Kinderkookrecepten: Groente muffins



De meeste kinderen zullen wel eens eerder muffins hebben gemaakt, maar dan waarschijnlijk de zoete variant. Dat muffins met groente óók lekker zijn laat Smulpaapje jr. jullie vandaag graag zien en dat bleek ook in de NEFF kinderkeuken tijdens Taste of Amsterdam waar er in totaal meer dan 100 gebakken zijn.

Blijf in de buurt als er gesneden moet worden, maar voor de rest is dit ook weer een receptje dat heel prima door kinderhanden gemaakt kan worden. Het resultaat is niet alleen heerlijk in de lunchtrommel van de kleine Smulpaapjes….

Groentemuffins_kinderkookrecept

Door Meike: Deze groentemufins zijn lekker; olijf, paprika, veta (feta dus 😉) zit er ook in, heerlijk! Echt waar! Deze moet je wel even in de oven stopen! Deze keer 1 tip:
Tip1 (de eenige tip) stop alleen erin wat je lekker vind!!!!

Voor 12 groentemuffins

350g zelfrijzend bakmeel
½ paprika, in kleine blokjes
50-75g feta, in kleine blokjes
50-75g olijven, in ringetjes
zout & peper
300ml karnemelk
75ml zonnebloemolie
1 ei
optioneel: 1tl mosterd

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Groentemuffins_voorbereiden

Bereidingswijze van de groentemuffins

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes, net als de feta
  2. Snijd de olijven in ringetjes
  3. Doe dit bij het bakmeel en doe er zout en flink wat peper bij. Meng even
  4. In een maatbeker meet je de zonnebloemolie en karnemelk af.
  5. Kluts daar het ei in los. Houd je van iets pittig, dan kun je er evt ook nog een theelepel mosterd doormengen
  6. Giet dit bij het bakmeel en meng alles goed door

Groentemuffins_scheppen.jpg

Verdeel het beslag over de vormpjes in het muffinblik. Dat gaat met een ijslepel heel gemakkelijk. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Tip: je kunt de muffins ook invriezen. Wil je ze mee (naar school) nemen, verwarm ze dan – bevroren en wel – even 10 minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven en ze zijn weer vers en heerlijk!

 

Gepubliceerd op 20 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd