Kinderkookrecepten: Groente muffins
De meeste kinderen zullen wel eens eerder muffins hebben gemaakt, maar dan waarschijnlijk de zoete variant. Dat muffins met groente óók lekker zijn laat Smulpaapje jr. jullie vandaag graag zien en dat bleek ook in de NEFF kinderkeuken tijdens Taste of Amsterdam waar er in totaal meer dan 100 gebakken zijn.
Blijf in de buurt als er gesneden moet worden, maar voor de rest is dit ook weer een receptje dat heel prima door kinderhanden gemaakt kan worden. Het resultaat is niet alleen heerlijk in de lunchtrommel van de kleine Smulpaapjes….
Door Meike: Deze groentemufins zijn lekker; olijf, paprika, veta (feta dus 😉) zit er ook in, heerlijk! Echt waar! Deze moet je wel even in de oven stopen! Deze keer 1 tip:
Tip1 (de eenige tip) stop alleen erin wat je lekker vind!!!!
Voor 12 groentemuffins
350g zelfrijzend bakmeel
½ paprika, in kleine blokjes
50-75g feta, in kleine blokjes
50-75g olijven, in ringetjes
zout & peper
300ml karnemelk
75ml zonnebloemolie
1 ei
optioneel: 1tl mosterd
Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)
Bereidingswijze van de groentemuffins
- Snijd de paprika in kleine blokjes, net als de feta
- Snijd de olijven in ringetjes
- Doe dit bij het bakmeel en doe er zout en flink wat peper bij. Meng even
- In een maatbeker meet je de zonnebloemolie en karnemelk af.
- Kluts daar het ei in los. Houd je van iets pittig, dan kun je er evt ook nog een theelepel mosterd doormengen
- Giet dit bij het bakmeel en meng alles goed door
Verdeel het beslag over de vormpjes in het muffinblik. Dat gaat met een ijslepel heel gemakkelijk. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Tip: je kunt de muffins ook invriezen. Wil je ze mee (naar school) nemen, verwarm ze dan – bevroren en wel – even 10 minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven en ze zijn weer vers en heerlijk!
Gepubliceerd op 20 juni 2018