Kipfilet met mosterdkruidenkorstje



Het laatste op mijn tripje naar Berlijn geïnspireerde gerecht deel ik volgende week met jullie. Maar ook dit gerecht is geïnspireerd door wat ik at in Berlijn. Een soortgelijk gerecht at ik namelijk als lunch op mijn eerste dag daar en is sindsdien in mijn hoofd blijven hangen.

Het resultaat is uiteraard niet hetzelfde geworden, maar wel heel lekker en bovendien ook nog eens een leuke variatie als je  je kipfilet eens op een andere manier wilt eten dan je gewend bent. Kijk maar!

Voor 4 personen

75g Panko (AH of toko)
1el honingmosterd (Maille)
2el verse platte peterselie, fijngehakt
zout en peper
4 scharrel kipfilets
1 eiwit, losgeklopt

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Kipfilet met mosterdkruidenkorstje

Meng in een grote schaal de Panko met de honigmosterd, peterselie en goed wat zout en peper. Klop het eiwit los en iets schuimig. Haal de kipfilet nu door het eiwit en leg in de ovenschaal. Bedek met een royale hoeveelheid van het mosterd/kruidenmengsel. Herhaal met alle kipfilets

Kipfilet uit de oven

Bak de kipfilet 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Afhankelijk van hoe dik de kipfilet is kan het iets korter of langer zijn, let daar even op. Serveer de kipfilet met ovenaardappeltjes en beetgaar gekookte snijbonen.

Gepubliceerd op 23 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.