Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao



Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

De pandemie houdt de hele wereld in zijn greep. Ook Curaçao, ook wel liefkozend de rots genoemd door onze premier Ruggenaath, ontkwam niet aan het virus. Het eerste ziektegeval was een toerist uit Nederland die met zijn vrouw van een heerlijke vakantie kwam genieten. De eerste maatregelen werden ingevoerd. Daarna kwam de eerste lokale besmetting en hiermee werden de maatregelen in snel tempo opgeschroefd tot een lockdown.

Heel concreet betekende dit dat je je huis niet uit mag. Niet om te wandelen of je hond uit te laten, niet om te zwemmen, niet om eten af te halen bij het restaurant dat je graag wil supporten in deze tijd.Wat we dan nog wel mochten? Twee dagen per week in je eentje met de auto de deur uit naar de supermarkt of apotheek. De twee dagen werden gebaseerd op je kenteken: plaachi di dia. En dan zo snel mogelijk weer naar huis.

Het doen van boodschappen werd op deze manier wel echt een uitje waar je je ook helemaal voor gaat aankleden en voor gaat opdoffen. In totaal hebben we 4 weken volgens deze strenge variant geleefd. Ervoor en erna golden (en gelden) er nog beperkingen.

Paarse gnocchi

Tja,  helemaal dus niet je huis uit mogen en 8 weken geen opvang of werken op kantoor? Wat dan? Met een dreumes is je dag zo gevuld. Van eten, naar spelen, naar slaapje (en dan kan ik even iets voor mijzelf doen of werken) en dan die cyclus weer opnieuw. In de lockdown periode heb ik een boek over snijtechnieken erbij gepakt, want ik vind het leuk om mijn keuken skills te verbeteren.

Daarnaast merk ik ook dat ik veel vaker nieuwe recepten uitprobeerde, zoals deze prachtige paarse gnocchi van truffelaardappelen. Ik koop namelijk veel meer ingrediënten sinds ik groentes kan bestellen bij een lokale boer en sinds de groothandel beschikbaar is voor particulieren en ze ook thuis bezorgen. Deze bestel- en bezorgopties waren er voor de COVID-19 pandemie nog niet op Curaçao, maar ik ben er enorm blij mee!

Poco Poco

En verder merk ik dat ik ook gewoon heel moe werd na een paar weken thuis in lockdown met iedereen 24/7 thuis. Ik vond het heerlijk hoor, zoveel tijd samen. Vooral driemaal per dag samen eten was echt een feestje! Maar na een eerste opleving qua energie, begon de vermoeidheid wel echt de overhand te nemen. Dat het nu ook weer elke dag boven de 30 graden is, helpt ook niet mee.

In de middag probeerde ik af en toe een powernap te doen als de kleine man ook op bed lag. En die powernap probeer ik er wel in te houden. Kom ik dan na 2,5 jaar wonen op Curaçao dan toch eindelijk in het rustige ‘poco poco’ tempo?

Gepubliceerd op 29 mei 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!