Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
Wij zijn thuis dol op gestoomde makreel. Een relatief betaalbare manier ook om vis te eten. En met makreel kun je alle kanten op. Makreelsalade is niet alleen heerlijk als afwisseling bij de lunch, maar serveer het ook eens als borrelhapje.
Mijn versie van makreelsalade is nét iets gezonder, doordat ik geen mayonaise gebruik. Maar wil je all out, gebruik dan gewoon de lekkerste mayonaise of doe half yoghurt half mayonaise.
Door appel toe te voegen aan je makreelsalade geef je een lekkere frisse tegenhanger voor de vettige vis. Gezond vet overigens, dus beleg er rustig twee crackers of meerdere toastjes mee!
Dit is ook een lekker borrelhapje om in een schuitje sla of witlof te serveren. Dan is het een volledig koolhydraatarm recept.
Kortom, genoeg keuze hoe je deze makreelsalade serveert.
Voor een bakje makreelsalade
- 1 gerookte makreel
- 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd (50 gram)
- 1 Granny Smith appel, fijn gesnipperd (60 gram, de rest in dunne plakjes)
- 2-3 el halfvolle yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 tl gedroogde dille
- zout & peper, naar smaak
- verder nodig: crackers, boterhammen en/of toastjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Makreelsalade met appel
Je makreelsalade begint met het fileren van je gerookte makreel. Verwijder zorgvuldig alle graatjes. Houd het makreelvlees even apart. In een kom meng je nu de ui en appel met de yoghurt, citroensap en kruiden. Daarbij gaat de makreel. Ik vind het lekker om dat in grove stukken te doen, zodat je de makreel ook echt herkent.
Als je de makreelsalade als borrelhapje maakt zou ik de vis iets fijner erdoor doen. Maar het is net wat je lekker vindt. Als je de salade met de makreel goed gemengd hebt is het een kwestie van proeven of er nog kruiden of citroensap bij moet.
Serveer je de makreelsalade als lunchgerecht garneer je cracker of boterham dan met wat extra plakjes appel, voor nog wat extra crunch.
Gepubliceerd op 8 januari 2023
1 reactie
Super lekker en gemakkelijk te maken