(kerst) Granola met witte chocola



Ik ben normaal niet zo van de yoghurt met cruesli ’s ochtends. Vaak vind ik de kant en klare pakken te grof en weinig inspirerend qua smaak. Hoe fijn dan ook dat je die granola (de fijnere versie van cruesli) zo ontzettend makkelijk zelf kunt maken. En zó veel lekkerder dan gekocht.

We maakten er speciaal voor kerst een extra feestelijke versie van!

Voor 3 grote voorraadbakken vol

400g havermout
150g geraspte kokos
75g amandelschaafsel
1 ½ tl kaneel
1 tl nootmuskaat
mespunt gemalen kruidnagel
½ tl zout
150g boter
5el honing
3el bruine basterdsuiker
1tl vanille
100g gezouten pistache
100g gedroogde cranberries
100g witte vlokken (de Ruyter)

Oven voorverwarmen op 175C – bakblik met bakpapier

Havermout als basis

Meng de havermout met de kokos, amandelschaafsel, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout. De geur is overweldigend lekker. Nú al! In een pannetje gaan de boter, honing, suiker en vanille. Verwarm dat tot alles is gesmolten. Giet dit bij het havermoutmengsel en zorg dat je het goed mengt. Spreid dit uit over het bakblik.

Granola met fruit en witte chocola

Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven, maar schep het om de tien minuten om. Op die manier bakt al je havermout lekker krokant. Houd het wel goed in de gaten, want ovens kunnen verschillen en verbrande granola is niet lekker 😉

Goed ontbijt is het halve werk!

Laat de granola nu hélemaal afkoelen. Pas dan gaan de cranberries en pistachenootjes erbij. Tot slot, lekker veel witte vlokken. Het is nu écht feest als je gaat ontbijten. Serveer met lekkere dikke yoghurt en wat vers fruit.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd