Met kinderen slapen in het Lancaster hotel in AmsterdamMocht je de komende (zomer)vakantie met je kinderen naar Amsterdam willen en er een nachtje willen blijven slapen, dan is het natuurlijk de vraag in welk hotel in Amsterdam je dat kunt doen. Want de stad heeft een overvloed aan hotels, maar ze zijn niet allemaal even geschikt om met kinderen te slapen.

Afgelopen weekend sliep ik twee nachtjes in het Lancaster Hotel in Amsterdam en dat is om meerdere redenen een aanrader met kinderen

Lancaster hotel Amsterdam Smulpaapje

Lancaster hotel Amsterdam met kinderen

Laat ik beginnen met de locatie. Perfecter dan dat wordt het met kinderen niet. Je zit, letterlijk!, om de hoek van Artis. Dus na een dagje dierentuin ben je in een paar minuten thuis en plof je (in je familiekamer, ook zo fijn!) lekker met z’n allen neer.

Niet alleen daarom is het zo’n fijne plek, maar ook omdat je in een rustiger deel van Amsterdam slaapt. Ja, je hoort de tram, en nee, geluidsarm wordt een stad nooit maar ’s morgens word je wakker van de vogels én de aapgeluiden uit Artis. Dat is toch te gek, zo in een drukke stad?

Kindvriendelijk hotel

Naast de locatie is het hotel super met kinderen. Er is in The Birdhouse, het restaurant dat is gekoppeld aan het hotel, een knutseltafel. Daarnaast wordt vier keer per jaar in datzelfde Birdhouse een evenement, speciaal voor kids georganiseerd. Je kind(eren) is/zijn er welkom, dat geldt niet voor alle hotels weet ik inmiddels.

Lancaster hotel _Birdhouse Smulpaapje

Oh en je ziet er deze toffe flamingo, die staat er niet voor niks. De echte flamingo, Fred genaamd, woont in Artis en is door het restaurant geadopteerd.

Heerlijk slapen

Zoals gezegd, het hotel heeft familiekamers. In mijn (gewone) kamer werd ik instant verliefd op het bed. Echt fan-tás-tisch!, ik heb zó lekker geslapen. Iedere dag weer opgemaakt, zodat je aan het eind van een lange dag Amsterdam er zo weer in duikt. Wat een feest!

Lancaster hotel_kamer Smulpaapje

Wat ik ook écht een pluspunt vond is dat er op alle kamers een Nespresso apparaat staat. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind de dag starten met koffie toch wel echt essentieel. Zéker ook (of misschien juist wel) als ik in een hotel logeer.

Ontbijten in The Birdhouse

Voor het ontbijt loop je naar The Birdhouse, dat naast het hotel zit. Zeker met kinderen (en ook voor dit ochtendmens) is het super dat je al vanaf 7u kunt ontbijten. Daarnaast hebben ze er mooi servies (ipv de vaak standaard witte hotelserviezen), vers brood van Het Vlaamsch Broodhuys (nog warm, als je vroeg ontbijt), volop keuze (veel gezonde opties ook) en gewéldige koffie (oh wat word ik daar toch gelukkig van!).

Lancaster hotel_ontbijt Smulpaapje

Houd er trouwens wel rekening mee dat het personeel, zoals héél veel personeel in Amsterdam, grotendeels Engelstalig is. Ik ben daar inmiddels aan gewend, maar het is goed om even te weten.

Met kinderen slapen in hotel in Amsterdam

Kortom, wil je met je kind(eren) in een hotel in Amsterdam slapen, denk er dan zeker eens over om dat te doen bij het Lancaster hotel in Amsterdam. Het hotel valt trouwens onder de Eden Hotels Group. Die hebben op meerdere plekken in Nederland hotels en  die hebben allemaal dezelfde filosofie ten aanzien van kleine gasten. Goed om te weten en voor mij de volgende keer echt een overweging om te boeken!

Praktische tips

Als je niet wil wachten met inchecken kun je bij het Lancaster hotel ook kiezen voor de selfservice check in. Dat werkt super makkelijk en snel. Er is natuurlijk altijd personeel om je te helpen. Jij kiest wat je het makkelijkst vindt. Wil je ’s avonds nog even internetten, in het hele hotel is er (gratis) WiFi. Altijd handig!

Naast dat je Artis op loopafstand hebt is het Lancaster hotel ook een fijne uitvalsbasis als je met het openbaar vervoer naar Amsterdam komt. Vanaf Amsterdam Centraal pak je tram 14 en stap je uit op de Plantage Middenlaan (halte Artis), vanaf daar ben je in een paar minuten bij het hotel.

Ik heb het hele weekend gebruik gemaakt (en gewoon zelfbetaald) van ViaVan taxi’s. Daarvoor hoef je alleen de app te downloaden en de stappen te volgen om een taxi te boeken. Die pikken je veelal voor de deur van het hotel op en zijn stukken goedkoper dan reguliere taxi’s. Mocht je Viavan willen uitproberen, gebruik dan vooral mijn kortingscode susan6v8, daarmee krijg je meteen korting op je eerste rit.

Uitgenodigd

Ik mocht het Lancaster hotel in Amsterdam twee nachten uitproberen en ben, zoals je hebt kunnen lezen, echt enthousiast. Dit artikel is dan ook een oprechte weergave van mijn persoonlijke ervaring. Meer weten over het hotel? Neem dan een kijkje op hun website (waar je ook kunt boeken!)

Gepubliceerd op 4 juni 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.