Kinderkookrecepten; zelf gezonde wraps maken

Het was een van de hits van de Kinderkeuken op Taste of Amsterdam de afgelopen jaren, de zelfgemaakte wrap. Te vullen met wat je ook maar wilt. Om als lunch in het weekend te eten, of om mee te nemen in je trommel naar school. En alles kan er op wat je lekker vindt. Een perfecte manier dus om restjes op te maken.
Onze eigen Smulpaapje jr. (ten tijde van dit recept was ze 7,5) ging er zelf ook mee aan de slag en laat je zien hoe makkelijk het is. It’s a wrap!
Door Meike: Ik zeg vast de wraps die zijn zoooooo Lekker! Avocado, komkommer, tomaat. Ze zijn misschien lekker voor mee naar school! Je kan ze vegetarisch maken of met vlees! En het voordeel is; je kan ze meteen op eten!!!!!
Voor 1 wrap
½ avocado (of beetje room- of kruidenkaas)
¼ komkommer
5 tomaatjes
2 plakjes gerookte kipfilet of kies iets anders dat je lekker vindt
handje spinazieblaadjes
zout & peper
1 tortillawrap (wij zijn dol op No Fairy Tales), verwarmd volgens gebruiksaanwijzing
Bereidingswijze
- Leg de tortilla op je bord
- Was de spinazie, komkommer en tomaatjes
- Snijd plakjes of reepjes van de komkommer
- Halveer de tomaatjes
- Prak de halve avocado op je tortilla en breng op smaak met zout & peper.
Hou je niet van avocado, smeer dan wat room- of kruidenkaas op de tortilla - Leg daarop de spinazie en kipfilet Beleg verder met komkommer en tomaatjes
- Rol de tortilla op en lekker opeten!
Gepubliceerd op 18 maart 2020