Maak kennis met Maaike



Maak kennis met Maaike’s stories

Het is zondagochtend. Een bries waait door het huis, een stukje verderop zit mijn zoon te spelen. Ik hoor mijn man lachen terwijl hij belt met een vriend in Nederland. Uit de pan waar ik in roer komt een heerlijk geur omhoog. Zo begint de zondag echt heerlijk!

Ik ben Maaike en ik woon met mijn man en zoon op Curaçao. We hebben het Hollandse weer in 2017 ingeruild voor het tropische klimaat in de Cariben. Toen nog met zijn tweetjes en inmiddels zijn we een gezin van drie. Onze zoon is in 2019 geboren op dit eiland, dus hij is een ‘yu di korsou’ (kind van Curaçao). We kregen een unieke kans om een aantal jaren hier te gaan wonen en werken, dus we zijn er vol voor gegaan.

Naast mijn bed (hallo dubbele espresso in de ochtend na een gebroken nacht) is de keuken mijn favoriete plek in het huis. Ik vind het heerlijk om nieuwe gerechten en producten uit te proberen. Maar dat gaat natuurlijk niet helemaal hetzelfde als in Nederland. En daar ga ik over schrijven.

Met veel plezier neem ik jullie mee in het leven als moeder van een jong kind op Curaçao. Wat eten we? Hoe werkt het hier? Waar doe ik mijn boodschappen? Waar kan je met je kind uit eten? Wat zijn andere aanraders voor uitjes met kinderen? En uiteraard deel ik ook af en toe een recept, zoals jullie al gewend waren van Susan. Mocht je vragen hebben of een speciaal verzoek, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Ayo! Maaike

Gepubliceerd op 15 mei 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Zó lekker, zó gemaakt
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.