Lasagne met kip en erwtjes



Heb je dat ook wel eens, een pakje lasagnebladeren en dat de bladen dan allemaal in stukken zijn gebroken. Zo jammer! Alhoewel, juist met die stukjes lasagneblad maak je deze makkelijke lasagne. Want geen gepruts met passend maken, gewoon hup zó in je ovenschaal!

Het hele gerecht is ook nog eens goed voor te bereiden, ideaal voor drukke dagen. Zodat je dan, in een half uurtje, snel en lekker aan tafel zit.

Voor 4 personen

500g gaar kippenvlees (ik gebruikte een gebraden kippetje van de markt)
1 pak diepvries erwtjes (á 450g, biologische Tuinerwtjes van AH)
40g bloem
40g boter
350ml melk
1 laurierblad
zout, peper en nootmuskaat (naar smaak)
1el Dijon mosterd
6 lasagnebladeren, in stukken gebroken (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
50g Parmezaanse kaas, geraspt
75-100g gratineerkaas (AH)
handje Panko broodkruim

Ovenschotel (ingevet) – oven voorverwarmen op 200C – aluminiumfolie
Ik gebruikte een ronde ovenschaal, van ongeveer 22cm doorsnede

Lasagne met kip

Pluk het vlees van de kip en snijd in stukken. Smelt de boter, niet bruin laten worden, en met een garde meng je de bloem er daarna door. Even een paar minuutjes laten meebakken en dan de melk er door mengen. Zet terug op het vuur, met laurierblad er in en laat langzaam dik worden, terwijl je met een garde regelmatig roert. Als het de achterkant van een lepel helemaal bedekt is je saus klaar. Haal het laurierblad eruit, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de mosterd er door heen.

Gebroken lasagnebladeren

Op de bodem van je ovenschaal begin je met een laagje lasagnebladeren. In dit geval hoeft dat niet netjes, maar breek je de lasagnebladeren in stukjes. Ideaal ook om restjes lasagnebladeren op te maken. Daarop gaat de helft van de kip, de helft van de bevroren erwtjes, de helft van de saus en de helft van de Parmezaanse kaas. Dan weer een laagje gebroken lasagne bladeren, de rest van de  kip, erwtjes, saus en kaas. Eindig met een laagje lasagne bladeren. Bestrooi met de gratineerkaas en dek af met aluminiumfolie.

Makkelijke lasagne

Bak dit 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan de folie eraf, bestrooi de bovenkant met een handje Panko en bak nog 10-15 minuten tot je een mooi goudbruin korstje hebt. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en serveer meteen!

Gepubliceerd op 4 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.