Mandarijnen yoghurt & maanzaadcake van Nadia Zerouali



Tijdens het interview met Nadia Zerouali, voor In de keuken met.. , aten we een fantastisch lekkere cake met als basis yoghurt, mandarijn en maanzaad. Een variant op een cake uit haar boek ‘Een druppel rozenwater’

Een cake, zoals Nadia zelf zegt, die “Niet al te zoet en lekker klef is.. favoriet ook als ontbijtcake!” En dat alles kan ik meer dan beamen, want ik maakte ‘m thuis natuurlijk ook nog een keer. Heerlijk!

Maanzaadcake, genoeg voor ruim 10 personen

180 ml zonnebloemolie
350 g kristalsuiker
snufje zout
2 stevige mandarijnen, rasp en sap
2 eieren
280 g Turkse yoghurt (ik gebruikte volle kwark)
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baksoda
4 el maanzaad

Verder nodig: springvorm Ø 24cm – Verwarm de oven voor op 180°C.

Snelle maanzaadcake met yoghurt

Klop met de (hand)mixer in een kom de zonnebloemolie met de suiker en de rasp van de mandarijnen romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door. Voeg het sap van de mandarijnen en de yoghurt toe en klop goed door. Spatel het bakmeel en de baksoda erdoor tot het een glad beslag is.

Haal een derde van het beslag eruit en doe dat in een apart kommetje. Meng dat deel van het beslag met het maanzaad, en schep dit terug bij de rest van het beslag. Roer het er in 2-3 keer omscheppen doorheen. Het maanzaad hoeft niet mooi verdeeld, het is de bedoeling dat je een gemarmerd effect krijgt.

Maanzaadcake van Nadia Zerouali

Verdeel het beslag over de beboterde en bebloemde bakvorm en bak de cake in de oven in ca. 45 minuten gaar. De cake is gaar als een in het midden erin gestoken satéstokje er droog uitkomt. Laat de cake kort in de vorm afkoelen. Maak dan de ring los en laat hem op een taartrooster volledig koud worden of eet het direct en nog lekker warm. Bestrooi, als ‘ie goed genoeg is afgekoeld, met wat poedersuiker en eventueel nog wat extra mandarijnenrasp.

Gepubliceerd op 20 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!