De lekkerste espresso martiniDe lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!

Hij staat niet voor niets als afsluiter in Wereldwijd Borreltijd. Deze all time klassieke koffie cocktail is dit jaar terug van weggeweest. Een golden oldie. Maar nog steeds even lekker.

Espresso martini is overigens, in tegenstelling tot echte martini’s, niet gemaakt met gin of vermouth maar met wodka. Wat er nog meer in een espresso martini gaat lees je hieronder in het recept.

Ik maak mijn espresso martini meestal in een blender, in plaats van in een shaker, omdat je er dan heel makkelijk meerdere tegelijk maakt. Gewoon in een shaker kan natuurlijk prima!

Wat heb je nodig voor espresso martini

40 ml wodka
40 ml koffielikeur  zoals Baileys, Tia Maria of wat je ook maar lekker vindt
1 shot espresso, afgekoeld
ijsblokjes

shaker of blender (recept verdubbelen gaat heel makkelijk)

esma recept b

Espresso martini, shaken not stirred

Doe alle ingrediënten in een shaker met goed wat ijs en shake tot de buitenkant van je shaker goed koud aanvoelt. Giet in een mooi glas en garneer met een mokkaboontje.

Gepubliceerd op 17 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.