Koken met Karamel – review



De potjes karamel van Caramelz kende ik al een tijdje. Op mening foodmarkt kon je Constan tegenkomen, met zijn arsenaal aan huisgemaakte, fantástische potjes caramel in iedere smaak denkbaar. Mening potje is met ons meegegaan en vooral in no time opgegaan. Mmmm!

Nu hoef je niet persé meer zijn kraam op te zoeken, maar kun je ook thuis aan de slag om zelf karamel te maken volgens zijn befaamde recept. En dat blijkt eenvoudiger dan gedacht.

karamelkookboek

Koken met Karamel

Ik heb het boek best even laten liggen, niet alleen omdat de decembermaand heel druk was maar ook omdat ik twijfelde of ik dat wel zou kunnen, zelf karamel maken. In de kerstvakantie toch de stoute schoenen aangetrokken en verdomd! Dat kun je dus écht heel prima zelf.

Stap voor stap karamel maken

In het boek staat stap voor stap beschreven hoe je zelf karamel maakt. En hoewel ik echt stronteigenwijs ben – als er staat niet roeren, hou ik dat dus maximaal 5 minuten vol… – lukt het me tóch om een prachtige pot gezouten karamel te maken. Zo tof. Wel levensgevaarlijk ook, want het recept van Constan is verslavend lekker!

Karamel, hartig & zoet

Naast het basisrecept voor karamel staat het boek krijg je volop varatierecepten aangereikt, maar staat het boek ook vol met geweldige recepten waar je karamel in kunt gebruiken. En dat kan dus in zoete recepten, wat geen verrassing is maar zeker ook in hartige recepten. En juist dat gedeelte is zo verrassend en tof!

Meer dan zoetigheid

Dat maakt dit boek ook zo tof. Eén keer maken, is talloze variatiemogelijkheden. Of je nu zal van de barbecue  of een maakt of sticky spareribs of een groentetaart, je kunt er karamel bij gebruiken. Of maak zelf je eigen koffiesnoepjes of een banaan-toffeetaart (oooooh die ziet er zó lekker uit!).

Oh en ook in dit boek weer, net als in bijvoorbeeld het Pindakaaskookboek, is de fotografie werkelijk uitmuntend en verzorgt door Saskia Lelieveld

gezouten karamel Smulpaapje

Gezouten karamel

Ik maakte een gezouten karamel en had een grote pot vol. Daarmee maakte ik o.a. cinnamon confetti rolls mee, waar ik karamel op deed. Maar ook gewoon zo, op een brioche toast met wat amandel kokospindakaas & karamel, mijn hemel wat lekker! Eigenlijk kun je het dus beter niet maken, want het is verslavend lekker. Natuurlijk deel ik recept met je, voor de gezouten karamel maar ook voor de cinnamon rolls die ik er mee maakte. Goede voornemens doe je volgende week maar weer aan… 😉

Karamel kookboek

Dit kookboek is er voor de liefhebber van karamel en voor als je meer met karamel wil maken, dan je in eerste instantie denkt dat je er mee kunt. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Loopvis, kost € 17,50 en is o.a. bij Loopvis zelf en bij Bol.com te koop

Caramelz kopen

Geen zin om zelf aan de slag te gaan, maar wel zin in karamel. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen bij Caramelz

Gepubliceerd op 17 januari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.