Mexicaanse garnalen met nacho’s en salsa



Je kunt je culinaire leven zo moeilijk en zo makkelijk maken als je zelf wilt. Ik maakte al eens eerder mijn eigen tacokruiden, maar voor dit hapje koos ik ervoor om een kant & klare mix te gebruiken. Het eindresultaat is er niet minder om.

Zet de garnalen met de kruiden koud weg tot kort voor dat je ze wilt serveren. Dan bak je ze in nog een twee minuten prachtig roze. Op een lekkere nacho, dip erbij en klaar ben je!

Kerstborrelhapje_mexicaanse garnalen_Smulpaapje

Mexicaanse garnalen

250g rauwe reuzegarnalen (als je ze uit de diepvries gebruikt eerst laten ontdooien)
1tl tacokruiden (zelfgemaakt of gebruik die van Euroma)
3el neutrale olie

dip voor erbij

2el salsa (ik gebruik die van la Morena, je kunt ‘m natuurlijk ook zelf maken)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in super kleine blokjes
optioneel: vers koriander
1 pakje mini Taco Tubs ik gebruik die van Santa Maria of gebruik gewoon nacho chips)

Mexicaans borrelhapje

Haal de schil van de garnalen, maar laat het staartje eraan zitten. Hussel de garnalen in de olie en kruiden, zodat alles er goed onder zit. Doe in een schaaltje, dek af en zet tot gebruik in de koelkast. Om te serveren verhit je een droge koekenpan op hoog vuur en bak je de garnalen om en om, tot ze mooi roze en gaar zijn.

Mexicaanse garnalen met nacho’s

Voor de dip meng je de salsa met de zure room. Dit maakt ‘iets milder, dus hoe je van pittig dan gebruik je de salsa puur. Je kunt beiden ook los serveren. Doe wat avocado op een taco tubs, leg daar een of twee garnalen op. Je kunt de salsa over de garnaal doen of ‘als dip erbij serveren. Bestrooi, als je wilt met verse koriander.

Maak dit borrelhapje niet te lang van te voren, want daar worden de maisbodems zacht en niet lekker van.

Meer borrelhapjes vind je hier

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.