De maand van Susan – meiDat de maand mei achter ons ligt zou je qua weer niet zeggen. Maar het was een fijne maand met weer de eerste tripjes. Dat is wel even het terugkijken waard!

Want de maand begon al geweldig door mijn ouders weer te zien. Mijn vaders 75e verjaardag konden we bij tourbeurt vieren en oh wat was dat fijn!

Er op uit in eigen land

Dan breekt bij ons de meivakantie aan en mag ik, samen met dochterlief, een nachtje logeren op het landgoed van Kasteel Oude Poelgeest. Op ontdekkingstocht door de Streek van Verrassingen. Ze heeft het er nóg over! Heerlijk was het. En wat woon ik toch in een veelzijdige regio.

Susan Aretz

Het weekend erna ontdekken we weer een ander stukje van Nederland. We komen met prachtig weer aan op het strand van Julianadorp.

Een van mijn grote dromen, slapen in een strandhuisje, komt uit. En ondanks dat de rest van het weekend op z’n zachtst stormachtig is genieten we ons helemaal suf.

strandhuisjes julianadorp

Ik neem me dan ook voor om écht vaker naar het strand te gaan. Het is zo ontzettend mijn happy place!

Terras bij Felix Amsterdam

Dat is het terras overigens ook, zo blijkt later. Ik heb de hele lockdown gedacht dat ik het wel prima vond, een tijdje niet uit eten. Maar hemelvaartsdag eet ik met een vriendinnetje bij Felix, in de zon, op het terras. Niet normaal zo fijn.

 

Ik bespreek ook een bijzonder project voor met Alieke. Zij gaat mij in juni een dag filmen voor haar portfolio. Alieke maakt prachtige bedrijfsfilms. Ik vind het meer kleine docu’s, waarin ze ondernemers filmt met alles wat belangrijk voor ze is. Ik heb ze gezien en ze zijn prachtig. Dus zeer vereerd dat ik door haar gevolgd ga worden.

Zondag doe ik samen met Ellen een Instalive over vegan eten. Super leuk! Leerzaam ook. Daarna moet ik echt rap het manuscript voor Wereldwijd Borreltijd afmaken, dat terug is van de corrector. Het is mijn minst favoriete onderdeel van het maken van een boek… Maar gelukkig kan ‘ie op de dag van de deadline terug naar de uitgever!

Klankbord

Later die week, weer op een terras in Amsterdam, bespreek ik de plannen voor mijn boeklancering door met twee goede vrienden. Het is altijd fijn om, als je in je eentje werkt, een klankbord te hebben als je er even zelf niet meer uitkomt. Zeker als dat op het terras van Baut Oost is en je dus tegelijkertijd heerlijk eet.

 

Heerlijk eten doen we deze maand sowieso wel. Ook thuis. De barbecue gaat weer lekker vaak aan en ik probeer menig nieuw bbq recept uit. Fijn ook dat dan dingen lukken waarvan je niet van te voren zeker wist of het zou werken 😉 En we worden verwend met een fruits de mer door de Lindenhoff. Als je weet dat dat een van de drie laatste avondmaaltijden is die ik ooit ga eten, dan weet je dat ik daar enórm blij van word!

Susan Aretz  

Foodhall Scheveningen

De laatste week van de maand breekt al weer aan en gelukkig komt ook eindelijk de zon terug uit lockdown. Dus genieten we in het zonnetje op het terras van de nieuw geopende Foodhall in Scheveningen van het allereerste live pers event van het jaar. En vooral ook van alle lekkers dat je in de Foodhall kunt vinden. Zeventien verschillende restaurants onder één dak. Pal aan het strand, vlakbij de Pier, wat een topplek!

Zin in juni

En dan zit mei er al weer op! Juni wordt minstens zo leuk want ik krijg mijn eerste vaccinatie. Maar daarnaast ga ik ook heerlijk in mijn eentje een paar dagen naar Amsterdam. Een mini vakantie in het huis van een vriendinnetje. Heerlijk!

Komende maand gaan ook weer een aantal toffe plannen werkelijkheid worden en kan ik jullie weer wat meer vertellen over hoe Wereldwijd Borreltijd er uit komt te zien. Kortom, stay tuned!

Gepubliceerd op 30 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
Susan Aretz door Alieke Eising
 
The story of my life – korte film over Susan Aretz

Het is de ondertitel van de site. Ik neem je namelijk mee in verhalen die met mijn leven te maken hebben. En daar is nu ook een korte film van gemaakt!
23 juni 2021
katinka dodero lansink
 
Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero

Katinka neemt je in Mi Casa Peru mee in haar Peruaanse keuken. In 80 recepten deelt ze recepten en verhalen over haar thuisland, Peru.
15 juni 2021
vegan kookboek
 
Vegan voor iedereen – Merel Wildschut

Drie vegan kookboeken vielen er op de mat, waaronder die van Merel Wildschut. Vegan voor iedereen is een aanwinst voor je kookboekenkast.
8 juni 2021
 
Waarom ik suck at niks doen

Ik doe het komend jaar écht wat rustiger… Ik hoor het me nog zeggen. Vlak nadat ik vorig jaar bijna flauw viel tijdens de fotoshoot voor mijn nieuwe boek.
27 mei 2021
 
De bijbel van de Indiase keuken – review

Als je een liefhebber bent van de Indiase keuken kan ik je aanraden om een plekje in de kast vrij te maken voor De bijbel van de Indiase keuken.
5 mei 2021
Honingbij tot hagelslag_boek
 
Kinderboeken kadotips

Wat verschijnen er toch prachtige kinderboeken die je geweldig kado kunt geven. Ik geef je 4 tips voor nieuw verschenen kinderboeken.