Kinderkookrecepten: Vegaspiesje voor de BBQ

Omdat onze dochter nog steeds grotendeels vegetarisch eet ben ik met haar gaan kijken naar wat we op de BBQ konden doen in plaats van de worstjes die wij van plan waren te eten. Met een paar simpele ingrediënten maakten we deze vegaspiesjes.
Het voordeel van de halloumi is dat hij tijdens het grillen niet snel uit elkaar valt, maar wel extra smaak op het spiesjes geeft, naast de groenten. Probeer maar!
Meike’s vegaspiesjes
Door Meike: Ik zelf vind Vega eten heel lekker toen we met mijn ouders gingen BBQ’en had ik die spiesjes gemaakt en ze zijn lekker!!! Nu een tip: gril ze niet te lang SUKSES!!!!!
Voor 6 vegaspiesjes
6 champignons
½ pak Halloumi, in plakjes en de plakjes weer gehalveerd
1 paprika, in grote blokjes
olijfolie
zout & peper
½ tl oregano
6 satéprikkers, uurtje geweekt in water
Vegaspiesjes van de BBQ
1. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier, maar zorg dat ze heel blij
2. Zorg dat alle groente en de kaas even groot is als de champignons
3. Rijg de groente en kaas om en om aan de satéprikker.
4. Besprenkel wat een beetje olie, zout, peper en de oregano.
5. Grill ze in ongeveer 5 minuten gaar op een hete barbecue.
Gepubliceerd op 6 juni 2018