Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao



Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

De pandemie houdt de hele wereld in zijn greep. Ook Curaçao, ook wel liefkozend de rots genoemd door onze premier Ruggenaath, ontkwam niet aan het virus. Het eerste ziektegeval was een toerist uit Nederland die met zijn vrouw van een heerlijke vakantie kwam genieten. De eerste maatregelen werden ingevoerd. Daarna kwam de eerste lokale besmetting en hiermee werden de maatregelen in snel tempo opgeschroefd tot een lockdown.

Heel concreet betekende dit dat je je huis niet uit mag. Niet om te wandelen of je hond uit te laten, niet om te zwemmen, niet om eten af te halen bij het restaurant dat je graag wil supporten in deze tijd.Wat we dan nog wel mochten? Twee dagen per week in je eentje met de auto de deur uit naar de supermarkt of apotheek. De twee dagen werden gebaseerd op je kenteken: plaachi di dia. En dan zo snel mogelijk weer naar huis.

Het doen van boodschappen werd op deze manier wel echt een uitje waar je je ook helemaal voor gaat aankleden en voor gaat opdoffen. In totaal hebben we 4 weken volgens deze strenge variant geleefd. Ervoor en erna golden (en gelden) er nog beperkingen.

Paarse gnocchi

Tja,  helemaal dus niet je huis uit mogen en 8 weken geen opvang of werken op kantoor? Wat dan? Met een dreumes is je dag zo gevuld. Van eten, naar spelen, naar slaapje (en dan kan ik even iets voor mijzelf doen of werken) en dan die cyclus weer opnieuw. In de lockdown periode heb ik een boek over snijtechnieken erbij gepakt, want ik vind het leuk om mijn keuken skills te verbeteren.

Daarnaast merk ik ook dat ik veel vaker nieuwe recepten uitprobeerde, zoals deze prachtige paarse gnocchi van truffelaardappelen. Ik koop namelijk veel meer ingrediënten sinds ik groentes kan bestellen bij een lokale boer en sinds de groothandel beschikbaar is voor particulieren en ze ook thuis bezorgen. Deze bestel- en bezorgopties waren er voor de COVID-19 pandemie nog niet op Curaçao, maar ik ben er enorm blij mee!

Poco Poco

En verder merk ik dat ik ook gewoon heel moe werd na een paar weken thuis in lockdown met iedereen 24/7 thuis. Ik vond het heerlijk hoor, zoveel tijd samen. Vooral driemaal per dag samen eten was echt een feestje! Maar na een eerste opleving qua energie, begon de vermoeidheid wel echt de overhand te nemen. Dat het nu ook weer elke dag boven de 30 graden is, helpt ook niet mee.

In de middag probeerde ik af en toe een powernap te doen als de kleine man ook op bed lag. En die powernap probeer ik er wel in te houden. Kom ik dan na 2,5 jaar wonen op Curaçao dan toch eindelijk in het rustige ‘poco poco’ tempo?

Gepubliceerd op 29 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
7 januari 2022
taco lasagne
 
Weekmenu 2022 – week 1

Een jubileumjaar voor het weekmenu, want het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik startte met een wekelijkse menu. Onverminderd makkelijk en lekker!