Makreelsalade met appel



Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!

Wij zijn thuis dol op gestoomde makreel. Een relatief betaalbare manier ook om vis te eten. En met makreel kun je alle kanten op. Makreelsalade is niet alleen heerlijk als afwisseling bij de lunch, maar serveer het ook eens als borrelhapje.

Mijn versie van makreelsalade is nét iets gezonder, doordat ik geen mayonaise gebruik. Maar wil je all out, gebruik dan gewoon de lekkerste mayonaise of doe half yoghurt half mayonaise.

Door appel toe te voegen aan je makreelsalade geef je een lekkere frisse tegenhanger voor de vettige vis. Gezond vet overigens, dus beleg er rustig twee crackers of meerdere toastjes mee!

Dit is ook een lekker borrelhapje om in een schuitje sla of witlof te serveren. Dan is het een volledig koolhydraatarm recept.

Kortom, genoeg keuze hoe je deze makreelsalade serveert.

Voor een bakje makreelsalade

  • 1 gerookte makreel
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd (50 gram)
  • 1 Granny Smith appel, fijn gesnipperd (60 gram, de rest in dunne plakjes)
  • 2-3 el halfvolle yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gedroogde dille
  • zout & peper, naar smaak
  • verder nodig: crackers, boterhammen en/of toastjes

Bereidingstijd: 10 minuten

gerookte makreel recept

Makreelsalade met appel

Je makreelsalade begint met het fileren van je gerookte makreel. Verwijder zorgvuldig alle graatjes. Houd het makreelvlees even apart. In een kom meng je nu de ui en appel met de yoghurt, citroensap en kruiden. Daarbij gaat de makreel. Ik vind het lekker om dat in grove stukken te doen, zodat je de makreel ook echt herkent.

Als je de makreelsalade als borrelhapje maakt zou ik de vis iets fijner erdoor doen. Maar het is net wat je lekker vindt. Als je de salade met de makreel goed gemengd hebt is het een kwestie van proeven of er nog kruiden of citroensap bij moet.

Serveer je de makreelsalade als lunchgerecht garneer je cracker of boterham dan met wat extra plakjes appel, voor nog wat extra crunch.

Gepubliceerd op 8 januari 2023


1 reactie

  1. Willemijn Boot schreef:

    Super lekker en gemakkelijk te maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.