La Place en de Efteling verbeteren hun kindermenu



Vandaag waren we te gast bij de feestelijke onthulling van het kindersmulmenu, dat vanaf nu in alle La Place vestigingen én in de Efteling verkrijgbaar is. In de Rotterdamse La Place werd het nieuwe kindermenu door Roodkapje zelf onthuld, omringd door heel veel enthousiaste kinderen.

Maar niet alleen het kindermenu werd gelanceerd, ook de speciale speelhoek – volledig in Efteling stijl – die vanaf nu in 13 La Place zaken te vinden zijn, werd officieel geopend.

Verbeterd kindermenu Efteling en La Place

Het is echt een mooie stap vooruit, dat nieuwe kindermenu. Want niet alleen worden er niet meer standaard frietjes bij geserveerd, er wordt wél standaard rauwkost met het menu geserveerd. Daarnaast kan er gekozen worden uit óf een hamburger (op een briochebroodje) of een belegd broodje met bijvoorbeeld kaas (iets waar ik al eerder van aangaf dat het een super optie zou zijn) of ander beleg naar keuze.

Kindermenu Efteling bord

Daarnaast is Fristi uit het kindermenu verbannen, en zijn er nu gezondere opties voor het drankje bij het menu, namelijk een vers sapje, smoothie of huisgemaakte limonade. Als vanouds krijg je bij het kindermenu wel een tof kadootje voor de kinderen. Het menu kost €4,95 en varieert per seizoen qua thema.. De kindersmulmenu’s worden verkocht in de Efteling en in alle Nederlandse La Place vestigingen (m.u.v. Express, NS-stations, luchthavens, RAI Amsterdam en Duinrell).

Smulpaapje is blij

Daar ben ik oprecht blij mee. Het is een ontzettende mooie stap voorwaarts in de verbetering van het kinderaanbod in pretparken (en restaurants!) Te gek dat zowel de Efteling als La Place hier hun rol in pakken. Wil je overigens toch een gefrituurde optie, dat kan nog steeds. Maar het wordt wel echt gemakkelijker nu om voor gezondere keuze te gaan. Binnenkort maar weer eens zelf naar de Efteling om het zelf te ervaren hoe dit in de praktijk werkt!

Gezond(er) eten in de Efteling

Al eerder schreef ik over de mogelijkheden om in de Efteling gezond(er) te eten, dat artikel lees je hier.

Gepubliceerd op 27 juni 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus