Kippensoep met voorjaarsgroente en citroen

Zelfgemaakte kippensoep. Is er iets lekkerder?
Niet alleen heerlijk als je, zoals ik onlangs, in niks anders trek hebt vanwege een griep. Maar juist ook als je fris en fruitig bent een geweldige manier om snel zelf soep te maken, bomvol met groente en malse kip. Probeer maar!
Voor ruim 6 kommen
30g boter
1el olie
1 stengel prei, in ringen (goed wassen, en alleen het wit)
200g (oer) wortels, in dunne plakjes
2 tenen knoflook
1tl Provençaalse kruiden (gedroogd)
1liter kippenbouillon (ik gebruikte 380ml gevogeltefond, 600ml kippenbouillon)
4 kippendijen, in reepjes (ongeveer 400g)
200g biologische tuinerwtjes (diepvries, AH)
1 courgette, in kleine blokjes (ongeveer 400g)
rasp van 1 citroen
2el citroensap
verse basilicum
Zelfgemaakte kippensoep
Smelt de boter en olie samen en bak hier de prei en wortel 3-5 minuten in aan. Dan de knoflook en Provençaalse kruiden erbij een minuut meebakken. Giet dan de bouillon/fond erbij, en voeg de kippendijen toe en breng aan de kook. Laat het daarna 15-20 minuten op zacht vuur pruttelen.
Kippensoep met voorjaarsgroente
Voeg vervolgens de erwtjes, courgette en citroenrasp toe en laat 3-4 minuten meekoken, tot alles net gaar is. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Goed proeven, waar nodig wat extra sap of zout en peper toevoegen. Serveer met verse basilicumblaadjes.
Gepubliceerd op 28 maart 2016