Maak kennis met Maaike



Maak kennis met Maaike’s stories

Het is zondagochtend. Een bries waait door het huis, een stukje verderop zit mijn zoon te spelen. Ik hoor mijn man lachen terwijl hij belt met een vriend in Nederland. Uit de pan waar ik in roer komt een heerlijk geur omhoog. Zo begint de zondag echt heerlijk!

Ik ben Maaike en ik woon met mijn man en zoon op Curaçao. We hebben het Hollandse weer in 2017 ingeruild voor het tropische klimaat in de Cariben. Toen nog met zijn tweetjes en inmiddels zijn we een gezin van drie. Onze zoon is in 2019 geboren op dit eiland, dus hij is een ‘yu di korsou’ (kind van Curaçao). We kregen een unieke kans om een aantal jaren hier te gaan wonen en werken, dus we zijn er vol voor gegaan.

Naast mijn bed (hallo dubbele espresso in de ochtend na een gebroken nacht) is de keuken mijn favoriete plek in het huis. Ik vind het heerlijk om nieuwe gerechten en producten uit te proberen. Maar dat gaat natuurlijk niet helemaal hetzelfde als in Nederland. En daar ga ik over schrijven.

Met veel plezier neem ik jullie mee in het leven als moeder van een jong kind op Curaçao. Wat eten we? Hoe werkt het hier? Waar doe ik mijn boodschappen? Waar kan je met je kind uit eten? Wat zijn andere aanraders voor uitjes met kinderen? En uiteraard deel ik ook af en toe een recept, zoals jullie al gewend waren van Susan. Mocht je vragen hebben of een speciaal verzoek, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Ayo! Maaike

Gepubliceerd op 15 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.