Mandarijnen yoghurt & maanzaadcake van Nadia Zerouali



Tijdens het interview met Nadia Zerouali, voor In de keuken met.. , aten we een fantastisch lekkere cake met als basis yoghurt, mandarijn en maanzaad. Een variant op een cake uit haar boek ‘Een druppel rozenwater’

Een cake, zoals Nadia zelf zegt, die “Niet al te zoet en lekker klef is.. favoriet ook als ontbijtcake!” En dat alles kan ik meer dan beamen, want ik maakte ‘m thuis natuurlijk ook nog een keer. Heerlijk!

Maanzaadcake, genoeg voor ruim 10 personen

180 ml zonnebloemolie
350 g kristalsuiker
snufje zout
2 stevige mandarijnen, rasp en sap
2 eieren
280 g Turkse yoghurt (ik gebruikte volle kwark)
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baksoda
4 el maanzaad

Verder nodig: springvorm Ø 24cm – Verwarm de oven voor op 180°C.

Snelle maanzaadcake met yoghurt

Klop met de (hand)mixer in een kom de zonnebloemolie met de suiker en de rasp van de mandarijnen romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door. Voeg het sap van de mandarijnen en de yoghurt toe en klop goed door. Spatel het bakmeel en de baksoda erdoor tot het een glad beslag is.

Haal een derde van het beslag eruit en doe dat in een apart kommetje. Meng dat deel van het beslag met het maanzaad, en schep dit terug bij de rest van het beslag. Roer het er in 2-3 keer omscheppen doorheen. Het maanzaad hoeft niet mooi verdeeld, het is de bedoeling dat je een gemarmerd effect krijgt.

Maanzaadcake van Nadia Zerouali

Verdeel het beslag over de beboterde en bebloemde bakvorm en bak de cake in de oven in ca. 45 minuten gaar. De cake is gaar als een in het midden erin gestoken satéstokje er droog uitkomt. Laat de cake kort in de vorm afkoelen. Maak dan de ring los en laat hem op een taartrooster volledig koud worden of eet het direct en nog lekker warm. Bestrooi, als ‘ie goed genoeg is afgekoeld, met wat poedersuiker en eventueel nog wat extra mandarijnenrasp.

Gepubliceerd op 20 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.