Lasagne met kip en erwtjes



Heb je dat ook wel eens, een pakje lasagnebladeren en dat de bladen dan allemaal in stukken zijn gebroken. Zo jammer! Alhoewel, juist met die stukjes lasagneblad maak je deze makkelijke lasagne. Want geen gepruts met passend maken, gewoon hup zó in je ovenschaal!

Het hele gerecht is ook nog eens goed voor te bereiden, ideaal voor drukke dagen. Zodat je dan, in een half uurtje, snel en lekker aan tafel zit.

Voor 4 personen

500g gaar kippenvlees (ik gebruikte een gebraden kippetje van de markt)
1 pak diepvries erwtjes (á 450g, biologische Tuinerwtjes van AH)
40g bloem
40g boter
350ml melk
1 laurierblad
zout, peper en nootmuskaat (naar smaak)
1el Dijon mosterd
6 lasagnebladeren, in stukken gebroken (hoeveelheid afhankelijk van je ovenschaal)
50g Parmezaanse kaas, geraspt
75-100g gratineerkaas (AH)
handje Panko broodkruim

Ovenschotel (ingevet) – oven voorverwarmen op 200C – aluminiumfolie
Ik gebruikte een ronde ovenschaal, van ongeveer 22cm doorsnede

Lasagne met kip

Pluk het vlees van de kip en snijd in stukken. Smelt de boter, niet bruin laten worden, en met een garde meng je de bloem er daarna door. Even een paar minuutjes laten meebakken en dan de melk er door mengen. Zet terug op het vuur, met laurierblad er in en laat langzaam dik worden, terwijl je met een garde regelmatig roert. Als het de achterkant van een lepel helemaal bedekt is je saus klaar. Haal het laurierblad eruit, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de mosterd er door heen.

Gebroken lasagnebladeren

Op de bodem van je ovenschaal begin je met een laagje lasagnebladeren. In dit geval hoeft dat niet netjes, maar breek je de lasagnebladeren in stukjes. Ideaal ook om restjes lasagnebladeren op te maken. Daarop gaat de helft van de kip, de helft van de bevroren erwtjes, de helft van de saus en de helft van de Parmezaanse kaas. Dan weer een laagje gebroken lasagne bladeren, de rest van de  kip, erwtjes, saus en kaas. Eindig met een laagje lasagne bladeren. Bestrooi met de gratineerkaas en dek af met aluminiumfolie.

Makkelijke lasagne

Bak dit 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan de folie eraf, bestrooi de bovenkant met een handje Panko en bak nog 10-15 minuten tot je een mooi goudbruin korstje hebt. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en serveer meteen!

Gepubliceerd op 4 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.