Kijkje achter de schermen (september)



Zo druk als het is met werk, zo regelmatig vallen ook leuke uitnodigingen in de digitale brievenbus. Het is heerlijk om op die plekken foodie-collega’s tegen te komen en bij te kletsen. 

Of om verrast te worden door keukens die je nog niet kende en soms ook om er – na weken alleen thuis hard werken – heerlijk even uit te zijn. Kijk je weer mee achter de schermen bij Smulpaapje?

Vuurtoreneiland_LaBaleine

Lunch met La Baleine op Vuurtoreneiland

Al tijdens mijn vakantie kreeg ik een mailtje met de belofte dat dit iets was om voor thuis te komen. En dat was het! Met een boot vanuit hartje Amsterdam varen naar een eilandje vlak voor Durgerdam. Om aldaar te lunchen bij restaurant Vuurtoreneiland, in het gezelschap van leuke collega’s en fantastisch eten. Gebaseerd op zout, want we waren er op uitnodiging van het Franse zoutmerk La Baleine.

Vuurtoreneiland_Chef Vuurtoreneiland_zoutdeeg

En dat je daar waanzinnige gerechten mee kunt maken zie je wel aan de foto’s. Dat je daarna wel ongelofelijk dorst hebt kun je vast ook geloven 😉 Maar het was het allemaal waard. Dank La Baleine en Pow Comms voor de uitnodiging en dank aan het personeel van Vuurtoreneiland voor een waanzinnige middag!

De fantastische keuken van Peru

Wie aan Peru denkt zal misschien als eerste denken aan quinoa, of misschien aan ceviche. Maar dat de Peruaanse keuken meer dan dat is ontdekte ik tijdens een avond die uitsluitend draaide om culinair Peru. Peruaanse sterrenchef James Breckemeyer was door de ambassadeur van Peru gevraagd voor een kookdemo. Aan de verschillende kookeilanden konden we daarna het ene nog na het andere fantastische Peruaans gerecht proeven.

ceviche.jpg coquille.jpg

Ik kan je vertellen dat als je de rest van je leven alleen nog maar Peruaans mag eten je een zeer gelukkig mens zult zijn. Oh en dan heb ik het nog niet eens over mijn nieuwe liefde Pisco Sour, een van de bekendste Peruaanse cocktails.

Miss Mexico in Pand10 in Amsterdam

Nog zo’n fijne Zuidelijk Amerikaanse keuken, die van Mexico. In Pand10, naast hotel de l’Europe in Amsterdam, vind je nu Miss Mexico. Een low key concept met authentieke Mexicaanse gerechten en drankjes.

MissMexico

Ik mocht tijdens de opening, op mijn verjaardag, onder andere de oesters en taco’s proeven. Echt heerlijk! En het is ook niet heel vervelend om met een goeie strawberry margerita je verjaardag uit te luiden 😉 Binnenkort eens terug om de kaart aan een nadere inspectie te onderwerpen!

Boekpresentatie Heerlijke Chaos van Simone van den Berg

Simone maakte de foto’s voor mijn eigen kookboek en het is jaloersmakend hoe goed ze dat kan. Niet gek ook, want Simone is een van dé foodfotografen in Nederland. Maar Simone schrijft ook over eten en die twee talenten komen nu samen in haar eigen boek. Ik mocht er tijdens haar boekpresentatie al door bladeren en uit proeven. Het smaakt naar meer! Over dat boek binnenkort meer op Smulpaapje overigens!

Work, work, work

En hoewel het heerlijk is dat al dit soort events óók deel van mijn werk ia (hoe lucky ben ik?!) er werd ook nog gewoon knetterhard gewerkt deze maand. En normaal doe ik dat alleen. Thuis achter mijn laptop of in de keuken. Deze maand deed ik dat – hoe leuk – ook een dag samen met drie andere zelfstandig onderneemsters.

Smulpaapje ZZP
Vlnr José van Daal, Ellen Jansen, ik zei de gek en Rianne Toussaint

Bij mij aan de keukentafel, zodat zij konden proeven van wat ik maakte (kun je geloven dat ik bij 30C al kerstgerechten aan het uitproberen ben. Echt!) en we elkaar onderling konden inspireren met onze eigen verhalen. Ieder vanuit een eigen perspectief. Super leuk!

Conceptontwikkeling

Ook gaf ik deze maand de eerste presentatie van een concept dat ik voor een opdrachtgever aan het maken ben. Super leuke eerste reacties, heel blij mee! Komende maand gaan we het concept verder perfectioneren. Heel gaaf wordt het! Zodra ik er meer over kan vertellen horen jullie het natuurlijk.

Kerst op Smulpaapje

En zoals gezegd, veel in de keuken. Want kerst is er al weer sneller dan je denkt en ik heb ook dit jaar weer een paar geweldige menu’s voor jullie in gedachten. Zoals je van Smulpaapje gewend bent niks ingewikkelds, maar wel lekker en smaakvol met het hele gezin aan tafel. Maar nog even geduld dus 😉

Smulpaapje interviewt Nigel Slater

Afgelopen maand mocht ik ook een van mijn grote kookhelden interviewen, Nigel Slater. Deze Britse kookboekauteur is voor mij hét voorbeeld hoe je heel dicht bij jezelf blijft in hetgeen je doet. Bescheiden, nuchter, wars van foodhypes en trends doet deze man al meer dan 20 jaar waar hij goed in is. Schrijven over het eten dat hij kookt. Zéér inspirerend.

Smulpaapje interviewt Nigel Slater

Fotoshoot

Ook werd ik gevraagd voor een fotoshoot voor een landelijk magazine. Dus snel nog naar de kapper en de week erna in een prachtige outfit (uitgezocht door een professionele styliste!), mooi in de make-up en voor de camera. Het resultaat is straks te zien in Vrouw Magazine, van de Telegraaf. Spannend! Als ‘ie uit is hoor je dat uiteraard van me!

outfits fotoshoot Smulpaapje make up fotoshoot Smulpaapje

Wat staat er komende maand op het programma?

Een drukke maand wordt het volgende maand. Maar wel een super leuke. Want nadat ik heb gezorgd dat jullie allemaal lekkers op de site hebben als ik weg ben, vliegen wij naar New York. Daar ga ik een weekje inspiratie opsnuiven. Wat gebeurt er op culinair gebied, wat hebben ze er aan te gekke kidsconcepten, wat staat er in de VS op de kindermenukaart?

Maar ook gaan we eten bij Blue Hill on Stone Barn. Wie het eerste seizoen Chef’s Table heeft gezien weet waar ik het over heb. Ik ga jullie er volgende maand véel meer over vertellen.

Kortom; work hard, play hard. Tot volgende maand! Wil je in de tussentijd meer zien van wat ik doe, volg me dan op Instagram (waar ik via Instastories ook filmpjes deel)

Gepubliceerd op 30 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.