Kipfilet met mosterdkruidenkorstje

Het laatste op mijn tripje naar Berlijn geïnspireerde gerecht deel ik volgende week met jullie. Maar ook dit gerecht is geïnspireerd door wat ik at in Berlijn. Een soortgelijk gerecht at ik namelijk als lunch op mijn eerste dag daar en is sindsdien in mijn hoofd blijven hangen.
Het resultaat is uiteraard niet hetzelfde geworden, maar wel heel lekker en bovendien ook nog eens een leuke variatie als je je kipfilet eens op een andere manier wilt eten dan je gewend bent. Kijk maar!
Voor 4 personen
75g Panko (AH of toko)
1el honingmosterd (Maille)
2el verse platte peterselie, fijngehakt
zout en peper
4 scharrel kipfilets
1 eiwit, losgeklopt
Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C
Kipfilet met mosterdkruidenkorstje
Meng in een grote schaal de Panko met de honigmosterd, peterselie en goed wat zout en peper. Klop het eiwit los en iets schuimig. Haal de kipfilet nu door het eiwit en leg in de ovenschaal. Bedek met een royale hoeveelheid van het mosterd/kruidenmengsel. Herhaal met alle kipfilets
Kipfilet uit de oven
Bak de kipfilet 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Afhankelijk van hoe dik de kipfilet is kan het iets korter of langer zijn, let daar even op. Serveer de kipfilet met ovenaardappeltjes en beetgaar gekookte snijbonen.
Gepubliceerd op 23 april 2016