Mexicaanse hartige taart

Bij ons thuis zijn we dol op Mexicaans. En wat blijkt, je kunt er ook een geweldige hartige taart mee maken. De sleutel is wel om te zorgen dat de inhoud van je taart niet te vochtig is, want daar wordt het bladerdeeg niet heel blij van.
Dus gauw de keuken in, kies voor mild of extra spicy en in een half uurtje staat deze heerlijke Mexicaanse hartige taart op tafel!
Voor 4 personen
1 rol kant & klaar bladerdeeg (AH)
300g rundergehakt
1 teen knoflook, geraspt
1tl gemalen chipotle (AH, bij de kruiden)
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
zout & peper
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
100g geraspte kaas
handje Nacho’s naturel
Verder nodig: bakblik ik gebruikte eentje met een losse bodem – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Hartige taart met bladerdeeg
Verhit, zonder olie, een grote koekenpan en bak hier het gehakt rul in aan. Bak dan de knoflook een minuutje mee, voordat je de groente toevoegt. Bestrooi met de kruiden, schep om en bak alles nog een minuut of vijf op medium vuur, de groente mag beetgaar blijven.
Welk bakblik gebruik je voor hartige taart?
Voorzie je bakblik van bakpapier en bladerdeeg. In mijn geval zat er al bakpapier onder de rol bladerdeeg. De grootte van je bakblik is afhankelijk van het formaat van je bladerdeeg. Mijn bakblik was 23x23cm en het bladerdeeg heb ik op maat daarvan afgesneden. Snijd het overtollig bakpapier en eventueel overtollig deeg weg.
Vulling voor je hartige taart
Laat je gehakt/groentemengsel nu in een vergiet even goed uitlekken voor je het op je bladerdeeg doet. Verdeel hierover heen de geraspte kaas en een handje verkruimelde nacho’s. Bak de hartige taart nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat dan op een rooster afkoelen, voor je de taart uit de vorm haalt.
Mexicaanse hartige taart
Ik heb de taart daarna, met rooster en al, nog even in de oven gezet, die inmiddels uitstond. Op deze manier kan de onderkant van het deeg nog iets knapperiger worden. Serveer de hartige taart met lekker nog wat rauwkost, guacemole en de rest van de nacho’s.
Gepubliceerd op 22 maart 2017