Kinderboekentip: Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjesIeder jaar tijdens de Kinderboekenweek mag onze dochter een kinderboek uitzoeken. Ze is gelukkig dol op lezen, dus het is vaak eerder lastig kiezen welke ze wil, dan dat we haar moeten dwingen een boek uit te kiezen. Dit jaar deden we het echter anders. Want het is logisch dat je op deze leeftijd kiest voor wat lekker weg leest. Dus kreeg ze dit jaar niet één, maar twee boeken.

Alleen… dat tweede boek koos ik voor haar. Educatief, maar op een speelse manier. Een boek dat bol staat van de mooie verhalen over bijzondere vrouwen. De Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes was het boek dat ze van ons kreeg. En wel hierom…

Bedtijd Rebelse meisjes 1.jpg Bedtijd Rebelse meisjes 2.jpg

Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes

Sterkte vrouwelijke rolmodellen. Ik vind dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met je dochter te laten zien wat andere vrouwen voor elkaar hebben gekregen. Jazeker, anno 2019 kunnen meisjes en vrouwen al veel meer dan ik in de tijd dat ik negen jaar voor mogelijk hield. Maar ook nu weten we dat meisjes en vrouwen over het algemeen minder kansen krijgen dan jongens en mannen.

Kinderboekentip

En voordat het té hoogdravend wordt is het dan goed om te weten dat het boek Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes juist niet moralistisch is, maar boven alles juist inspirerend. Vrouwen uit de geschiedenis én uit de moderne tijd wiens verhaal in één pagina wordt samengevat.

Bedtijd Rebelse meisjes.jpg

En ja zeker, er valt genoeg te leren uit het boek voor wie dat wil. Maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie verhalen van mensen die iets bijzonders hebben bereikt. Of dat nu het verhaal is van Madam Curie of van de zusjes Williams. Van Madonna tot Frida Kahlo, maar ook nog heel veel andere minder bekende vrouwen.

Deel I en deel II

Wij kochten deel II voor onze dochter, maar die had ze dus in no time uit. En blijkbaar viel ‘ie zodanig in de smaak dat ze op school uit de bibliotheek deel één leende. Ik geloof dat dat de beste aanbeveling is die ik je kan geven. De boeken kosten € 20,95 per stuk en zijn in de boekhandel en online te koop.

Nederlandse versie Rebelse Meisjes

Inmiddels is in het najaar van 2020 bekend geworden dat er waarschijnlijk ook een Nederlandse versie van Rebelse Meisjes komt. Met 100 inspirerende Nederlandse vrouwen en hun verhalen. Ontzettend gaaf. De crowdfunding hiervoor is gestart en je kunt het boek nu al aanschaffen. Kijk voor meer informatie op de site van het project

Gepubliceerd op 29 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]