Lunchen bij Brasserie Ambassade (+ winactie!)Aan de Herengracht in Amsterdam, pal naast het Ambassade hotel, ligt de bijbehorende brasserie. Een plek waar je met gemak al tig keer aan voorbij bent gelopen of gefietst. Ik wil je met klem verzoeken de volgende keer af te stappen, niet door te lopen maar – rond lunchtijd – naar binnen te gaan en je in de watten te laten leggen.

Ik mocht op uitnodiging ervaren hoe bevlogen het personeel is, hoe creatief de keuken is en hoe heerlijk je, omringd door de prachtigste kunst en met uitzicht op de grachten, je een paar uur in Frankrijk waant. En dat geluk wil ik, op meerdere manieren, met je delen.

Champagne Brasserie Ambassade.jpg

Lunch in Franse stijl bij Brasserie Ambassade

Voor ik bij het állerleukste stuk van dit artikel kom ga ik je eerst lekker maken. Met onze fantástische lunch. Samen met mijn lieve tafelgenoot Manon, van We zijn hier, schoof ik aan en werd als eerste verblijd met een prachtig glas Champagne. Geen gekke start van een vrijdagse lunch.

Food & wine pairing on point

Bij de bubbels kwamen twee moddervette oesters. Zeeuwse. De lekkerste. Ja, daar moet je van houden. Maar in combinatie met champagne? Mjam! Daarna, als eerste gang, een van de mooiste wijn- / spijscombinaties die ik in tijden heb gegeten.

Ravioli Brasserie Ambassade.jpg

Ravioli, gevuld met rivierkreeftjes, omringd door kabeljauw, hollandse garnalen en een fluweelzachte saus met een hint ergens van citrus. En precies die citrustoon proefde in terug in de Chardonnay die erbij werd geschonken, en die vederlicht en heel treffend bleek. Yum!

Genieten omringd door kunst

In zowel het hotel, als de brasserie ben je omringd door de mooiste kunt. Privé collectie, zo bleek uit de toelichting van het (geweldige!!) personeel. Appel, Cobra, Lucebert. Het hangt er allemaal. Prachtig.

Brasserie Ambassade_kunst.jpg

Het hoofdgerecht was overigens ook zo’n kunstwerkje. Diverse bereidingen van lam, en ook ik leer nog iedere keer nieuwe dingen eten en grenzen verleggen. Lamshersentjes blijken dus lekker. Ja, echt.

Lamsvlees Brasserie Ambassade.jpg

Lunchen in Amsterdam

Toe, een tarte tatin. Uitgevoerd tot in de perfectie. Voor mij gecombineerd met een dessertwijn. Voor Manon, die daar niet zo van houdt, werden een aantal opties geboden waarbij ze zelf mocht proeven wat haar voorkeur had. Kijk, dit is nou gastvrijheid. Love it!

TarteTatin Brasserie Ambassade.jpg

Goals voor een auteur

Naast een prachtige brasserie, een hotel (die op de lijst van ‘ooit een keer slapen’ gaat!) hebben ze, onder in het souterrain van het hotel een eigen bibliotheek. Met daarin niets dan gesigneerde boeken. Het is ook de plek waar ik Nigel Slater mocht interviewen.

Brasserie Ambassade_WLWV.jpg

Hoe tof dat nu míjn boek in die bibliotheek is opgenomen. Gesigneerd natuurlijk. Mocht je ‘ooit spotten, laat het me effe weten!

WINACTIE GESLOTEN – Maak kans op een volledig verzorgde lunch voor twee bij Brasserie Ambassade

Maar nu het allerleukste – want ik hoor je denken, fijn dat jij zo waanzinnig gegeten hebt en ik dan? – van dit artikel. Ik mag een geheel verzorgde lunch voor twee weggeven. Aan een van jullie dus. Hoe te gek is dat?

Het enige dat je hoeft te doen is mij te laten weten met wie je hiervan wilt gaan genieten. Simpel toch? Als bonus zou ik het super leuk vinden als jullie – allebei – mijn Facebookpagina leuk vinden (voor zover je dat nog niet hebt gedaan natuurlijk!) en als je dit bericht met je vrienden wilt delen mag dat natuurlijk. Alleen maar leuk!

Meedoen kan tot en met aanstaande zondag 15 april as 23.59u. Maandag, in de loop van de dag, maak ik via Facebook de winnaar bekend (over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd). De winnaar ontvangt ook persoonlijk bericht van mij, dus houd ook je spambox maandag in de gaten.

Gepubliceerd op 10 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.