Makreelsalade met appel



Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!

Wij zijn thuis dol op gestoomde makreel. Een relatief betaalbare manier ook om vis te eten. En met makreel kun je alle kanten op. Makreelsalade is niet alleen heerlijk als afwisseling bij de lunch, maar serveer het ook eens als borrelhapje.

Mijn versie van makreelsalade is nét iets gezonder, doordat ik geen mayonaise gebruik. Maar wil je all out, gebruik dan gewoon de lekkerste mayonaise of doe half yoghurt half mayonaise.

Door appel toe te voegen aan je makreelsalade geef je een lekkere frisse tegenhanger voor de vettige vis. Gezond vet overigens, dus beleg er rustig twee crackers of meerdere toastjes mee!

Dit is ook een lekker borrelhapje om in een schuitje sla of witlof te serveren. Dan is het een volledig koolhydraatarm recept.

Kortom, genoeg keuze hoe je deze makreelsalade serveert.

Voor een bakje makreelsalade

  • 1 gerookte makreel
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd (50 gram)
  • 1 Granny Smith appel, fijn gesnipperd (60 gram, de rest in dunne plakjes)
  • 2-3 el halfvolle yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gedroogde dille
  • zout & peper, naar smaak
  • verder nodig: crackers, boterhammen en/of toastjes

Bereidingstijd: 10 minuten

gerookte makreel recept

Makreelsalade met appel

Je makreelsalade begint met het fileren van je gerookte makreel. Verwijder zorgvuldig alle graatjes. Houd het makreelvlees even apart. In een kom meng je nu de ui en appel met de yoghurt, citroensap en kruiden. Daarbij gaat de makreel. Ik vind het lekker om dat in grove stukken te doen, zodat je de makreel ook echt herkent.

Als je de makreelsalade als borrelhapje maakt zou ik de vis iets fijner erdoor doen. Maar het is net wat je lekker vindt. Als je de salade met de makreel goed gemengd hebt is het een kwestie van proeven of er nog kruiden of citroensap bij moet.

Serveer je de makreelsalade als lunchgerecht garneer je cracker of boterham dan met wat extra plakjes appel, voor nog wat extra crunch.

Gepubliceerd op 8 januari 2023


1 reactie

  1. Willemijn Boot schreef:

    Super lekker en gemakkelijk te maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!