Lasagne met kip en erwtjes



Heb je dat ook wel eens, een pakje lasagnebladeren en dat de bladen dan allemaal in stukken zijn gebroken. Zo jammer! Alhoewel, juist met die stukjes lasagneblad maak je deze makkelijke lasagne. Want geen gepruts met passend maken, gewoon hup zó in je ovenschaal!

Het hele gerecht is ook nog eens goed voor te bereiden, ideaal voor drukke dagen. Zodat je dan, in een half uurtje, snel en lekker aan tafel zit.

Voor 4 personen

500g gaar kippenvlees (ik gebruikte een gebraden kippetje van de markt)
1 pak diepvries erwtjes (á 450g, biologische Tuinerwtjes van AH)
40g bloem
40g boter
350ml melk
1 laurierblad
zout, peper en nootmuskaat (naar smaak)
1el Dijon mosterd
6 lasagnebladeren, in stukken gebroken (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
50g Parmezaanse kaas, geraspt
75-100g gratineerkaas (AH)
handje Panko broodkruim

Ovenschotel (ingevet) – oven voorverwarmen op 200C – aluminiumfolie
Ik gebruikte een ronde ovenschaal, van ongeveer 22cm doorsnede

Lasagne met kip

Pluk het vlees van de kip en snijd in stukken. Smelt de boter, niet bruin laten worden, en met een garde meng je de bloem er daarna door. Even een paar minuutjes laten meebakken en dan de melk er door mengen. Zet terug op het vuur, met laurierblad er in en laat langzaam dik worden, terwijl je met een garde regelmatig roert. Als het de achterkant van een lepel helemaal bedekt is je saus klaar. Haal het laurierblad eruit, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de mosterd er door heen.

Gebroken lasagnebladeren

Op de bodem van je ovenschaal begin je met een laagje lasagnebladeren. In dit geval hoeft dat niet netjes, maar breek je de lasagnebladeren in stukjes. Ideaal ook om restjes lasagnebladeren op te maken. Daarop gaat de helft van de kip, de helft van de bevroren erwtjes, de helft van de saus en de helft van de Parmezaanse kaas. Dan weer een laagje gebroken lasagne bladeren, de rest van de  kip, erwtjes, saus en kaas. Eindig met een laagje lasagne bladeren. Bestrooi met de gratineerkaas en dek af met aluminiumfolie.

Makkelijke lasagne

Bak dit 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan de folie eraf, bestrooi de bovenkant met een handje Panko en bak nog 10-15 minuten tot je een mooi goudbruin korstje hebt. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en serveer meteen!

Gepubliceerd op 4 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.