Kinderboekentip: Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjesIeder jaar tijdens de Kinderboekenweek mag onze dochter een kinderboek uitzoeken. Ze is gelukkig dol op lezen, dus het is vaak eerder lastig kiezen welke ze wil, dan dat we haar moeten dwingen een boek uit te kiezen. Dit jaar deden we het echter anders. Want het is logisch dat je op deze leeftijd kiest voor wat lekker weg leest. Dus kreeg ze dit jaar niet één, maar twee boeken.

Alleen… dat tweede boek koos ik voor haar. Educatief, maar op een speelse manier. Een boek dat bol staat van de mooie verhalen over bijzondere vrouwen. De Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes was het boek dat ze van ons kreeg. En wel hierom…

Bedtijd Rebelse meisjes 1.jpg Bedtijd Rebelse meisjes 2.jpg

Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes

Sterkte vrouwelijke rolmodellen. Ik vind dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met je dochter te laten zien wat andere vrouwen voor elkaar hebben gekregen. Jazeker, anno 2019 kunnen meisjes en vrouwen al veel meer dan ik in de tijd dat ik negen jaar voor mogelijk hield. Maar ook nu weten we dat meisjes en vrouwen over het algemeen minder kansen krijgen dan jongens en mannen.

Kinderboekentip

En voordat het té hoogdravend wordt is het dan goed om te weten dat het boek Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes juist niet moralistisch is, maar boven alles juist inspirerend. Vrouwen uit de geschiedenis én uit de moderne tijd wiens verhaal in één pagina wordt samengevat.

Bedtijd Rebelse meisjes.jpg

En ja zeker, er valt genoeg te leren uit het boek voor wie dat wil. Maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie verhalen van mensen die iets bijzonders hebben bereikt. Of dat nu het verhaal is van Madam Curie of van de zusjes Williams. Van Madonna tot Frida Kahlo, maar ook nog heel veel andere minder bekende vrouwen.

Deel I en deel II

Wij kochten deel II voor onze dochter, maar die had ze dus in no time uit. En blijkbaar viel ‘ie zodanig in de smaak dat ze op school uit de bibliotheek deel één leende. Ik geloof dat dat de beste aanbeveling is die ik je kan geven. De boeken kosten € 20,95 per stuk en zijn in de boekhandel en online te koop.

Nederlandse versie Rebelse Meisjes

Inmiddels is in het najaar van 2020 bekend geworden dat er waarschijnlijk ook een Nederlandse versie van Rebelse Meisjes komt. Met 100 inspirerende Nederlandse vrouwen en hun verhalen. Ontzettend gaaf. De crowdfunding hiervoor is gestart en je kunt het boek nu al aanschaffen. Kijk voor meer informatie op de site van het project

Gepubliceerd op 29 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.