Mexicaanse garnalen met nacho’s en salsa



Je kunt je culinaire leven zo moeilijk en zo makkelijk maken als je zelf wilt. Ik maakte al eens eerder mijn eigen tacokruiden, maar voor dit hapje koos ik ervoor om een kant & klare mix te gebruiken. Het eindresultaat is er niet minder om.

Zet de garnalen met de kruiden koud weg tot kort voor dat je ze wilt serveren. Dan bak je ze in nog een twee minuten prachtig roze. Op een lekkere nacho, dip erbij en klaar ben je!

Kerstborrelhapje_mexicaanse garnalen_Smulpaapje

Mexicaanse garnalen

250g rauwe reuzegarnalen (als je ze uit de diepvries gebruikt eerst laten ontdooien)
1tl tacokruiden (zelfgemaakt of gebruik die van Euroma)
3el neutrale olie

dip voor erbij

2el salsa (ik gebruik die van la Morena, je kunt ‘m natuurlijk ook zelf maken)
1el zure room
½ avocado, geprakt of in super kleine blokjes
optioneel: vers koriander
1 pakje mini Taco Tubs ik gebruik die van Santa Maria of gebruik gewoon nacho chips)

Mexicaans borrelhapje

Haal de schil van de garnalen, maar laat het staartje eraan zitten. Hussel de garnalen in de olie en kruiden, zodat alles er goed onder zit. Doe in een schaaltje, dek af en zet tot gebruik in de koelkast. Om te serveren verhit je een droge koekenpan op hoog vuur en bak je de garnalen om en om, tot ze mooi roze en gaar zijn.

Mexicaanse garnalen met nacho’s

Voor de dip meng je de salsa met de zure room. Dit maakt ‘iets milder, dus hoe je van pittig dan gebruik je de salsa puur. Je kunt beiden ook los serveren. Doe wat avocado op een taco tubs, leg daar een of twee garnalen op. Je kunt de salsa over de garnaal doen of ‘als dip erbij serveren. Bestrooi, als je wilt met verse koriander.

Maak dit borrelhapje niet te lang van te voren, want daar worden de maisbodems zacht en niet lekker van.

Meer borrelhapjes vind je hier

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.