Mandarijnen yoghurt & maanzaadcake van Nadia Zerouali



Tijdens het interview met Nadia Zerouali, voor In de keuken met.. , aten we een fantastisch lekkere cake met als basis yoghurt, mandarijn en maanzaad. Een variant op een cake uit haar boek ‘Een druppel rozenwater’

Een cake, zoals Nadia zelf zegt, die “Niet al te zoet en lekker klef is.. favoriet ook als ontbijtcake!” En dat alles kan ik meer dan beamen, want ik maakte ‘m thuis natuurlijk ook nog een keer. Heerlijk!

Maanzaadcake, genoeg voor ruim 10 personen

180 ml zonnebloemolie
350 g kristalsuiker
snufje zout
2 stevige mandarijnen, rasp en sap
2 eieren
280 g Turkse yoghurt (ik gebruikte volle kwark)
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baksoda
4 el maanzaad

Verder nodig: springvorm Ø 24cm – Verwarm de oven voor op 180°C.

Snelle maanzaadcake met yoghurt

Klop met de (hand)mixer in een kom de zonnebloemolie met de suiker en de rasp van de mandarijnen romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door. Voeg het sap van de mandarijnen en de yoghurt toe en klop goed door. Spatel het bakmeel en de baksoda erdoor tot het een glad beslag is.

Haal een derde van het beslag eruit en doe dat in een apart kommetje. Meng dat deel van het beslag met het maanzaad, en schep dit terug bij de rest van het beslag. Roer het er in 2-3 keer omscheppen doorheen. Het maanzaad hoeft niet mooi verdeeld, het is de bedoeling dat je een gemarmerd effect krijgt.

Maanzaadcake van Nadia Zerouali

Verdeel het beslag over de beboterde en bebloemde bakvorm en bak de cake in de oven in ca. 45 minuten gaar. De cake is gaar als een in het midden erin gestoken satéstokje er droog uitkomt. Laat de cake kort in de vorm afkoelen. Maak dan de ring los en laat hem op een taartrooster volledig koud worden of eet het direct en nog lekker warm. Bestrooi, als ‘ie goed genoeg is afgekoeld, met wat poedersuiker en eventueel nog wat extra mandarijnenrasp.

Gepubliceerd op 20 februari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.
20 november 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 47

Zoals je gewend bent zit ook dit weekmenu vol met inspiratie voor doordeweekse recepten die makkelijk en snel op tafel staan. Keuze genoeg!
18 november 2021
eenvoudig kerstborrelhapje
 
Eenvoudig kerstborrelhapje met kaas

Een super eenvoudig kerstborrelhapje die je kunt serveren tijdens de borrel of het kerstdiner op school. In 10 minuten gemaakt.