Kipfilet met mosterdkruidenkorstje



Het laatste op mijn tripje naar Berlijn geïnspireerde gerecht deel ik volgende week met jullie. Maar ook dit gerecht is geïnspireerd door wat ik at in Berlijn. Een soortgelijk gerecht at ik namelijk als lunch op mijn eerste dag daar en is sindsdien in mijn hoofd blijven hangen.

Het resultaat is uiteraard niet hetzelfde geworden, maar wel heel lekker en bovendien ook nog eens een leuke variatie als je  je kipfilet eens op een andere manier wilt eten dan je gewend bent. Kijk maar!

Voor 4 personen

75g Panko (AH of toko)
1el honingmosterd (Maille)
2el verse platte peterselie, fijngehakt
zout en peper
4 scharrel kipfilets
1 eiwit, losgeklopt

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Kipfilet met mosterdkruidenkorstje

Meng in een grote schaal de Panko met de honigmosterd, peterselie en goed wat zout en peper. Klop het eiwit los en iets schuimig. Haal de kipfilet nu door het eiwit en leg in de ovenschaal. Bedek met een royale hoeveelheid van het mosterd/kruidenmengsel. Herhaal met alle kipfilets

Kipfilet uit de oven

Bak de kipfilet 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Afhankelijk van hoe dik de kipfilet is kan het iets korter of langer zijn, let daar even op. Serveer de kipfilet met ovenaardappeltjes en beetgaar gekookte snijbonen.

Gepubliceerd op 23 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.