Mexicaanse hartige taart



Bij ons thuis zijn we dol op Mexicaans. En wat blijkt, je kunt er ook een geweldige hartige taart mee maken. De sleutel is wel om te zorgen dat de inhoud van je taart niet te vochtig is, want daar wordt het bladerdeeg niet heel blij van.

Dus gauw de keuken in, kies voor mild of extra spicy en in een half uurtje staat deze heerlijke Mexicaanse hartige taart op tafel!

mexicaanse taart Smulpaapje

Voor 4 personen

1 rol kant & klaar bladerdeeg (AH)
300g rundergehakt
1 teen knoflook, geraspt
1tl gemalen chipotle (AH, bij de kruiden)
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
zout & peper
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
100g geraspte kaas
handje Nacho’s naturel

Verder nodig: bakblik ik gebruikte eentje met een losse bodem  – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Hartige taart met bladerdeeg

Verhit, zonder olie, een grote koekenpan en bak hier het gehakt rul in aan. Bak dan de knoflook een minuutje mee, voordat je de groente toevoegt. Bestrooi met de kruiden, schep om en bak alles nog een minuut of vijf op medium vuur, de groente mag beetgaar blijven.

Welk bakblik gebruik je voor hartige taart?

Voorzie je bakblik van bakpapier en bladerdeeg. In mijn geval zat er al bakpapier onder de rol bladerdeeg. De grootte van je bakblik is afhankelijk van het formaat van je bladerdeeg. Mijn bakblik was 23x23cm en het bladerdeeg heb ik op maat daarvan afgesneden. Snijd het overtollig bakpapier en eventueel overtollig deeg weg.

Vulling voor je hartige taart

Laat je gehakt/groentemengsel nu in een vergiet even goed uitlekken voor je het op je bladerdeeg doet. Verdeel hierover heen de geraspte kaas en een handje verkruimelde nacho’s. Bak de hartige taart nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat dan op een rooster afkoelen, voor je de taart uit de vorm haalt.

Mexicaanse hartige taart

Ik heb de taart daarna, met rooster en al, nog even in de oven gezet, die inmiddels uitstond. Op deze manier kan de onderkant van het deeg nog iets knapperiger worden. Serveer de hartige taart met lekker nog wat rauwkost, guacemole en de rest van de nacho’s.

Gepubliceerd op 22 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.