(kerst) Granola met witte chocola



Ik ben normaal niet zo van de yoghurt met cruesli ’s ochtends. Vaak vind ik de kant en klare pakken te grof en weinig inspirerend qua smaak. Hoe fijn dan ook dat je die granola (de fijnere versie van cruesli) zo ontzettend makkelijk zelf kunt maken. En zó veel lekkerder dan gekocht.

We maakten er speciaal voor kerst een extra feestelijke versie van!

Voor 3 grote voorraadbakken vol

400g havermout
150g geraspte kokos
75g amandelschaafsel
1 ½ tl kaneel
1 tl nootmuskaat
mespunt gemalen kruidnagel
½ tl zout
150g boter
5el honing
3el bruine basterdsuiker
1tl vanille
100g gezouten pistache
100g gedroogde cranberries
100g witte vlokken (de Ruyter)

Oven voorverwarmen op 175C – bakblik met bakpapier

Havermout als basis

Meng de havermout met de kokos, amandelschaafsel, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout. De geur is overweldigend lekker. Nú al! In een pannetje gaan de boter, honing, suiker en vanille. Verwarm dat tot alles is gesmolten. Giet dit bij het havermoutmengsel en zorg dat je het goed mengt. Spreid dit uit over het bakblik.

Granola met fruit en witte chocola

Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven, maar schep het om de tien minuten om. Op die manier bakt al je havermout lekker krokant. Houd het wel goed in de gaten, want ovens kunnen verschillen en verbrande granola is niet lekker 😉

Goed ontbijt is het halve werk!

Laat de granola nu hélemaal afkoelen. Pas dan gaan de cranberries en pistachenootjes erbij. Tot slot, lekker veel witte vlokken. Het is nu écht feest als je gaat ontbijten. Serveer met lekkere dikke yoghurt en wat vers fruit.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.