Mexicaanse garnalen met nacho’s en salsa



Je kunt je culinaire leven zo moeilijk en zo makkelijk maken als je zelf wilt. Ik maakte al eens eerder mijn eigen tacokruiden, maar voor dit hapje koos ik ervoor om een kant & klare mix te gebruiken. Het eindresultaat is er niet minder om.

Zet de garnalen met de kruiden koud weg tot kort voor dat je ze wilt serveren. Dan bak je ze in nog een twee minuten prachtig roze. Op een lekkere nacho, dip erbij en klaar ben je!

Kerstborrelhapje_mexicaanse garnalen_Smulpaapje

Mexicaanse garnalen

250g rauwe reuzegarnalen (als je ze uit de diepvries gebruikt eerst laten ontdooien)
1tl tacokruiden (zelfgemaakt of gebruik die van Euroma)
3el neutrale olie

dip voor erbij

2el salsa (ik gebruik die van la Morena, je kunt ‘m natuurlijk ook zelf maken)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in super kleine blokjes
optioneel: vers koriander
1 pakje mini Taco Tubs ik gebruik die van Santa Maria of gebruik gewoon nacho chips)

Mexicaans borrelhapje

Haal de schil van de garnalen, maar laat het staartje eraan zitten. Hussel de garnalen in de olie en kruiden, zodat alles er goed onder zit. Doe in een schaaltje, dek af en zet tot gebruik in de koelkast. Om te serveren verhit je een droge koekenpan op hoog vuur en bak je de garnalen om en om, tot ze mooi roze en gaar zijn.

Mexicaanse garnalen met nacho’s

Voor de dip meng je de salsa met de zure room. Dit maakt ‘iets milder, dus hoe je van pittig dan gebruik je de salsa puur. Je kunt beiden ook los serveren. Doe wat avocado op een taco tubs, leg daar een of twee garnalen op. Je kunt de salsa over de garnaal doen of ‘als dip erbij serveren. Bestrooi, als je wilt met verse koriander.

Maak dit borrelhapje niet te lang van te voren, want daar worden de maisbodems zacht en niet lekker van.

Meer borrelhapjes vind je hier

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.