Kinderboekentip: Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjesIeder jaar tijdens de Kinderboekenweek mag onze dochter een kinderboek uitzoeken. Ze is gelukkig dol op lezen, dus het is vaak eerder lastig kiezen welke ze wil, dan dat we haar moeten dwingen een boek uit te kiezen. Dit jaar deden we het echter anders. Want het is logisch dat je op deze leeftijd kiest voor wat lekker weg leest. Dus kreeg ze dit jaar niet één, maar twee boeken.

Alleen… dat tweede boek koos ik voor haar. Educatief, maar op een speelse manier. Een boek dat bol staat van de mooie verhalen over bijzondere vrouwen. De Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes was het boek dat ze van ons kreeg. En wel hierom…

Bedtijd Rebelse meisjes 1.jpg Bedtijd Rebelse meisjes 2.jpg

Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes

Sterkte vrouwelijke rolmodellen. Ik vind dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met je dochter te laten zien wat andere vrouwen voor elkaar hebben gekregen. Jazeker, anno 2019 kunnen meisjes en vrouwen al veel meer dan ik in de tijd dat ik negen jaar voor mogelijk hield. Maar ook nu weten we dat meisjes en vrouwen over het algemeen minder kansen krijgen dan jongens en mannen.

Kinderboekentip

En voordat het té hoogdravend wordt is het dan goed om te weten dat het boek Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes juist niet moralistisch is, maar boven alles juist inspirerend. Vrouwen uit de geschiedenis én uit de moderne tijd wiens verhaal in één pagina wordt samengevat.

Bedtijd Rebelse meisjes.jpg

En ja zeker, er valt genoeg te leren uit het boek voor wie dat wil. Maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie verhalen van mensen die iets bijzonders hebben bereikt. Of dat nu het verhaal is van Madam Curie of van de zusjes Williams. Van Madonna tot Frida Kahlo, maar ook nog heel veel andere minder bekende vrouwen.

Deel I en deel II

Wij kochten deel II voor onze dochter, maar die had ze dus in no time uit. En blijkbaar viel ‘ie zodanig in de smaak dat ze op school uit de bibliotheek deel één leende. Ik geloof dat dat de beste aanbeveling is die ik je kan geven. De boeken kosten € 20,95 per stuk en zijn in de boekhandel en online te koop.

Nederlandse versie Rebelse Meisjes

Inmiddels is in het najaar van 2020 bekend geworden dat er waarschijnlijk ook een Nederlandse versie van Rebelse Meisjes komt. Met 100 inspirerende Nederlandse vrouwen en hun verhalen. Ontzettend gaaf. De crowdfunding hiervoor is gestart en je kunt het boek nu al aanschaffen. Kijk voor meer informatie op de site van het project

Gepubliceerd op 29 oktober 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2021
 
Vietnamees van Uyen Luu

Makkelijke, authentieke Vietnamese recepten in een werkelijk prachtig kookboek. Daar moést ik natuurlijk voor jullie mee aan de slag.
15 oktober 2021
Vette Sletten boek
 
NomNomNom van Dorothy Porker

Dat NomNomNom een nominatie heeft voor Gouden Kookboek zegt denk ik al wel genoeg. Het is een one of a kind kookboek.
13 oktober 2021
cover boek shirma
 
Shirma’s Soul Kitchen

Duik samen met Shirma Rouse de Caribische soul kitchen in en laat je voeden met haar liefde voor eten!
4 oktober 2021
Koffietijd Susan Aretz
 
De maand van Susan – september

Bye bye zomer, hallo herfst. Een maand om met plezier op terug te blikken. Met de welbekende hoogtepunten, maar ook leermomenten.
20 september 2021
lindenhoff baambrugge
 
Susan Test; de maaltijdbox van de Lindenhoff

Niet nadenken over wat je eet en toch lekker aan tafel. Wie wil dat niet? Met de maaltijdbox van de Lindenhoff kan dat! En ik mocht ‘m testen.
30 augustus 2021
 
Lancering Wereldwijd Borreltijd en Holy Unicorn gin

Maanden aan voorbereiding gingen er vooraf aan de lancering van Wereldwijd Borreltijd en mijn eigen Holy Unicorn gin. En toen was het zo ver..