Komkommerbites met Hollandse garnalen en zelfgemaakte cocktailsaus

De romigheid van een zelfgemaakte cocktailsaus in combinatie met de bite van de gemarineerde komkommer. Mmmmm! Alles is van te voren klaar te maken, zodat je op het laatste moment het hapje alleen nog maar hoeft samen te stellen.
Wil je een budgetvriendelijker alternatief, gebruik dan bijvoorbeeld rivierkreeftjes of IJslandse garnalen.
Wat heb je nodig
1el olijfolie
1el limoensap
zout en peper
1 komkommer, gewassen en geschild
100g Hollandse garnalen
zelfgemaakte cocktailsaus ( ½ van het aangegeven recept)
Snelle borrelhapjes met Hollandse garnalen
Snijd de komkommer in plakjes van ongeveer 1cm dik. Meng olie met limoensap, zout en peper en doe de komkommer erin. Laat zo lang staan als je wilt. Maak de cocktailsaus en zet weg in de koelkast tot gebruik.
Om te serveren: laat de komkommer goed uitlekken. Meng de garnalen met de saus en verdeel over de komkommerschijfjes. Garneer desgewenst met wat fijngesneden (of gedroogde) dille.
Alternatief
Je kunt dit hapje ook heel chique op een amuselepel presenteren. Gebruik dan een stukje little gem sla, in plaats van de komkommer.
Gepubliceerd op 25 december 2016