Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao



Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

De pandemie houdt de hele wereld in zijn greep. Ook Curaçao, ook wel liefkozend de rots genoemd door onze premier Ruggenaath, ontkwam niet aan het virus. Het eerste ziektegeval was een toerist uit Nederland die met zijn vrouw van een heerlijke vakantie kwam genieten. De eerste maatregelen werden ingevoerd. Daarna kwam de eerste lokale besmetting en hiermee werden de maatregelen in snel tempo opgeschroefd tot een lockdown.

Heel concreet betekende dit dat je je huis niet uit mag. Niet om te wandelen of je hond uit te laten, niet om te zwemmen, niet om eten af te halen bij het restaurant dat je graag wil supporten in deze tijd.Wat we dan nog wel mochten? Twee dagen per week in je eentje met de auto de deur uit naar de supermarkt of apotheek. De twee dagen werden gebaseerd op je kenteken: plaachi di dia. En dan zo snel mogelijk weer naar huis.

Het doen van boodschappen werd op deze manier wel echt een uitje waar je je ook helemaal voor gaat aankleden en voor gaat opdoffen. In totaal hebben we 4 weken volgens deze strenge variant geleefd. Ervoor en erna golden (en gelden) er nog beperkingen.

Paarse gnocchi

Tja,  helemaal dus niet je huis uit mogen en 8 weken geen opvang of werken op kantoor? Wat dan? Met een dreumes is je dag zo gevuld. Van eten, naar spelen, naar slaapje (en dan kan ik even iets voor mijzelf doen of werken) en dan die cyclus weer opnieuw. In de lockdown periode heb ik een boek over snijtechnieken erbij gepakt, want ik vind het leuk om mijn keuken skills te verbeteren.

Daarnaast merk ik ook dat ik veel vaker nieuwe recepten uitprobeerde, zoals deze prachtige paarse gnocchi van truffelaardappelen. Ik koop namelijk veel meer ingrediënten sinds ik groentes kan bestellen bij een lokale boer en sinds de groothandel beschikbaar is voor particulieren en ze ook thuis bezorgen. Deze bestel- en bezorgopties waren er voor de COVID-19 pandemie nog niet op Curaçao, maar ik ben er enorm blij mee!

Poco Poco

En verder merk ik dat ik ook gewoon heel moe werd na een paar weken thuis in lockdown met iedereen 24/7 thuis. Ik vond het heerlijk hoor, zoveel tijd samen. Vooral driemaal per dag samen eten was echt een feestje! Maar na een eerste opleving qua energie, begon de vermoeidheid wel echt de overhand te nemen. Dat het nu ook weer elke dag boven de 30 graden is, helpt ook niet mee.

In de middag probeerde ik af en toe een powernap te doen als de kleine man ook op bed lag. En die powernap probeer ik er wel in te houden. Kom ik dan na 2,5 jaar wonen op Curaçao dan toch eindelijk in het rustige ‘poco poco’ tempo?

Gepubliceerd op 29 mei 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.