Maak kennis met Maaike



Maak kennis met Maaike’s stories

Het is zondagochtend. Een bries waait door het huis, een stukje verderop zit mijn zoon te spelen. Ik hoor mijn man lachen terwijl hij belt met een vriend in Nederland. Uit de pan waar ik in roer komt een heerlijk geur omhoog. Zo begint de zondag echt heerlijk!

Ik ben Maaike en ik woon met mijn man en zoon op Curaçao. We hebben het Hollandse weer in 2017 ingeruild voor het tropische klimaat in de Cariben. Toen nog met zijn tweetjes en inmiddels zijn we een gezin van drie. Onze zoon is in 2019 geboren op dit eiland, dus hij is een ‘yu di korsou’ (kind van Curaçao). We kregen een unieke kans om een aantal jaren hier te gaan wonen en werken, dus we zijn er vol voor gegaan.

Naast mijn bed (hallo dubbele espresso in de ochtend na een gebroken nacht) is de keuken mijn favoriete plek in het huis. Ik vind het heerlijk om nieuwe gerechten en producten uit te proberen. Maar dat gaat natuurlijk niet helemaal hetzelfde als in Nederland. En daar ga ik over schrijven.

Met veel plezier neem ik jullie mee in het leven als moeder van een jong kind op Curaçao. Wat eten we? Hoe werkt het hier? Waar doe ik mijn boodschappen? Waar kan je met je kind uit eten? Wat zijn andere aanraders voor uitjes met kinderen? En uiteraard deel ik ook af en toe een recept, zoals jullie al gewend waren van Susan. Mocht je vragen hebben of een speciaal verzoek, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Ayo! Maaike

Gepubliceerd op 15 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!