Makreelsalade met appel



Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!

Wij zijn thuis dol op gestoomde makreel. Een relatief betaalbare manier ook om vis te eten. En met makreel kun je alle kanten op. Makreelsalade is niet alleen heerlijk als afwisseling bij de lunch, maar serveer het ook eens als borrelhapje.

Mijn versie van makreelsalade is nét iets gezonder, doordat ik geen mayonaise gebruik. Maar wil je all out, gebruik dan gewoon de lekkerste mayonaise of doe half yoghurt half mayonaise.

Door appel toe te voegen aan je makreelsalade geef je een lekkere frisse tegenhanger voor de vettige vis. Gezond vet overigens, dus beleg er rustig twee crackers of meerdere toastjes mee!

Dit is ook een lekker borrelhapje om in een schuitje sla of witlof te serveren. Dan is het een volledig koolhydraatarm recept.

Kortom, genoeg keuze hoe je deze makreelsalade serveert.

Voor een bakje makreelsalade

  • 1 gerookte makreel
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd (50 gram)
  • 1 Granny Smith appel, fijn gesnipperd (60 gram, de rest in dunne plakjes)
  • 2-3 el halfvolle yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gedroogde dille
  • zout & peper, naar smaak
  • verder nodig: crackers, boterhammen en/of toastjes

Bereidingstijd: 10 minuten

gerookte makreel recept

Makreelsalade met appel

Je makreelsalade begint met het fileren van je gerookte makreel. Verwijder zorgvuldig alle graatjes. Houd het makreelvlees even apart. In een kom meng je nu de ui en appel met de yoghurt, citroensap en kruiden. Daarbij gaat de makreel. Ik vind het lekker om dat in grove stukken te doen, zodat je de makreel ook echt herkent.

Als je de makreelsalade als borrelhapje maakt zou ik de vis iets fijner erdoor doen. Maar het is net wat je lekker vindt. Als je de salade met de makreel goed gemengd hebt is het een kwestie van proeven of er nog kruiden of citroensap bij moet.

Serveer je de makreelsalade als lunchgerecht garneer je cracker of boterham dan met wat extra plakjes appel, voor nog wat extra crunch.

Gepubliceerd op 8 januari 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.