Kinderkookrecepten: Groente muffins



De meeste kinderen zullen wel eens eerder muffins hebben gemaakt, maar dan waarschijnlijk de zoete variant. Dat muffins met groente óók lekker zijn laat Smulpaapje jr. jullie vandaag graag zien en dat bleek ook in de NEFF kinderkeuken tijdens Taste of Amsterdam waar er in totaal meer dan 100 gebakken zijn.

Blijf in de buurt als er gesneden moet worden, maar voor de rest is dit ook weer een receptje dat heel prima door kinderhanden gemaakt kan worden. Het resultaat is niet alleen heerlijk in de lunchtrommel van de kleine Smulpaapjes….

Groentemuffins_kinderkookrecept

Door Meike: Deze groentemufins zijn lekker; olijf, paprika, veta (feta dus 😉) zit er ook in, heerlijk! Echt waar! Deze moet je wel even in de oven stopen! Deze keer 1 tip:
Tip1 (de eenige tip) stop alleen erin wat je lekker vind!!!!

Voor 12 groentemuffins

350g zelfrijzend bakmeel
½ paprika, in kleine blokjes
50-75g feta, in kleine blokjes
50-75g olijven, in ringetjes
zout & peper
300ml karnemelk
75ml zonnebloemolie
1 ei
optioneel: 1tl mosterd

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Groentemuffins_voorbereiden

Bereidingswijze van de groentemuffins

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes, net als de feta
  2. Snijd de olijven in ringetjes
  3. Doe dit bij het bakmeel en doe er zout en flink wat peper bij. Meng even
  4. In een maatbeker meet je de zonnebloemolie en karnemelk af.
  5. Kluts daar het ei in los. Houd je van iets pittig, dan kun je er evt ook nog een theelepel mosterd doormengen
  6. Giet dit bij het bakmeel en meng alles goed door

Groentemuffins_scheppen.jpg

Verdeel het beslag over de vormpjes in het muffinblik. Dat gaat met een ijslepel heel gemakkelijk. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Tip: je kunt de muffins ook invriezen. Wil je ze mee (naar school) nemen, verwarm ze dan – bevroren en wel – even 10 minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven en ze zijn weer vers en heerlijk!

 

Gepubliceerd op 20 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.