Mexicaanse garnalen met nacho’s en salsa



Je kunt je culinaire leven zo moeilijk en zo makkelijk maken als je zelf wilt. Ik maakte al eens eerder mijn eigen tacokruiden, maar voor dit hapje koos ik ervoor om een kant & klare mix te gebruiken. Het eindresultaat is er niet minder om.

Zet de garnalen met de kruiden koud weg tot kort voor dat je ze wilt serveren. Dan bak je ze in nog een twee minuten prachtig roze. Op een lekkere nacho, dip erbij en klaar ben je!

Kerstborrelhapje_mexicaanse garnalen_Smulpaapje

Mexicaanse garnalen

250g rauwe reuzegarnalen (als je ze uit de diepvries gebruikt eerst laten ontdooien)
1tl tacokruiden (zelfgemaakt of gebruik die van Euroma)
3el neutrale olie

dip voor erbij

2el salsa (ik gebruik die van la Morena, je kunt ‘m natuurlijk ook zelf maken)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in super kleine blokjes
optioneel: vers koriander
1 pakje mini Taco Tubs ik gebruik die van Santa Maria of gebruik gewoon nacho chips)

Mexicaans borrelhapje

Haal de schil van de garnalen, maar laat het staartje eraan zitten. Hussel de garnalen in de olie en kruiden, zodat alles er goed onder zit. Doe in een schaaltje, dek af en zet tot gebruik in de koelkast. Om te serveren verhit je een droge koekenpan op hoog vuur en bak je de garnalen om en om, tot ze mooi roze en gaar zijn.

Mexicaanse garnalen met nacho’s

Voor de dip meng je de salsa met de zure room. Dit maakt ‘iets milder, dus hoe je van pittig dan gebruik je de salsa puur. Je kunt beiden ook los serveren. Doe wat avocado op een taco tubs, leg daar een of twee garnalen op. Je kunt de salsa over de garnaal doen of ‘als dip erbij serveren. Bestrooi, als je wilt met verse koriander.

Maak dit borrelhapje niet te lang van te voren, want daar worden de maisbodems zacht en niet lekker van.

Meer borrelhapjes vind je hier

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.