Kinderkookrecepten: Groente muffins



De meeste kinderen zullen wel eens eerder muffins hebben gemaakt, maar dan waarschijnlijk de zoete variant. Dat muffins met groente óók lekker zijn laat Smulpaapje jr. jullie vandaag graag zien en dat bleek ook in de NEFF kinderkeuken tijdens Taste of Amsterdam waar er in totaal meer dan 100 gebakken zijn.

Blijf in de buurt als er gesneden moet worden, maar voor de rest is dit ook weer een receptje dat heel prima door kinderhanden gemaakt kan worden. Het resultaat is niet alleen heerlijk in de lunchtrommel van de kleine Smulpaapjes….

Groentemuffins_kinderkookrecept

Door Meike: Deze groentemufins zijn lekker; olijf, paprika, veta (feta dus 😉) zit er ook in, heerlijk! Echt waar! Deze moet je wel even in de oven stopen! Deze keer 1 tip:
Tip1 (de eenige tip) stop alleen erin wat je lekker vind!!!!

Voor 12 groentemuffins

350g zelfrijzend bakmeel
½ paprika, in kleine blokjes
50-75g feta, in kleine blokjes
50-75g olijven, in ringetjes
zout & peper
300ml karnemelk
75ml zonnebloemolie
1 ei
optioneel: 1tl mosterd

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Groentemuffins_voorbereiden

Bereidingswijze van de groentemuffins

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes, net als de feta
  2. Snijd de olijven in ringetjes
  3. Doe dit bij het bakmeel en doe er zout en flink wat peper bij. Meng even
  4. In een maatbeker meet je de zonnebloemolie en karnemelk af.
  5. Kluts daar het ei in los. Houd je van iets pittig, dan kun je er evt ook nog een theelepel mosterd doormengen
  6. Giet dit bij het bakmeel en meng alles goed door

Groentemuffins_scheppen.jpg

Verdeel het beslag over de vormpjes in het muffinblik. Dat gaat met een ijslepel heel gemakkelijk. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Tip: je kunt de muffins ook invriezen. Wil je ze mee (naar school) nemen, verwarm ze dan – bevroren en wel – even 10 minuutjes in een op 150C voorverwarmde oven en ze zijn weer vers en heerlijk!

 

Gepubliceerd op 20 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.