Maaltijdsalade met pompoen en boerenkool



Maaltijdsalade met pompoen en boerenkool

Bij een maaltijdsalade denk je misschien aan een bord vol sla, iets waar de meeste kinderen niet meteen dol op zijn. Deze maaltijdsalade zit echter vol met lekkere, beetgare gekookte groente waardoor je ‘ook prima met kinderen samen kunt eten. En voor wat extra ‘bite’ voegen we lekker wat rijst toe en oké, ook nog wat boerenkool voor de liefhebber. Voor ieder wat wils dus!

Voor 2 ruime porties, als maaltijd
350g pompoen, in plakken
300g gekookte bietjes, in partjes
200g sojaboontjes (diepvries, toko)
75g feta, verkruimeld
50g boerenkool, harde stukjes verwijderd
250g gare zilvervliesrijst (ik gebruikte Tilda)
2el lekkere olijfolie
1el citroenazijn (via Foodelicious)
zout en peper

Verder nodig: grillpan

Maaltijdsalade met pompoen en bietjes

Grill in een hete grillpan (of doe ze in de oven) de plakken pompoen, tot ze beetgaar zijn. Verwijder dan de schil en snijd in partjes. Kook de sojaboontjes in kokend water beetgaar en giet ze af. Verdeel de ingrediënten over de kommetjes en maak een dressing van de olie en azijn. Breng die op smaak met zout en peper.

Gepubliceerd op 4 oktober 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.