Mexicaanse garnalen met nacho’s en salsa

Je kunt je culinaire leven zo moeilijk en zo makkelijk maken als je zelf wilt. Ik maakte al eens eerder mijn eigen tacokruiden, maar voor dit hapje koos ik ervoor om een kant & klare mix te gebruiken. Het eindresultaat is er niet minder om.
Zet de garnalen met de kruiden koud weg tot kort voor dat je ze wilt serveren. Dan bak je ze in nog een twee minuten prachtig roze. Op een lekkere nacho, dip erbij en klaar ben je!
Mexicaanse garnalen
250g rauwe reuzegarnalen (als je ze uit de diepvries gebruikt eerst laten ontdooien)
1tl tacokruiden (zelfgemaakt of gebruik die van Euroma)
3el neutrale olie
dip voor erbij
2el salsa (ik gebruik die van la Morena, je kunt ‘m natuurlijk ook zelf maken)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in super kleine blokjes
optioneel: vers koriander
1 pakje mini Taco Tubs ik gebruik die van Santa Maria of gebruik gewoon nacho chips)
Mexicaans borrelhapje
Haal de schil van de garnalen, maar laat het staartje eraan zitten. Hussel de garnalen in de olie en kruiden, zodat alles er goed onder zit. Doe in een schaaltje, dek af en zet tot gebruik in de koelkast. Om te serveren verhit je een droge koekenpan op hoog vuur en bak je de garnalen om en om, tot ze mooi roze en gaar zijn.
Mexicaanse garnalen met nacho’s
Voor de dip meng je de salsa met de zure room. Dit maakt ‘iets milder, dus hoe je van pittig dan gebruik je de salsa puur. Je kunt beiden ook los serveren. Doe wat avocado op een taco tubs, leg daar een of twee garnalen op. Je kunt de salsa over de garnaal doen of ‘als dip erbij serveren. Bestrooi, als je wilt met verse koriander.
Maak dit borrelhapje niet te lang van te voren, want daar worden de maisbodems zacht en niet lekker van.
Meer borrelhapjes vind je hier
Gepubliceerd op 8 december 2019