Mad Hatters brunch in Bluespoon AmsterdamSoms ga je ergens met nul verwachtingen heen en kom je thuis met het gevoel dat je de afgelopen vijf jaar iets enorm tofs hebt gemist en hoe het kan dat je dat nooit geweten hebt. Dat was wat me gebeurde nadat ik op een zondagmiddag brunchte bij Bluespoon, in het Andaz hotel in Amsterdam.

Alice in Wonderland, in hartje Amsterdam. Vanaf het moment dat je binnenloopt tot en met het moment dat je met de breedste glimlach denkbaar weer naar huis gaat. Ik vertel je gauw meer!

Bluespoon brunch interieur Smulpaapje

Mad Hatters brunch in Bluespoon Amsterdam

Want je hebt brunch in een restauranthotel en je hebt de Mad Hatters brunch in het Bluespoon restaurant, van het Andazhotel in Amsterdam. Wat het verschil maakt? De entourage, het hele interieur is ontworpen door Marcel Wanders, de foto hierboven is genomen uit de lift en is onderdeel van de entree. Zó mooi! De filosofie, Alice in Wonderland maar met allemaal referenties naar de Nederlandse historie. Het eten, ook hier weer met volop Nederlandse invloeden.

Maar boven alles de mensen die er werken, uit alle windstreken maar met een ongekend (zeker in Amsterdam) gevoel voor gastvrijheid én plezier in hun werk. Ik hoop dat de Hyatt groep, de hotelketen die achter het hotel zit, zeer zuinig is op zijn mensen want wat een toppersoneel. Maar laten we bij de brunch beginnen!

Zondagse brunch in Amsterdam

Iedere zondag, vanaf 12.30u, ben je welkom om te komen brunchen in restaurant Bluespoon. Dat kan tot 16u, met de laatste seating om 15u. Maar ga maar gewoon om 12.30u want je ben niet 1,2,3 klaar. Het concept is even simpel als briljant. Na een amuse kies je uit één van de vele hoofdgerechtopties. Vlees, vis, vega, wat je wilt. Ik at een entrecôte, met hollandaise en daarbij een stamppotje met spruitjes, wortel en krokante boerenkool.

Bluespoon brunch hoofdgerecht.jpg

Gedurende de brunch wordt je glas bubbels met regelmaat bijgeschonken. Een fijne, toegankelijke cava, die gewoon bij ieder gerecht lekker is en makkelijk doordrinkt. Als verrassing, voordat het dessert wordt geserveerd, is er nog een cocktail. Non-alcoholisch. Gemaakt door de bartenders van de cocktailbar, in de lobby van het hotel. Die cocktailbar is trouwens een eigen artikel waard, maar daarvoor moet je maar even kijken op Carpefckndiem.nl.

Bluespoon brunch desserts Smulpaapje

Zoete verrassing

Na de cocktail is er een mega uitgebreid en gevarieerd zoet dessert, dat tegelijkertijd wordt geserveerd met het kaasplankje. Je snapt nu ook waarom het hoofdgerecht mogelijk wat kleiner is gehouden, maar dat dat op geen enkele manier een probleem is. Want je wilt echt ruimte hebben voor alles wat onderdeel is van het dessert. En ik ben niet eens een zoetekauw!! Tot de laatste kruimel ging het op. En als afsluiter van de brunch is er nog thee of koffie, met een kleinere zoetigheid voor erbij. Wat een feest!

Brunchen met kinderen in Amsterdam

Het fijne van hotelbrunches vind ik altijd dat niet alleen het restaurant, maar ook het personeel zo goed is ingespeeld op kleine(re) gasten. Zo ook in Bluespoon. Niet alleen qua kinderstoel en gewoon kunnen rondlopen, maar zeker ook qua menukaart.

Bluespoon brunch kids Smulpaapje

Kinderen kunnen mee eten met de kaart als ze dat willen, maar er zijn buiten de kaart om ook verschillende opties afhankelijk van wat je kind(eren) lust(en). Pasta, een burger, of iets wat samen wordt bedacht. Geweldig!

Onverwacht fijne plek

Zoals gezegd, alles klopt. We hadden een heerlijke middag, die na ook nog een rondleiding door het té mooie hotel, eindigde in de cocktailbar van de lobby. Het avondeten heb ik maar even over geslagen en thuis heb ik moeten beloven dat we nog een keer met z’n drietjes teruggaan. Want dat Bluespoon op mijn lijstje van onverwacht fijne plekjes in Amsterdam gaat is een zekerheid! Meer weten over de brunch en/of het restaurant en hoe je kunt reserveren? Kijk dan vooral even op hun site

Bluespoon tuin Smulpaapje Bluespoon_tuin Smulpaapje

Oh en loop ook zeker, in het voorjaar en de zomer, achter even de tuin in (waar je ook kunt zitten om wat te drinken). Een oase van rust en kunst, mídden in het centrum van Amsterdam. Briljant! 

Disclaimer

Voor de brunch werd ik uitgenodigd, voor het schrijven van de review ben ik niet betaald en die is, zoals altijd, een weerspiegeling van mijn persoonlijke en oprechte mening.

 

Gepubliceerd op 17 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.