Maaltijdsalade met Kalettes en linzen

Ken jij kalettes? Kalettes zijn een kruising tussen boerenkool en spruitjes. Een super gezonde groente dus. En laten spruitjes nou mega favoriet zijn bij ons. Dit kleine kooltje leent zich voor een veelvoud aan recepten. Ik maakte er een lauwwarme maaltijdsalade mee en voegde als extra component linzen toe. Daarmee maak je er ook nog eens een volwaardige maaltijd van en heb je niet een uur na het eten al weer trek.
Deze maaltijdsalade met kalettes en linzen kun je ’s avonds met brood en een kop soep eten als avondmaaltijd. Maar hij doet het ook super als lunch!
Maaltijdsalade voor 2 personen
1 blik linzen (á 310g), uitgelekt
1 zak kalettes (á 200g), kontjes eraf
½ el neutrale olie
100g geitenkaas (ik gebruikte bolletjes van Bettina)
handje gezouten pecannoten
granaatappelpitjes, naar smaak
1el lekkere azijn (ik gebruikte granaatappelazijn)
1 rode paprika, in blokjes
Maaltijdsalade met Kalettes en linzen
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de kalettes en paprika op medium/hoog vuur een minuut of vijf. Voeg de linzen toe en warm die nog even mee. Blus af met de azijn.
Doe op een groot bord en verdeel de noten, granaatappelpitjes en geitenkaas erover. Breng op smaak met zout & peper. Als dat niet snel aan tafel is?!
Gepubliceerd op 9 januari 2019