Maaltijdsalade met linzen en gerookte kip



Een saladebar, maar dan thuis aan tafel. Kies uit deze maaltijdsalade wat jij het lekkerst vindt. Wordt het de linzen of de kip?! Over het algemeen zijn kinderen namelijk niet de grootste liefhebbers van salades. Ik hou er wel van, en bedacht een manier waarop we er toch met z’n allen van zouden kunnen eten.

De manier waarop je een salade met linzen en gerookte kip presenteert helpt in dit geval. Alle ingrediënten samen op één groot bord, zodat iedereen kan kiezen wat ‘ie lekker vindt, en pas daarna hussel je alles door elkaar!

Voor 4 personen
125g gedroogde linzen (4 uur weken) – of gebruik een blik linzen
sap van ½ citroen
lekkere olijfolie
zout en peper
200g gemengde salade
150g gerookte kipfilet
200g mini tomaatjes
½ rode ui, in reepjes
100g Kalamata olijven
100g feta
platte peterselie, naar smaak

voor de dressing
2el lekkere olijfolie
2tl goede balsamico
zout & peper

Maaltijdsalade met linzen en gerookte kip

Voor deze salade gebruikte ik gedroogde linzen die, na het weken, in 30-40 minuten gaar worden gekookt. Giet ze af en meng met het citroensap, olijfolie, zout en peper. Maar natuurlijk kun je ook een blik gekookte linzen gebruiken. Giet die dan af, spoel even onder de koude kraan af en laat goed uitlekken.

Op een groot bord leg je nu alle ingrediënten los van elkaar. De dressing maak je alvast klaar, maar giet je er nog niet over heen. Laat iedereen van het bord kiezen waar ‘ie trek in heeft en pas op je eigen bord giet je een klein beetje dressing over je salade. Een soort saladebar, maar dan gewoon aan tafel!

Gepubliceerd op 12 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.