Kinderboekentip: Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjesIeder jaar tijdens de Kinderboekenweek mag onze dochter een boek uitzoeken. Ze is gelukkig dol op lezen, dus het is vaak eerder lastig kiezen welke ze wil dan dat we haar moeten dwingen een boek uit te kiezen. Dit jaar deden we het echter anders. Want het is logisch dat je op deze leeftijd kiest voor wat lekker weg leest. Dus kreeg ze dit jaar niet één, maar twee boeken.

Alleen… dat tweede boek koos ik voor haar. Educatief, maar op een speelse manier. Een boek dat bol staat van de mooie verhalen over bijzondere vrouwen. De Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes was het boek dat ze van ons kreeg. En wel hierom…

Bedtijd Rebelse meisjes 1.jpg Bedtijd Rebelse meisjes 2.jpg

Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes

Sterkte vrouwelijke rolmodellen. Ik vind dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met je dochter te laten zien wat andere vrouwen voor elkaar hebben gekregen. Jazeker, anno 2019 kunnen meisjes en vrouwen al veel meer dan ik in de tijd dat ik negen jaar voor mogelijk hield. Maar ook nu weten we dat meisjes en vrouwen over het algemeen minder kansen krijgen dan jongens en mannen.

Kinderboekentip van Smulpaapje

En voordat het té hoogdravend wordt is het dan goed om te weten dat het boek Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes juist niet moralistisch is, maar boven alles juist inspirerend. Vrouwen uit de geschiedenis én uit de moderne tijd wiens verhaal in één pagina wordt samengevat.

Bedtijd Rebelse meisjes.jpg

En ja zeker, er valt genoeg te leren uit het boek voor wie dat wil. Maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie verhalen van mensen die iets bijzonders hebben bereikt. Of dat nu het verhaal is van Madam Curie of van de zusjes Williams. Van Madonna tot Frida Kahlo, maar ook nog heel veel andere minder bekende vrouwen.

Deel I en deel II

Wij kochten deel II voor onze dochter, maar die had ze dus in no time uit. En blijkbaar viel ‘ie zodanig in de smaak dat ze op school uit de bibliotheek deel één leende. Ik geloof dat dat de beste aanbeveling is die ik je kan geven. De boeken kosten € 20,95 per stuk en zijn in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 29 oktober 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 juni 2020
 
De maand van Susan – juni

Eigenlijk is het natuurlijk gewoon nog steeds een kijkje Achter de Schermen, maar dit klinkt eigenlijk veel gezelliger. Lees je mee hoe de maand juni mij bevallen is?!
30 juni 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie III

In deze derde editie laat ik je kennismaken met heel veel nieuwe producten en merken die je wellicht nog niet kent. Kortom, Susan pakt weer uit!
29 juni 2020
chocolade workshop
 
GESLOTEN – Win een chocolade workshop bij De Bonte Koe

De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Dank allen voor het meedoen. Tot binnenkort, bij de volgende winactie.
23 juni 2020
 
GESLOTEN Win GRO Blended pakket

Deze winactie is gesloten. Je kunt dan ook niet meer meedoen. Maar hou de site in de gaten voor een volgende winactie
22 juni 2020
 
De bijbel van de Indonesische keuken – review

Als je instant gierende trek wilt krijgen in de Indonesische keuken, met als gevolg dat je een weekend lang de lekkerste dingen staat te koken, dan moet je dit boek níet kopen… 😉
18 juni 2020
 
Het Caribische kookboek van Helmi Smeulders – review

Maaike kent de Caribische keuken als geen ander, dus reviewde zij het nieuw verschenen Caribische kookboek van Helmi Smeulders.