Kijkje achter de schermen – meiHet is de drukste periode in lange tijden. Er gebeurt zo ontzettend veel bij Smulpaapje. Dus is het een kwestie van focus, selectief kiezen wat wel/niet en vooral heel veel genieten van alle toffe dingen die er gebeuren.

Want dat zijn er deze maand extreem veel. Van super perslunches, tot gave boekpresentaties. Natuurlijk ook mijn eigen pop-up en niet te vergeten alle voorbereidingen voor mijn nieuwe boek. We duiken weer achter de schermen bij Smulpaapje!

Susan_Tonys.jpg
Aan het schort van Tony’s schort niks. Aan deze maand ook niet. Lees maar gauw verder 😉
Foto: Rinze Vegelien

Drukke dinsdag – perslunch, langoustines & boekpresentatie

Dinsdag 2 mei gaat de geschiedenis in als populaire dag voor events. Want terwijl ik geniet van wat Jonathan Karpathios allemaal doet voor Lokaal Edel, is Emma op bezoek bij het Visbureau en leert daar alles over langoustines (dat artikel volgt komende maand!).

BoekpresentatieRamon

En ’s middags begeef ik me onder de BN’ers bij de boekpresentatie van Ramon Beuk, die samen met arts Rutger Verhoef een nieuw boek schreef.

Koekjesbakken met de Farm Brothers

Diezelfde week bak ik samen met een aantal lezers én hun kroost koekjes, samen met de toffe Farm Brothers. In “mijn” keuken bij Siematic genieten we van koekjes eten tot we niet meer kunnen.

Farmbrothers workshop
Foto: Ton Damen

We bakken een gloednieuw Farm Brothers koekjesrecept en iedereen gaat met een tas vol zelfgemaakte koekjes én koekjes van de Farm Brothers naar huis. Wat een toffe middag was dat!

Smulpaapje pop-up bij de Stadskantine

En dan heb ik gewoon een week lang mijn eigen pop-up. Hoe cool?! Bij de Stadskantine in Amsterdam wordt een week lang gekookt van Smulpaapje. Mijn recepten, samen uitgezocht, zijn een week lang te eten voor wie maar wil.

Smulpaapje popup

Er schuiven vrienden aan. Ik krijg complimenten van volstrekte vreemden en het logo van Smulpaapje heeft nog nooit ergens zó groot gehangen. Wat een te gekke week was dat!

Perslunches

Maar in diezelfde week mag ik ook 2 keer aanschuiven voor zeer bijzondere perslunches. Bij Niven worden zijn sapjes geïntroduceerd, die voor 80% uit groente en voor 20% uit fruit zijn gemaakt. Bij iedere kleur sap wordt een bijbehorend gerecht geserveerd. De zon schijnt, het gezelschap is goed. Wat wil je nog meer?

Niven_perslunch 2017

De week sluit ik af bij The Park, in Rotterdam. Waar – ter gelegenheid van een bijzondere tentoonstelling in het Boijmans – een net zo bijzonder menu wordt geserveerd. Klassiekers, maar dan in een surrealistisch jasje. Wat een feest!

Super Heroes kookboek Menno de Koning

Tijdens een intieme lunch, met volop gerechten uit het boek, wordt het nieuwste boek van Menno de Koning gepresenteerd. Het Super Heroes kookboek is een waanzinnig boek, met niet alleen te gekke taarten maar ook heel veel – Amerikaans geïnspireerde – hartige gerechten waar we onze vingers bij aflikken.

SuperHeroes Menno deKoning

Een uitgebreide review volgt nog, maar ik kan je al wel enorm aanbevelen naar de winkel te gaan voor je eigen exemplaar!

Workshop Tony’s Chocolonely

Na de lunch fiets ik gauw door naar de Tony’s Store, want de 2e workshop met lezers deze maand begint hier. Bij Tony’s horen we het te gekke verhaal over de ambitie om slaafvrije chocola te produceren. We luisteren naar de bevlogenheid en passie voor hetgeen gemaakt wordt.

Tony's deelnemers
Foto: Rinze Vegelien

Maarrrrr, we maken er ook onze eigen reep. Met ingrediënten die door de lezers zelf bedacht zijn. Hoe gaaf?! Twee dagen later valt bij iedereen zijn/haar eigen reep op de mat, in een eigen wikkel. Echt te gek!

Tony's muur.jpg Tony's Smulpaapjereep.jpg

Hoofdstad Brasserie perslunch

Voordat de gekte van de fotoshoot van mijn boek losbarst geniet ik nog een laatste keer van een overheerlijke perslunch bij Hoofdstad Brasserie. Altijd al een culinair genot om te eten bij chef Alex Haupt.

Alex invites

En al helemaal als hij samenwerkt met een gastchef, zoals tijdens deze editie van Alex invites.

Fotoshoot Wat lunchen we vandaag?

En dan is het tijd om een weekend lang alle voorbereidingen te treffen voor een week lang fotograferen voor Wat lunchen we vandaag? Een uitgebreide achter de schermen over deze week volgt, want er gebeurt té veel om in één of twee alinea’s te kunnen beschrijven.

WLWV_schoolshoot

Maar het harde werken (dagen van 15/16uur zijn eerder regel, dan uitzondering) wordt op alle fronten beloond. Binnenkort hoop ik jullie alvast wat sneekpeaks te kunnen laten zien!

Quality time met mijn gezin

Ze hebben me weinig gezien de afgelopen weken, dus geniet ik dit weekend extra van een hoop quality time met mijn meisje. We gaan samen lekker lunchen in de stad, ’s avonds eten op een foodfestival (het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan 😉) en we tuttebellen lekker in het zonnetje. Heerlijk!

Rrrollend Leiden

Komende week nog een paar laatste dingen voor het boek, en dan gaat de vormgeefster ermee aan de slag en is het wachten op de 1e drukproef.

Nog meer tofs op komst!

Ik ga die tijd benutten om even bij te tanken en weer even wat inspiratie in Berlijn op te doen. Quality time met mezelf zullen we maar zeggen. En natuurlijk ga ik ook nog op zoek naar toffe nieuwe tips voor jullie. Je hoort er volgende maand meer over!

Gepubliceerd op 30 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.