De lekkerste espresso martiniDe lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!

Hij staat niet voor niets als afsluiter in Wereldwijd Borreltijd. Deze all time klassieke koffie cocktail is dit jaar terug van weggeweest. Een golden oldie. Maar nog steeds even lekker.

Espresso martini is overigens, in tegenstelling tot echte martini’s, niet gemaakt met gin of vermouth maar met wodka. Wat er nog meer in een espresso martini gaat lees je hieronder in het recept.

Ik maak mijn espresso martini meestal in een blender, in plaats van in een shaker, omdat je er dan heel makkelijk meerdere tegelijk maakt. Gewoon in een shaker kan natuurlijk prima!

Wat heb je nodig voor espresso martini

40 ml wodka
40 ml koffielikeur  zoals Baileys, Tia Maria of wat je ook maar lekker vindt
1 shot espresso, afgekoeld
ijsblokjes

shaker of blender (recept verdubbelen gaat heel makkelijk)

esma recept b

Espresso martini, shaken not stirred

Doe alle ingrediënten in een shaker met goed wat ijs en shake tot de buitenkant van je shaker goed koud aanvoelt. Giet in een mooi glas en garneer met een mokkaboontje.

Gepubliceerd op 17 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee
28 juli 2022
espresso tonic
 
Espresso tonic

Move over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo'n lekkere espresso tonic maakt.
26 juli 2022
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…