De maand van Susan – septemberBye bye zomer, hallo (begin van de) herfst. Een maand om met plezier op terug te blikken. Met de welbekende hoogtepunten, maar ook met leermomenten.

Maar laten we het eerst eens over die hoogtepunten hebben. Want het was natuurlijk de maand meteen na de release van Wereldwijd Borreltijd én mijn Holy Unicorn Gin. Dat betekent ook dat de vakantie al weer 100 jaar geleden lijkt en we in full force weer aan het werk gingen.

Crowdfunding borrel Holy Unicorn

Tijdens de crowdfunding waren er een aantal mensen die het deluxe pakket kochten en die kregen allemaal deze maand een aangeklede borrel van mij aangeboden. Met natuurlijk hapjes uit het nieuwe boek én mijn gin. Dat bracht me van Ransdorp naar Oss en Den Haag. Te gek om te zien dat voor hen dit een perfect moment was om vrienden bij elkaar te brengen voor een middag/avond gezelligheid. Een eer om daar aan te mogen bijdragen!

Ik breng een van de winnaars van mijn boeklancering persoonlijk haar gewonnen prijs. En dat is geen straf want culi collega Debbie trakteert ons op een pizza lunch waar je alleen maar héél blij van kan worden. Ook nog eens in het gezelschap van twee andere foodie vrienden Andrea en Eef. Een heerlijke dinsdag lunch zo!

Licor 43 luchtballon

Wat al helemaal geen straf is is de luchtballonvaart met Licor 43 deze maand. Samen met vriendinnetje Babette stap ik in het mandje en varen we van Amersfoort tot Nijkerk onder het genot van een heerlijke cocktail. Wát een bijzondere ervaring!

Ik heb best wel hoogtevrees, dus dacht dat ik het mega eng zou vinden. De eerste tien minuten waren dat met name omdat het rieten mandje kraakt. Maar daarna was het niet anders mogelijk dan genieten. Van de stilte. De uitzichten. En dat je op deze hoogte gewoon aan een fantastische cocktail zit. Onvergetelijk!

Hier koop je Holy Unicorn Gin

Ondertussen rijd ik deze maand ook weer naar Schiedam om opnieuw doosjes gin op te halen. De verkoop via Cane and Grain in Amsterdam gaat zó voorspoedig dat de voorraad weer aangevuld moet worden. Woon je in Limburg, dan kun je sinds deze maand terecht bij de Eyserhalte, die ik ook voorzie van de nodige flessen. Inmiddels heb ik onze auto omgedoopt tot gintaxi 😉

Medio september neem ik afscheid als voorzitter van ons Broodfonds. Het is ook het moment dat we eindelijk weer eens met ons Broodfonds iets tofs kunnen ondernemen. En een boottocht over de Leidse grachten is toch wel iedere keer weer een feestje!

 Koffietijd Susan Aretz

Live koken bij Koffietijd

Helaas word ik de dag erna wakker met een oorontsteking. Op de dag van Koffietijd, waar ik live in de uitzending uit Wereldwijd Borreltijd kook met London Loy. Lang leve adrenaline, het wordt een te gekke uitzending met een optreden van Shirma Rousse. Na afloop meteen naar huis en door naar de huisarts. Nadat ik vrijdagavond en zaterdag nog in de weer ben voor de Crowdfunding borrels lig ik er zondags helemaal af en blijf de hele dag in bed liggen.

Gelukkig krabbel ik met een paar dagen weer op zodat ik toch naar Gastvrij Rotterdam kan en de dag erna mijn verjaardag weer in goede gezondheid kan vieren. Het is deze maand sowieso met regelmaat feest want ook mijn moeder is jarig en mijn ouders zijn ook nog eens 50 jaar getrouwd. Dat vieren we gelukkig ook samen met hen, met een dagje uit en een etentje na afloop

Uit eten

Etentjes zijn er trouwens volop deze maand. Voor mijn verjaardag gaan we – zoals ieder jaar – naar 101 Gowrie in Amsterdam. Mijn hemel wat een feest is dat toch iedere keer ook weer.

 

Maar ook de lunch bij Lars in Amsterdam, ter gelegenheid van de Michelin Specials van The Fork, is een waar genot.

