Mad Hatters brunch in Bluespoon AmsterdamSoms ga je ergens met nul verwachtingen heen en kom je thuis met het gevoel dat je de afgelopen vijf jaar iets enorm tofs hebt gemist en hoe het kan dat je dat nooit geweten hebt. Dat was wat me gebeurde nadat ik op een zondagmiddag brunchte bij Bluespoon, in het Andaz hotel in Amsterdam.

Alice in Wonderland, in hartje Amsterdam. Vanaf het moment dat je binnenloopt tot en met het moment dat je met de breedste glimlach denkbaar weer naar huis gaat. Ik vertel je gauw meer!

Bluespoon brunch interieur Smulpaapje

Mad Hatters brunch in Bluespoon Amsterdam

Want je hebt brunch in een restauranthotel en je hebt de Mad Hatters brunch in het Bluespoon restaurant, van het Andazhotel in Amsterdam. Wat het verschil maakt? De entourage, het hele interieur is ontworpen door Marcel Wanders, de foto hierboven is genomen uit de lift en is onderdeel van de entree. Zó mooi! De filosofie, Alice in Wonderland maar met allemaal referenties naar de Nederlandse historie. Het eten, ook hier weer met volop Nederlandse invloeden.

Maar boven alles de mensen die er werken, uit alle windstreken maar met een ongekend (zeker in Amsterdam) gevoel voor gastvrijheid én plezier in hun werk. Ik hoop dat de Hyatt groep, de hotelketen die achter het hotel zit, zeer zuinig is op zijn mensen want wat een toppersoneel. Maar laten we bij de brunch beginnen!

Zondagse brunch in Amsterdam

Iedere zondag, vanaf 12.30u, ben je welkom om te komen brunchen in restaurant Bluespoon. Dat kan tot 16u, met de laatste seating om 15u. Maar ga maar gewoon om 12.30u want je ben niet 1,2,3 klaar. Het concept is even simpel als briljant. Na een amuse kies je uit één van de vele hoofdgerechtopties. Vlees, vis, vega, wat je wilt. Ik at een entrecôte, met hollandaise en daarbij een stamppotje met spruitjes, wortel en krokante boerenkool.

Bluespoon brunch hoofdgerecht.jpg

Gedurende de brunch wordt je glas bubbels met regelmaat bijgeschonken. Een fijne, toegankelijke cava, die gewoon bij ieder gerecht lekker is en makkelijk doordrinkt. Als verrassing, voordat het dessert wordt geserveerd, is er nog een cocktail. Non-alcoholisch. Gemaakt door de bartenders van de cocktailbar, in de lobby van het hotel. Die cocktailbar is trouwens een eigen artikel waard, maar daarvoor moet je maar even kijken op Carpefckndiem.nl.

Bluespoon brunch desserts Smulpaapje

Zoete verrassing

Na de cocktail is er een mega uitgebreid en gevarieerd zoet dessert, dat tegelijkertijd wordt geserveerd met het kaasplankje. Je snapt nu ook waarom het hoofdgerecht mogelijk wat kleiner is gehouden, maar dat dat op geen enkele manier een probleem is. Want je wilt echt ruimte hebben voor alles wat onderdeel is van het dessert. En ik ben niet eens een zoetekauw!! Tot de laatste kruimel ging het op. En als afsluiter van de brunch is er nog thee of koffie, met een kleinere zoetigheid voor erbij. Wat een feest!

Brunchen met kinderen in Amsterdam

Het fijne van hotelbrunches vind ik altijd dat niet alleen het restaurant, maar ook het personeel zo goed is ingespeeld op kleine(re) gasten. Zo ook in Bluespoon. Niet alleen qua kinderstoel en gewoon kunnen rondlopen, maar zeker ook qua menukaart.

Bluespoon brunch kids Smulpaapje

Kinderen kunnen mee eten met de kaart als ze dat willen, maar er zijn buiten de kaart om ook verschillende opties afhankelijk van wat je kind(eren) lust(en). Pasta, een burger, of iets wat samen wordt bedacht. Geweldig!

Onverwacht fijne plek

Zoals gezegd, alles klopt. We hadden een heerlijke middag, die na ook nog een rondleiding door het té mooie hotel, eindigde in de cocktailbar van de lobby. Het avondeten heb ik maar even over geslagen en thuis heb ik moeten beloven dat we nog een keer met z’n drietjes teruggaan. Want dat Bluespoon op mijn lijstje van onverwacht fijne plekjes in Amsterdam gaat is een zekerheid! Meer weten over de brunch en/of het restaurant en hoe je kunt reserveren? Kijk dan vooral even op hun site

Bluespoon tuin Smulpaapje Bluespoon_tuin Smulpaapje

Oh en loop ook zeker, in het voorjaar en de zomer, achter even de tuin in (waar je ook kunt zitten om wat te drinken). Een oase van rust en kunst, mídden in het centrum van Amsterdam. Briljant! 

Disclaimer

Voor de brunch werd ik uitgenodigd, voor het schrijven van de review ben ik niet betaald en die is, zoals altijd, een weerspiegeling van mijn persoonlijke en oprechte mening.

 

Gepubliceerd op 17 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!