Kijkje achter de schermen bij SmulpaapjeNovember was een bizar hectische maand. Met grote klussen, voorbereiding voor kerst en ja, zelfs de eerste kerstdiners.

Ga je mee, dan laat ik je zien wat ik allemaal uitspookte deze maand!

 De Tasty.jpg

De Tasty

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november presenteerde ik twee dagen in het Kooktheater, tijdens foodevent de Tasty in Utrecht. Een keur aan geweldige culinaire gasten mocht ik in de keuken verwelkomen. Zo liet sterrenchef Menno Post van de Bokkendoorns zien met welke gerechten hij een paar dagen daarvoor de titel meesterkok had behaald. Werd er live uitgebeend door slager Pim Dijkstra (zie foto hierboven) van de Roast Room en zagen we heerlijke patisserie voorbij komen van Hidde de Brabander en Ramon Huigsloot.

De Tasty_Hidde.jpg
Foto’s de Tasty door Rinze Vegelien

En dat zijn slechts een paar namen van de te gekke gasten, want ook Giovanni Camanita van 24Kitchen (zie foto hierboven) betrad het podium, net als Bas Robben, Pim Haaksman, Jonathan Karpatios en Schilo van Coevorden van restaurant Taiko. Het was super leuk om te doen en smaakt zeker naar meer!

kerstfotoshoot_behindthescenes

Kerstmenu’s voor Smulpaapje

Meteen na die twee enerverende dagen dook ik zelf 2 dagen de keuken in om alle gerechten voor te bereiden van de kerstmenu’s die binnenkort op Smulpaapje komen. In de waanzinnige keukens van het flaghipstore van Siematic in Amsterdam fotografeerde topfotograaf Rinze Vegelien al mijn gerechten. In één dag tijd ging alles op de foto. Dat is flink doorwerken kan ik je vertellen 😉

Maar oooooh wat is het eindresultaat ge-wél-dig! Zo trots op! Nog heel even geduld en dan zien ook jullie ze. De foto’s én de recepten!

almostXmass Vondelpark3.jpg

Almost Xmass diner bij Vondelpark3

PRbureau Typhoon en Vondelpark3 waren er vroeg bij dit jaar. Want medio november mochten we al aanschuiven, om te genieten van een gezellig samen zijn. Niet alleen ter gelegenheid van de aanstaande feestdagen, maar ook om de nieuwe kaart van Vondelpark3 te proeven.

En dat is geen straf kan ik je vertellen. Shared dining, super gezond, en hoewel ik niet persé van de healthy en vegan ben waren oprecht alle gerechten smullen! Dus naast een topadres voor ontbijt, moet je zeker ook een keer de avondkaart proberen!

Work, work, work

Naast presenteren en koken ben ik nog steeds met een grote klus bezig voor een opdrachtgever. Het duurt nog even voordat ik jullie ook kan vertellen hoe en wat, maar geloof me maar als ik het zeg dat ik er echt megatrots op ben!

Maar daarnaast ben ik ook al volop bezig met het eerste lustrum van Smulpaapje. Hoe bizar is het dat volgend jaar Smulpaapje gewoon al weer 5!! jaar bestaat. Het wordt een memorabel feestje, dat kan ik je alvast beloven.

Tony Fair.jpg

Tony’s FAIR – the white edition

Leuke feestjes waren er ook genoeg deze maand al. Want ik was uitgenodigd voor een tof feestje bij Tony’s Chocolonely. Hun jaarFAIRverslag werd gepresenteerd tijdens een feestje in Amsterdam, met het te gekke nieuws dat ze vanaf nu ook weer witte chocola gaan maken.

Dat kon voorheen niet omdat de cacaobonen voor de cacaoboter niet traceerbaar waren, een voorwaarde voor Tony’s. Dat is inmiddels dus wel mogelijk, dus alle reden voor feest. Heel leuk om bij te zijn en zeker als je dan een vriendinnetje kunt meenemen!

Rueda tour.jpg

Rueda tapastour

Een waanzinnig mooi wijngebied in Spanje en een wijn die heerlijk combineert met Spaanse tapas. Twee ingrediënten voor een gegarandeerd smakelijke middag dus. Want ik was uitgenodigd voor een tapastour, waarbij we langs 3 verschillende Spaanse restaurants in Amsterdam werden gevoerd.

Natuurlijk mochten we ook proeven en werd voor mij maar weer eens bevestigd hoe waanzinnig de Spaanse wijnen én keuken zijn! Oh en we leerden de basis van de Flamenco. En dat is véle malen lastiger dan je denkt! 😉

2016 zit er bijna op

En daarmee zit november er al weer op. December staat, bijna, volledig in het teken van de feestdagen. Eerst nog wat lekkere Sinterklaasrecepten, maar vlak daarna gaat het los met Kerst. Vind ik altijd wel even spannend, het zijn toch artikelen waar ik al maanden mee bezig ben geweest.

Hoe december verliep lezen jullie gewoon lekker eind volgende maand weer. Er staat nog genoeg leuks op het programma!

Gepubliceerd op 30 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.