Komkommerbites met Hollandse garnalen en zelfgemaakte cocktailsaus



De romigheid van een zelfgemaakte cocktailsaus in combinatie met de bite van de gemarineerde komkommer. Mmmmm! Alles is van te voren klaar te maken, zodat je op het laatste moment het hapje alleen nog maar hoeft samen te stellen.

Wil je een budgetvriendelijker alternatief, gebruik dan bijvoorbeeld rivierkreeftjes of IJslandse garnalen.

Wat heb je nodig

1el olijfolie
1el limoensap
zout en peper
1 komkommer, gewassen en geschild
100g Hollandse garnalen
zelfgemaakte cocktailsaus ( ½ van het aangegeven recept)

Snelle borrelhapjes met Hollandse garnalen

Snijd de komkommer in plakjes van ongeveer 1cm dik. Meng olie met limoensap, zout en peper en doe de komkommer erin. Laat zo lang staan als je wilt. Maak de cocktailsaus en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Om te serveren: laat de komkommer goed uitlekken. Meng de garnalen met de saus en verdeel over de komkommerschijfjes. Garneer desgewenst met wat fijngesneden (of gedroogde) dille.

garnalen amuselepel hapje

Alternatief

Je kunt dit hapje ook heel chique op een amuselepel presenteren. Gebruik dan een stukje little gem sla, in plaats van de komkommer.

Gepubliceerd op 25 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.