Komkommerbites met Hollandse garnalen en zelfgemaakte cocktailsaus



De romigheid van een zelfgemaakte cocktailsaus in combinatie met de bite van de gemarineerde komkommer. Mmmmm! Alles is van te voren klaar te maken, zodat je op het laatste moment het hapje alleen nog maar hoeft samen te stellen.

Wil je een budgetvriendelijker alternatief, gebruik dan bijvoorbeeld rivierkreeftjes of IJslandse garnalen.

Wat heb je nodig

1el olijfolie
1el limoensap
zout en peper
1 komkommer, gewassen en geschild
100g Hollandse garnalen
zelfgemaakte cocktailsaus ( ½ van het aangegeven recept)

Snelle borrelhapjes met Hollandse garnalen

Snijd de komkommer in plakjes van ongeveer 1cm dik. Meng olie met limoensap, zout en peper en doe de komkommer erin. Laat zo lang staan als je wilt. Maak de cocktailsaus en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Om te serveren: laat de komkommer goed uitlekken. Meng de garnalen met de saus en verdeel over de komkommerschijfjes. Garneer desgewenst met wat fijngesneden (of gedroogde) dille.

garnalen amuselepel hapje

Alternatief

Je kunt dit hapje ook heel chique op een amuselepel presenteren. Gebruik dan een stukje little gem sla, in plaats van de komkommer.

Gepubliceerd op 25 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.