Kijkje achter de schermen – decemberHet einde van het jaar is alweer in zicht, maar niet voordat er nog een hele drukke decembermaand aan vooraf gaat. Want al vanaf vroeg in december staat alles in het teken van de komende kerstdagen.

Maar tot het allerlaatst wordt er ook hard gewerkt en starten we met de voorbereidingen van alles wat er in 2017 komen gaat. Ik neem jullie mee achter de schermen bij Smulpaapje. Lees je mee?!

24kitchen perslunch

Het gevoel van de feestdagen bij 24Kitchen

Bij 24Kitchen zijn ze volop bezig met het gevoel van de feestdagen. Dat blijkt wel tijdens de perspresentatie en perslunch die wordt verzorgd in de Foodhallen in Amsterdam. We krijgen een kijkje achter de schermen bij het programma van Miljuschka, Aan Tafel bij.

Maar we krijgen ook een preview van alle nieuwe programma’s die er in 2017 aan komen. Veel eigen werk ook, naast de bekende aangekochte programma’s. Het volledige team presentatoren is aanwezig en na afloop genieten we van een lunch, verzorgd door Estee Strooker.

perslunch Taiko

Perslunch Conservatorium Hotel en Taiko

In een intieme setting en aan een prachtig aangeklede tafel mogen we voorproeven van een selectie van de kerstmenu’s van het Conservatorium Hotel en restaurant Taiko. Chef Schilo van Coevorden laat wederom zijn meesterlijke kunsten zien. Wat een genot!

Overigens ook op niet feestdagen zijn beide restaurants om te onthouden. Zo blijkt wel weer als ik de week erna lunch in de Brasserie van het Conservatorium Hotel. En dat midden in hartje Amsterdam!

Life of Pie Kroon op het Werk

Celestial Seasonings & Life of Pie

Genieten van winterse thee, terwijl je wordt uitgelegd hoe je zelf de befaamde Life of Pie kersttaart kunt maken. Een uitnodiging waar je onder geen beding nee tegen kunt zeggen.

Zeker niet als ook nog blijkt dat de thee verrassend lekker is (een nieuwe favoriet is geboren! En dat voor een niet thee drinker) én je de gemaakte taart daarna mee naar huis mag nemen. De ogen van onze dochter vielen er bijna uit, toen ik ‘uit de doos haalde. We hebben er nog dagen daarna van genoten!

AllerHande Kerstfestival

Na het succes van vorig jaar was er dit jaar weer een Kerstfestival in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Georganiseerd door Albert Heijn en mede mogelijk gemaakt door heel veel van hun leveranciers. En ook dit jaar weer een giga succes, aangezien het festival op bijna alle dagen uitverkocht was. Wij mochten bij de persopening zijn en kregen een spoedcursus cannoli maken van Hidde de Brabander, da’s overigens nog ingewikkelder dan je denkt…

Blue Boy

Ook privé was het qua uit eten gaan feest deze maand. Want niet alleen kon ik Blue Boy – het nieuwe restaurant van Casper Reinders, dat wordt qua keuken gerund door chef Jeroen de Zeeuw – eindelijk van mijn ‘daar wil ik nog eten lijstje’ afvinken.

BlueBoy_Amsterdam 

Brasserie van het Conservatorium Hotel

En lunchen in de Brasserie van het Conservatorium Hotel kan ik je alleen maar heel hard aanbevelen. Vriendelijk personeel, een super lunchkaart en heerlijk midden in het centrum. Genieten! Oh en mijn burger komt met de hoogste aanbeveling 😉

lunch Brasserie

Little V

Dan wil ik tot slot nog een heel dringend verzoek doen aan de mensen die Little V (in Rotterdam en Den Haag) runnen om alsje-, álsjeblieft ook naar Leiden te komen komend jaar. Vietnamees in optima forma. Heerlijk!

Little V.jpg

Work, work, work

En ja hoor, er werd ook nog gewerkt. Hard gewerkt zelfs. Alle kerstrecepten kwamen online. Altijd weer een enorm project, waarvan ik dan blij dat na maanden voorbereiding, alles gelukt is.

Ook sloot ik mijn klussen voor Tijd voor Paprika af met een presentatie voor alle belanghebbenden. Altijd leuk om terug te kijken op een succesvol project!

presentatie Tijd voor paprika.jpg

Smulpaapje in 2017

Maar we zijn ook al volop bezig met de voorbereidingen voor het volgend jaar. Smulpaapje bestaat dan 5 jaar, dat gaan we uitgebreid vieren.

Ook ben ik al weer in gesprek voor opdrachten die mogelijk volgend jaar gaan starten. En zijn we met een gaaf nieuw project bezig, hopelijk kan ik daar snel meer over vertellen!

Tijd met de familie

En natuurlijk is december ook dé tijd om aan het eind even terug te schakelen en tijd door te brengen met mijn gezin. Samen met mijn dochter de keuken in om kerstkoekjes te bakken.

koekjes bakken met M

Het kerstdiner op school luidt de kerstvakantie voor onze dochter in. Gaaf trouwens om te zien hoe er door alle ouders hun best is gedaan heel veel lekkere en gezonde hapjes te maken!

Vlak daarna rijd ik met 2 vriendinnen richting Frankrijk om onze kerstboodschappen te doen. Mijn idee van ontspannen (niet lachen! 😉 ) Met een auto vol heerlijks rijden we aan het eind van de dag terug naar huis. Klaar voor de feestdagen.

Kerstdagen

Nog een laatste ochtend volle bak in de keuken, om de kerstlunch voor mijn familie te verzorgen. Hoewel ik me had voorgenomen het simpel te houden, kan ik het toch niet helemaal laten… 😉

kerstlunch

Maar daarna gaat het gas eraf, schakelen we terug naar de 1e versnelling en breken de dagen aan van heel veel slapen, weinig doen, lekker samen borrelen. Kortom, kerstvakantie!

kerstvakantie

Terugkijken en vooruitblikken

Op Smulpaapje is nu de tijd aangebroken van terugkijken, genieten van de mijlpalen van dit jaar en me enorm verheugen op alles wat nog komt. Ik hoop dat jullie daar volgend jaar weer net zo hard van mee gaan genieten!

Gepubliceerd op 27 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.