De lekkerste espresso martiniDe lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!

Hij staat niet voor niets als afsluiter in Wereldwijd Borreltijd. Deze all time klassieke koffie cocktail is dit jaar terug van weggeweest. Een golden oldie. Maar nog steeds even lekker.

Espresso martini is overigens, in tegenstelling tot echte martini’s, niet gemaakt met gin of vermouth maar met wodka. Wat er nog meer in een espresso martini gaat lees je hieronder in het recept.

Ik maak mijn espresso martini meestal in een blender, in plaats van in een shaker, omdat je er dan heel makkelijk meerdere tegelijk maakt. Gewoon in een shaker kan natuurlijk prima!

Wat heb je nodig voor espresso martini

40 ml wodka
40 ml koffielikeur  zoals Baileys, Tia Maria of wat je ook maar lekker vindt
1 shot espresso, afgekoeld
ijsblokjes

shaker of blender (recept verdubbelen gaat heel makkelijk)

esma recept b

Espresso martini, shaken not stirred

Doe alle ingrediënten in een shaker met goed wat ijs en shake tot de buitenkant van je shaker goed koud aanvoelt. Giet in een mooi glas en garneer met een mokkaboontje.

Gepubliceerd op 17 juni 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!
6 juni 2022
strand Ameland
 
Tips voor Ameland

Als je zin hebt om een paar dagen naar Ameland te gaan, dan heb ik tips voor je. Want Ameland is, om meerdere redenen, een heerlijk Waddeneiland.
27 mei 2022
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
26 mei 2022
Susan Callantsoog
 
Verrassend Callantsoog

Wat zijn we verrast door Callantsoog en zijn omgeving. Een perfecte uitvalsbasis in Noord Holland voor een week(endje) weg.
23 mei 2022
16y French Oak van The Balvenie
 
The Balvenie introduceert 16y French Oak

Whisky, je houdt er van of niet. The Balvenie introduceert deze maand haar 16 jaar oude whisky, gerijpt op French oak. En die ís toch goddelijk!