De lekkerste espresso martiniDe lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!

Hij staat niet voor niets als afsluiter in Wereldwijd Borreltijd. Deze all time klassieke koffie cocktail is dit jaar terug van weggeweest. Een golden oldie. Maar nog steeds even lekker.

Espresso martini is overigens, in tegenstelling tot echte martini’s, niet gemaakt met gin of vermouth maar met wodka. Wat er nog meer in een espresso martini gaat lees je hieronder in het recept.

Ik maak mijn espresso martini meestal in een blender, in plaats van in een shaker, omdat je er dan heel makkelijk meerdere tegelijk maakt. Gewoon in een shaker kan natuurlijk prima!

Wat heb je nodig voor espresso martini

40 ml wodka
40 ml koffielikeur  zoals Baileys, Tia Maria of wat je ook maar lekker vindt
1 shot espresso, afgekoeld
ijsblokjes

shaker of blender (recept verdubbelen gaat heel makkelijk)

esma recept b

Espresso martini, shaken not stirred

Doe alle ingrediënten in een shaker met goed wat ijs en shake tot de buitenkant van je shaker goed koud aanvoelt. Giet in een mooi glas en garneer met een mokkaboontje.

Gepubliceerd op 17 juni 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.