Kipfilet met mosterdkruidenkorstje



Het laatste op mijn tripje naar Berlijn geïnspireerde gerecht deel ik volgende week met jullie. Maar ook dit gerecht is geïnspireerd door wat ik at in Berlijn. Een soortgelijk gerecht at ik namelijk als lunch op mijn eerste dag daar en is sindsdien in mijn hoofd blijven hangen.

Het resultaat is uiteraard niet hetzelfde geworden, maar wel heel lekker en bovendien ook nog eens een leuke variatie als je  je kipfilet eens op een andere manier wilt eten dan je gewend bent. Kijk maar!

Voor 4 personen

75g Panko (AH of toko)
1el honingmosterd (Maille)
2el verse platte peterselie, fijngehakt
zout en peper
4 scharrel kipfilets
1 eiwit, losgeklopt

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Kipfilet met mosterdkruidenkorstje

Meng in een grote schaal de Panko met de honigmosterd, peterselie en goed wat zout en peper. Klop het eiwit los en iets schuimig. Haal de kipfilet nu door het eiwit en leg in de ovenschaal. Bedek met een royale hoeveelheid van het mosterd/kruidenmengsel. Herhaal met alle kipfilets

Kipfilet uit de oven

Bak de kipfilet 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Afhankelijk van hoe dik de kipfilet is kan het iets korter of langer zijn, let daar even op. Serveer de kipfilet met ovenaardappeltjes en beetgaar gekookte snijbonen.

Gepubliceerd op 23 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!