Lasagne met kip en erwtjes



Heb je dat ook wel eens, een pakje lasagnebladeren en dat de bladen dan allemaal in stukken zijn gebroken. Zo jammer! Alhoewel, juist met die stukjes lasagneblad maak je deze makkelijke lasagne. Want geen gepruts met passend maken, gewoon hup zó in je ovenschaal!

Het hele gerecht is ook nog eens goed voor te bereiden, ideaal voor drukke dagen. Zodat je dan, in een half uurtje, snel en lekker aan tafel zit.

Voor 4 personen

500g gaar kippenvlees (ik gebruikte een gebraden kippetje van de markt)
1 pak diepvries erwtjes (á 450g, biologische Tuinerwtjes van AH)
40g bloem
40g boter
350ml melk
1 laurierblad
zout, peper en nootmuskaat (naar smaak)
1el Dijon mosterd
6 lasagnebladeren, in stukken gebroken (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
50g Parmezaanse kaas, geraspt
75-100g gratineerkaas (AH)
handje Panko broodkruim

Ovenschotel (ingevet) – oven voorverwarmen op 200C – aluminiumfolie
Ik gebruikte een ronde ovenschaal, van ongeveer 22cm doorsnede

Lasagne met kip

Pluk het vlees van de kip en snijd in stukken. Smelt de boter, niet bruin laten worden, en met een garde meng je de bloem er daarna door. Even een paar minuutjes laten meebakken en dan de melk er door mengen. Zet terug op het vuur, met laurierblad er in en laat langzaam dik worden, terwijl je met een garde regelmatig roert. Als het de achterkant van een lepel helemaal bedekt is je saus klaar. Haal het laurierblad eruit, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de mosterd er door heen.

Gebroken lasagnebladeren

Op de bodem van je ovenschaal begin je met een laagje lasagnebladeren. In dit geval hoeft dat niet netjes, maar breek je de lasagnebladeren in stukjes. Ideaal ook om restjes lasagnebladeren op te maken. Daarop gaat de helft van de kip, de helft van de bevroren erwtjes, de helft van de saus en de helft van de Parmezaanse kaas. Dan weer een laagje gebroken lasagne bladeren, de rest van de  kip, erwtjes, saus en kaas. Eindig met een laagje lasagne bladeren. Bestrooi met de gratineerkaas en dek af met aluminiumfolie.

Makkelijke lasagne

Bak dit 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan de folie eraf, bestrooi de bovenkant met een handje Panko en bak nog 10-15 minuten tot je een mooi goudbruin korstje hebt. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en serveer meteen!

Gepubliceerd op 4 februari 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...