(kerst) Granola met witte chocola

Ik ben normaal niet zo van de yoghurt met cruesli ’s ochtends. Vaak vind ik de kant en klare pakken te grof en weinig inspirerend qua smaak. Hoe fijn dan ook dat je die granola (de fijnere versie van cruesli) zo ontzettend makkelijk zelf kunt maken. En zó veel lekkerder dan gekocht.
We maakten er speciaal voor kerst een extra feestelijke versie van!
Voor 3 grote voorraadbakken vol
400g havermout
150g geraspte kokos
75g amandelschaafsel
1 ½ tl kaneel
1 tl nootmuskaat
mespunt gemalen kruidnagel
½ tl zout
150g boter
5el honing
3el bruine basterdsuiker
1tl vanille
100g gezouten pistache
100g gedroogde cranberries
100g witte vlokken (de Ruyter)
Oven voorverwarmen op 175C – bakblik met bakpapier
Havermout als basis
Meng de havermout met de kokos, amandelschaafsel, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout. De geur is overweldigend lekker. Nú al! In een pannetje gaan de boter, honing, suiker en vanille. Verwarm dat tot alles is gesmolten. Giet dit bij het havermoutmengsel en zorg dat je het goed mengt. Spreid dit uit over het bakblik.
Granola met fruit en witte chocola
Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven, maar schep het om de tien minuten om. Op die manier bakt al je havermout lekker krokant. Houd het wel goed in de gaten, want ovens kunnen verschillen en verbrande granola is niet lekker 😉
Goed ontbijt is het halve werk!
Laat de granola nu hélemaal afkoelen. Pas dan gaan de cranberries en pistachenootjes erbij. Tot slot, lekker veel witte vlokken. Het is nu écht feest als je gaat ontbijten. Serveer met lekkere dikke yoghurt en wat vers fruit.
Gepubliceerd op 9 december 2015