Makreelsalade met appel



Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!

Wij zijn thuis dol op gestoomde makreel. Een relatief betaalbare manier ook om vis te eten. En met makreel kun je alle kanten op. Makreelsalade is niet alleen heerlijk als afwisseling bij de lunch, maar serveer het ook eens als borrelhapje.

Mijn versie van makreelsalade is nét iets gezonder, doordat ik geen mayonaise gebruik.

Door appel toe te voegen aan je makreelsalade geef je een lekkere frisse tegenhanger voor de vettige vis. Gezond vet overigens, dus beleg er rustig twee crackers of toastjes mee!

Voor een bakje vol heb je nodig

  • 1 gerookte makreel
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd (50 gram)
  • 1 Granny Smith appel, fijn gesnipperd (60 gram, de rest in dunne plakjes)
  • 2-3 el halfvolle yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gedroogde dille
  • zout & peper, naar smaak
  • verder nodig: crackers, boterhammen en/of toastjes

Bereidingstijd: 10 minuten

gerookte makreel recept

Makreelsalade met appel

Je makreelsalade begint met het fileren van je gerookte makreel. Verwijder zorgvuldig alle graatjes. Houd het makreelvlees even apart. In een kom meng je nu de ui en appel met de yoghurt, citroensap en kruiden. Daarbij gaat de makreel. Ik vind het lekker om dat in grove stukken te doen, zodat je de makreel ook echt herkent.

Als je de makreelsalade als borrelhapje maakt zou ik de vis iets fijner er door heen doen. Maar het is net wat je lekker vindt. Als je de salade met de makreel goed gemengd hebt is het een kwestie van proeven of er nog kruiden of citroensap bij moet. Serveer je de makreelsalade als lunchgerecht garneer je cracker of boterham dan met wat extra plakjes appel, voor nog wat extra crunch.

Gepubliceerd op 9 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.