Net als de avond kaasfondue bij de Fondue Vrouwen in Leiden. Niet te doen zo lekker! Drie soorten kaasfondue, geweldige wijn voor erbij. Een super relaxte sfeer. Echt te gek.

Culiperslunch

Eind september is er ook de jaarlijkse Culiperslunch. Een geweldige manier om nieuwe merken en producten te leren kennen. Met ook dit jaar weer volop hoogtepunten, zoals de kroepoek van oesterzwammen van G’ro, de vega rookworst van HEMA, het vegan ijs van Montgomery, de sprinkhaanballetjes (!) van de Krekerij of de frikandelburg van Vivera.

En ja, dan loop je dus het risico dat je al etend op de foto wordt gezet haha.

Persoonlijke leermomenten

Ik zei het al aan het begin. Naast hoogtepunten was september ook van de leermomenten. Persoonlijke leermomenten. Voor mij betekent dat onder meer dat ik meer persoonlijke tijd in ga bouwen. Het afgelopen jaar, of beter gezegd de afgelopen twee jaar, ben ik eigenlijk alleen maar non stop aan het werk geweest. Met zó veel plezier en met zulke prachtige resultaten.

Mijn boek doet het waanzinnig goed, de gin loopt als een malle net als de borrelboxen (die je nog het hele jaar kunt bestellen) maar het heeft ook ongelofelijk veel van me gevraagd. Want naast deze projecten liep de site gewoon door en deed ik werk voor opdrachtgevers. Allemaal in mijn eentje.

Nu ben ik normaal ongelófelijk slecht in terugschakelen. Toch ga ik dat de komende tijd bewuster doen. Niet dat ik níks meer ga doen (ik word al gek van het idee). Maar wel selectiever. Of beter gezegd nóg selectiever. Meer balans.

Daar merk jij trouwens niks van vermoed ik. Hoeft ook niet. Maar het is goed ook dat jij weet dat het niet alleen maar hoogtepunten en eenhoorns is. Het harde werken zie je waarschijnlijk niet eens. Dat hoeft ook niet. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het allemaal van zelf gaat.

Dus dat wordt mijn project voor de rest van het jaar. Een betere balans vinden tussen werk en mezelf. Tijd voor mezelf maken. Voor mijn gezin. En tussen door datgene qua werk doen waar ik het állerblijst van word.

De eerste stap heb ik gezet door, naast dat ik twee keer in de week train met een personal trainer, ook lid te worden van de Dear Good Morning Community van Lienke. Zij biedt online een variëteit aan lessen aan, waaronder yoga. Iets dat ik al een tijdje wil doen om rust in mijn hoofd en lijf te krijgen. Benieuwd wat me dat gaat brengen.

Ik hou je op de hoogte en er is dus volgende maand gewoon weer een terugblik op hopelijk een heerlijk en lekker evenwichtige maand!

Gepubliceerd op 4 oktober 2021


2 reacties

 1. Ilona de Wit schreef:

  Het is ook niet normaal hoe bizar hard jij werkt! De zoektocht naar balans is mij niet vreemd helaas, gelukkig is het een werkwoord. Waarbij je continu aan het balanceren bent. Het is gewoon een kwestie van je evenwicht niet verliezen 😉 En misschien wat werkzaamheden uitbesteden aan een VA? Dat is in ieder geval het eerste wat ik ga doen zodra er voldoende inkomsten uit mijn nieuwe business komen 😉

 2. Maaike schreef:

  Mijn gevraagde ongevraagde advies is:
  Ja zeggen tegen een (tof) project is nee zeggen tegen jezelf en je familie.
  Natuurlijk is dit enorm gechargeerd omdat er natuurlijk bij toffe dingen veel energie vrij komt, maar in de kern is dat wel zo. Je kan een dag, uur, minuut maar eenmaal besteden.
  Goed nieuws: ook dat is te plannen, dus hoppake! Blok die tijd en print tegelijk die ‘wijze les’ uit en schrijf hem overal op zodat je hem steeds tegen komt. Want bedenk dat verandering in gedrag ook tijd kost en veel herhaling om te bestendigen. You go woman!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.