Kinderkookrecepten: Groente muffins



De meeste kinderen zullen wel eens eerder muffins hebben gemaakt, maar dan waarschijnlijk de zoete variant. Dat muffins met groente óók lekker zijn laat Smulpaapje jr. jullie vandaag graag zien en dat bleek ook in de NEFF kinderkeuken tijdens Taste of Amsterdam waar er in totaal meer dan 100 gebakken zijn.

Blijf in de buurt als er gesneden moet worden, maar voor de rest is dit ook weer een receptje dat heel prima door kinderhanden gemaakt kan worden. Het resultaat is niet alleen heerlijk in de lunchtrommel van de kleine Smulpaapjes….

Groentemuffins_kinderkookrecept

Door Meike: Deze groentemufins zijn lekker; olijf, paprika, veta (feta dus 😉) zit er ook in, heerlijk! Echt waar! Deze moet je wel even in de oven stopen! Deze keer 1 tip:
Tip1 (de eenige tip) stop alleen erin wat je lekker vind!!!!

Voor 12 groentemuffins

350g zelfrijzend bakmeel
½ paprika, in kleine blokjes
50-75g feta, in kleine blokjes
50-75g olijven, in ringetjes
zout & peper
300ml karnemelk
75ml zonnebloemolie
1 ei
optioneel: 1tl mosterd

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Groentemuffins_voorbereiden

Bereidingswijze van de groentemuffins

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes, net als de feta
  2. Snijd de olijven in ringetjes
  3. Doe dit bij het bakmeel en doe er zout en flink wat peper bij. Meng even
  4. In een maatbeker meet je de zonnebloemolie en karnemelk af.
  5. Kluts daar het ei in los. Houd je van iets pittig, dan kun je er evt ook nog een theelepel mosterd doormengen
  6. Giet dit bij het bakmeel en meng alles goed door

Groentemuffins_scheppen.jpg

Verdeel het beslag over de vormpjes in het muffinblik. Dat gaat met een ijslepel heel gemakkelijk. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Tip: je kunt de muffins ook invriezen. Wil je ze mee (naar school) nemen, verwarm ze dan – bevroren en wel – even 10 minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven en ze zijn weer vers en heerlijk!

 

Gepubliceerd op 20 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus