de wraps nu met de salade en rol op.
Burrito of Quesadilla
Als je de salade koud serveert is ‘ie al lekker. Maar voor een warme variatie doe je wat geraspte kaas op de tortilla, voordat je de salade erop doet. Vouw dubbel, en bak in een warme, droge koekenpan tot de kaas is gesmolten. Je burrito is nu een quessadilla geworden. Je kunt de burrito’s ook opgerold in een ovenschaal doen, de kaas erover heen strooien en dan in een warme oven even warm laten worden. Kortom, een multi inzetbaar recept!
Gepubliceerd op 19 oktober 2017