Lunchtrommelinspiratie 4Inmiddels zijn wij al weer volop in het ritme van op tijd opstaan, lunchtrommels, naar school en BSO. Ik gaf het in mijn back to school artikel al aan, lunchtrommels samenstellen hoeft, met de juiste voorbereiding, geen enkele stress te geven.

Ook dit schooljaar ga ik jullie weer laten zien hoe afwisselend je kind(eren) op school kunnen lunchen. Wie weet geeft het je de inspiratie om ook wat vaker te variëren. Heb je vragen, tips, verzoeknummers laat het me dan vooral weten!

Lunchtrommelinspiratie

lunchtrommel_sept2016Pekingeend

Creatief met restjes lunchtrommel

Ik heb hier zelf erg om moeten lachen. De eerste lunchtrommel van het jaar bestond, op verzoek van onze dochter, uit restje van de avond ervoor. Maar we aten die avond pekingeend met pannenkoekjes en edemame’s. Ik had het gezicht van de overblijfjuf graag gezien die middag 😉

lunchtrommel_sept2016yoghurt.jpg

De ‘niet zo veel trek’ lunchtrommel

Na de groeispurtfase is het qua eten weer even wat rustiger, dus alleen wat yoghurt met fruit, een groentemuffin en tomaatjes vandaag

lunchtrommel_septEitje.jpg

De ‘mag ik een eitje mee’ lunchtrommel

Het blijft een van de grote favorieten, een gekookt eitje in haar trommel. Samen met een boterham, groentemuffin en wat groente. Voor het tienuurtje lekker nog wat zomerfruit. Deze trommel werd later, op verzoek, nog een keer gemaakt (ze kijkt tegenwoordig zelf de foto’s van haar trommels terug en kiest haar favorieten 😉 )

lunchtrommel_sept2016pasta

De ‘restjes pasta’ lunchtrommel

Met een restje gekookte pasta van de avond ervoor, wat blokjes komkommer, een blikje tonijn, 1tl mayo en 2tl yoghurt en wat kappertjes ontstond deze pastasalade die tot op de bodem leeg ging.

Meer inspiratie voor je lunchtrommel?

Op Smulpaapje vind je heel veel meer voorbeelden van lekkere, makkelijke en gezonde lunchtrommels. Voor meer inspiratie kijk je hier.

Gepubliceerd op 12 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.