Lunchtrommelinspiratie 5Vorig jaar was er een beetje de klad in gekomen. Te druk. Geen inspiratie. Al blij als we zonder gedoe op tijd de deur uit waren. Goede voornemens dus om dit jaar weer meer aandacht te besteden aan de lunchtrommel van onze dochter.

Want al met een klein beetje moeite, zo bleek wel weer, word de lunchtrommel een klein feestje. Ik laat jullie weer wat van onze trommels van de afgelopen maand zien. Wie weet inspireert het je!

De all time favoriete lunchtrommel

baconandegg trommel

Met een bacon & egg muffin – groente en een boterham. En van onschatbare waarde, een lief briefje

De wrap lunchtrommel

wrap trommel

Met een wrap gevuld met zelfgemaakte tonijnsalade maar dan in partjes gesneden en aan een spiesje geprikt. Normaliter vind ze wraps echt stom, maar door een kleine verandering van hoe je ‘meegeeft werd ze in één keer fan!

Wrap sushi lunchtrommel

Wraptrommel

Ze had de smaak te pakken van wraps. Dit keer eentje gevuld met restjes eend van de avond er voor en een klein drupje mayo om het iets smeuïger te maken. De andere besmeerd met een dun laagje Nutella, daarop een banaan, opgerold en in stukjes gesneden. Wij hebben ‘m tot wrap sushi gedoopt 😉

De pasta in de lunchttrommel

pastatrommel

Het is ook een van haar favoriete trommels. Normaliter maak ik pasta met tonijn en kappertjes. Dit keer hadden we wat restjes gerookte zalm, die heb ik gecombineerd met kleine tomaatjes, kappertjes en een lepel roomkaas om alles wat romiger te maken.

Skyr met bosbessen trommel

Skyr blauwe bessen trommel

Ze had zelf mijn oude artikelen zitten doorkijken en zag dat ik eerder een bakje dikke yoghurt met bessen had meegegeven. Dat wilde ze nu weer! Lekdichte bakjes zijn uiteraard een vereiste hiervoor 😉 Erbij nog een muffin en een sneetje rozijnenbrood.

Meer lunchtrommelinspiratie?

Nog veel meer inspiratie voor lekkere lunchtrommels en lunchtrommelgerechten vind je hier

Gepubliceerd op 24 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.