Kinderkookrecepten: Vegaspiesje voor de BBQ



Omdat onze dochter nog steeds grotendeels vegetarisch eet ben ik met haar gaan kijken naar wat we op de BBQ konden doen in plaats van de worstjes die wij van plan waren te eten. Met een paar simpele ingrediënten maakten we deze vegaspiesjes.

Het voordeel van de halloumi is dat hij tijdens het grillen niet snel uit elkaar valt, maar wel extra smaak op het spiesjes geeft, naast de groenten. Probeer maar!

Meike’s vegaspiesjes

Door Meike: Ik zelf vind Vega eten heel lekker toen we met mijn ouders gingen BBQ’en had ik die spiesjes gemaakt en ze zijn lekker!!! Nu een tip: gril ze niet te lang    SUKSES!!!!!   

Voor 6 vegaspiesjes

6 champignons
½ pak Halloumi, in plakjes en de plakjes weer gehalveerd
1 paprika, in grote blokjes
olijfolie
zout & peper
½ tl oregano

6 satéprikkers, uurtje geweekt in water

Vegaspiesjes van de BBQ

Vegaspies_champignons.jpg

1. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier, maar zorg dat ze heel blij

Vegaspies_paprika.jpg

2. Zorg dat alle groente en de kaas even groot is als de champignons

Vegaspies.jpg

3. Rijg de groente en kaas om en om aan de satéprikker.

vegaspies_olijfolie.jpg

4. Besprenkel wat een beetje olie, zout, peper en de oregano.

VegaspiesBBQ.jpg

5. Grill ze in ongeveer 5 minuten gaar op een hete barbecue.

 

Gepubliceerd op 6 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus