De maand van Susan – meiDat de maand mei achter ons ligt zou je qua weer niet zeggen. Maar het was een fijne maand met weer de eerste tripjes. Dat is wel even het terugkijken waard!

Want de maand begon al geweldig door mijn ouders weer te zien. Mijn vaders 75e verjaardag konden we bij tourbeurt vieren en oh wat was dat fijn!

Er op uit in eigen land

Dan breekt bij ons de meivakantie aan en mag ik, samen met dochterlief, een nachtje logeren op het landgoed van Kasteel Oude Poelgeest. Op ontdekkingstocht door de Streek van Verrassingen. Ze heeft het er nóg over! Heerlijk was het. En wat woon ik toch in een veelzijdige regio.

Susan Aretz

Het weekend erna ontdekken we weer een ander stukje van Nederland. We komen met prachtig weer aan op het strand van Julianadorp.

Een van mijn grote dromen, slapen in een strandhuisje, komt uit. En ondanks dat de rest van het weekend op z’n zachtst stormachtig is genieten we ons helemaal suf.

strandhuisjes julianadorp

Ik neem me dan ook voor om écht vaker naar het strand te gaan. Het is zo ontzettend mijn happy place!

Terras bij Felix Amsterdam

Dat is het terras overigens ook, zo blijkt later. Ik heb de hele lockdown gedacht dat ik het wel prima vond, een tijdje niet uit eten. Maar hemelvaartsdag eet ik met een vriendinnetje bij Felix, in de zon, op het terras. Niet normaal zo fijn.

 

Ik bespreek ook een bijzonder project voor met Alieke. Zij gaat mij in juni een dag filmen voor haar portfolio. Alieke maakt prachtige bedrijfsfilms. Ik vind het meer kleine docu’s, waarin ze ondernemers filmt met alles wat belangrijk voor ze is. Ik heb ze gezien en ze zijn prachtig. Dus zeer vereerd dat ik door haar gevolgd ga worden.

Zondag doe ik samen met Ellen een Instalive over vegan eten. Super leuk! Leerzaam ook. Daarna moet ik echt rap het manuscript voor Wereldwijd Borreltijd afmaken, dat terug is van de corrector. Het is mijn minst favoriete onderdeel van het maken van een boek… Maar gelukkig kan ‘ie op de dag van de deadline terug naar de uitgever!

Klankbord

Later die week, weer op een terras in Amsterdam, bespreek ik de plannen voor mijn boeklancering door met twee goede vrienden. Het is altijd fijn om, als je in je eentje werkt, een klankbord te hebben als je er even zelf niet meer uitkomt. Zeker als dat op het terras van Baut Oost is en je dus tegelijkertijd heerlijk eet.

 

Heerlijk eten doen we deze maand sowieso wel. Ook thuis. De barbecue gaat weer lekker vaak aan en ik probeer menig nieuw bbq recept uit. Fijn ook dat dan dingen lukken waarvan je niet van te voren zeker wist of het zou werken 😉 En we worden verwend met een fruits de mer door de Lindenhoff. Als je weet dat dat een van de drie laatste avondmaaltijden is die ik ooit ga eten, dan weet je dat ik daar enórm blij van word!

Susan Aretz  

Foodhall Scheveningen

De laatste week van de maand breekt al weer aan en gelukkig komt ook eindelijk de zon terug uit lockdown. Dus genieten we in het zonnetje op het terras van de nieuw geopende Foodhall in Scheveningen van het allereerste live pers event van het jaar. En vooral ook van alle lekkers dat je in de Foodhall kunt vinden. Zeventien verschillende restaurants onder één dak. Pal aan het strand, vlakbij de Pier, wat een topplek!

Zin in juni

En dan zit mei er al weer op! Juni wordt minstens zo leuk want ik krijg mijn eerste vaccinatie. Maar daarnaast ga ik ook heerlijk in mijn eentje een paar dagen naar Amsterdam. Een mini vakantie in het huis van een vriendinnetje. Heerlijk!

Komende maand gaan ook weer een aantal toffe plannen werkelijkheid worden en kan ik jullie weer wat meer vertellen over hoe Wereldwijd Borreltijd er uit komt te zien. Kortom, stay tuned!

Gepubliceerd op 30 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]