Kinderkookrecepten; zelf gezonde wraps maken



Het was een van de hits van de Kinderkeuken op Taste of Amsterdam de afgelopen jaren, de zelfgemaakte wrap. Te vullen met wat je ook maar wilt. Om als lunch in het weekend te eten, of om mee te nemen in je trommel naar school. En alles kan er op wat je lekker vindt. Een perfecte manier dus om restjes op te maken.

Onze eigen Smulpaapje jr. (ten tijde van dit recept was ze 7,5) ging er zelf ook mee aan de slag en laat je zien hoe makkelijk het is. It’s a wrap!

Door Meike: Ik zeg vast de wraps die zijn zoooooo Lekker! Avocado, komkommer, tomaat. Ze zijn misschien lekker voor mee naar school! Je kan ze vegetarisch maken of met vlees! En het voordeel is; je kan ze meteen op eten!!!!!    

Voor 1 wrap

½ avocado (of beetje room- of kruidenkaas)
¼ komkommer
5 tomaatjes
2 plakjes gerookte kipfilet of kies iets anders dat je lekker vindt
handje spinazieblaadjes
zout & peper
1 tortillawrap (wij zijn dol op No Fairy Tales), verwarmd volgens gebruiksaanwijzing

Bereidingswijze

  1. Leg de tortilla op je bord
  2. Was de spinazie, komkommer en tomaatjes
  3. Snijd plakjes of reepjes van de komkommer
  4. Halveer de tomaatjes
  5. Prak de halve avocado op je tortilla en breng op smaak met zout & peper.
    Hou je niet van avocado, smeer dan wat room- of kruidenkaas op de tortilla
  6. Leg daarop de spinazie en kipfilet Beleg verder met komkommer en tomaatjes
  7. Rol de tortilla op en lekker opeten!

Gepubliceerd op 18 maart 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!