Kinderkookrecepten; zelf gezonde wraps maken



Het was een van de hits van de Kinderkeuken op Taste of Amsterdam de afgelopen jaren, de zelfgemaakte wrap. Te vullen met wat je ook maar wilt. Om als lunch in het weekend te eten, of om mee te nemen in je trommel naar school. En alles kan er op wat je lekker vindt. Een perfecte manier dus om restjes op te maken.

Onze eigen Smulpaapje jr. (ten tijde van dit recept was ze 7,5) ging er zelf ook mee aan de slag en laat je zien hoe makkelijk het is. It’s a wrap!

Door Meike: Ik zeg vast de wraps die zijn zoooooo Lekker! Avocado, komkommer, tomaat. Ze zijn misschien lekker voor mee naar school! Je kan ze vegetarisch maken of met vlees! En het voordeel is; je kan ze meteen op eten!!!!!    

Voor 1 wrap

½ avocado (of beetje room- of kruidenkaas)
¼ komkommer
5 tomaatjes
2 plakjes gerookte kipfilet of kies iets anders dat je lekker vindt
handje spinazieblaadjes
zout & peper
1 tortillawrap (wij zijn dol op No Fairy Tales), verwarmd volgens gebruiksaanwijzing

Bereidingswijze

  1. Leg de tortilla op je bord
  2. Was de spinazie, komkommer en tomaatjes
  3. Snijd plakjes of reepjes van de komkommer
  4. Halveer de tomaatjes
  5. Prak de halve avocado op je tortilla en breng op smaak met zout & peper.
    Hou je niet van avocado, smeer dan wat room- of kruidenkaas op de tortilla
  6. Leg daarop de spinazie en kipfilet Beleg verder met komkommer en tomaatjes
  7. Rol de tortilla op en lekker opeten!

Gepubliceerd op 18 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!