Mexicaanse hartige taart



Bij ons thuis zijn we dol op Mexicaans. En wat blijkt, je kunt er ook een geweldige hartige taart mee maken. De sleutel is wel om te zorgen dat de inhoud van je taart niet te vochtig is, want daar wordt het bladerdeeg niet heel blij van.

Dus gauw de keuken in, kies voor mild of extra spicy en in een half uurtje staat deze heerlijke Mexicaanse hartige taart op tafel!

mexicaanse taart Smulpaapje

Voor 4 personen

1 rol kant & klaar bladerdeeg (AH)
300g rundergehakt
1 teen knoflook, geraspt
1tl gemalen chipotle (AH, bij de kruiden)
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
zout & peper
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
100g geraspte kaas
handje Nacho’s naturel

Verder nodig: bakblik ik gebruikte eentje met een losse bodem  – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Hartige taart met bladerdeeg

Verhit, zonder olie, een grote koekenpan en bak hier het gehakt rul in aan. Bak dan de knoflook een minuutje mee, voordat je de groente toevoegt. Bestrooi met de kruiden, schep om en bak alles nog een minuut of vijf op medium vuur, de groente mag beetgaar blijven.

Welk bakblik gebruik je voor hartige taart?

Voorzie je bakblik van bakpapier en bladerdeeg. In mijn geval zat er al bakpapier onder de rol bladerdeeg. De grootte van je bakblik is afhankelijk van het formaat van je bladerdeeg. Mijn bakblik was 23x23cm en het bladerdeeg heb ik op maat daarvan afgesneden. Snijd het overtollig bakpapier en eventueel overtollig deeg weg.

Vulling voor je hartige taart

Laat je gehakt/groentemengsel nu in een vergiet even goed uitlekken voor je het op je bladerdeeg doet. Verdeel hierover heen de geraspte kaas en een handje verkruimelde nacho’s. Bak de hartige taart nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat dan op een rooster afkoelen, voor je de taart uit de vorm haalt.

Mexicaanse hartige taart

Ik heb de taart daarna, met rooster en al, nog even in de oven gezet, die inmiddels uitstond. Op deze manier kan de onderkant van het deeg nog iets knapperiger worden. Serveer de hartige taart met lekker nog wat rauwkost, guacemole en de rest van de nacho’s.

Gepubliceerd op 22 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!