Lasagne met kip en erwtjes



Heb je dat ook wel eens, een pakje lasagnebladeren en dat de bladen dan allemaal in stukken zijn gebroken. Zo jammer! Alhoewel, juist met die stukjes lasagneblad maak je deze makkelijke lasagne. Want geen gepruts met passend maken, gewoon hup zó in je ovenschaal!

Het hele gerecht is ook nog eens goed voor te bereiden, ideaal voor drukke dagen. Zodat je dan, in een half uurtje, snel en lekker aan tafel zit.

Voor 4 personen

500g gaar kippenvlees (ik gebruikte een gebraden kippetje van de markt)
1 pak diepvries erwtjes (á 450g, biologische Tuinerwtjes van AH)
40g bloem
40g boter
350ml melk
1 laurierblad
zout, peper en nootmuskaat (naar smaak)
1el Dijon mosterd
6 lasagnebladeren, in stukken gebroken (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
50g Parmezaanse kaas, geraspt
75-100g gratineerkaas (AH)
handje Panko broodkruim

Ovenschotel (ingevet) – oven voorverwarmen op 200C – aluminiumfolie
Ik gebruikte een ronde ovenschaal, van ongeveer 22cm doorsnede

Lasagne met kip

Pluk het vlees van de kip en snijd in stukken. Smelt de boter, niet bruin laten worden, en met een garde meng je de bloem er daarna door. Even een paar minuutjes laten meebakken en dan de melk er door mengen. Zet terug op het vuur, met laurierblad er in en laat langzaam dik worden, terwijl je met een garde regelmatig roert. Als het de achterkant van een lepel helemaal bedekt is je saus klaar. Haal het laurierblad eruit, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de mosterd er door heen.

Gebroken lasagnebladeren

Op de bodem van je ovenschaal begin je met een laagje lasagnebladeren. In dit geval hoeft dat niet netjes, maar breek je de lasagnebladeren in stukjes. Ideaal ook om restjes lasagnebladeren op te maken. Daarop gaat de helft van de kip, de helft van de bevroren erwtjes, de helft van de saus en de helft van de Parmezaanse kaas. Dan weer een laagje gebroken lasagne bladeren, de rest van de  kip, erwtjes, saus en kaas. Eindig met een laagje lasagne bladeren. Bestrooi met de gratineerkaas en dek af met aluminiumfolie.

Makkelijke lasagne

Bak dit 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan de folie eraf, bestrooi de bovenkant met een handje Panko en bak nog 10-15 minuten tot je een mooi goudbruin korstje hebt. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en serveer meteen!

Gepubliceerd op 4 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.