(kerst) Granola met witte chocola



Ik ben normaal niet zo van de yoghurt met cruesli ’s ochtends. Vaak vind ik de kant en klare pakken te grof en weinig inspirerend qua smaak. Hoe fijn dan ook dat je die granola (de fijnere versie van cruesli) zo ontzettend makkelijk zelf kunt maken. En zó veel lekkerder dan gekocht.

We maakten er speciaal voor kerst een extra feestelijke versie van!

Voor 3 grote voorraadbakken vol

400g havermout
150g geraspte kokos
75g amandelschaafsel
1 ½ tl kaneel
1 tl nootmuskaat
mespunt gemalen kruidnagel
½ tl zout
150g boter
5el honing
3el bruine basterdsuiker
1tl vanille
100g gezouten pistache
100g gedroogde cranberries
100g witte vlokken (de Ruyter)

Oven voorverwarmen op 175C – bakblik met bakpapier

Havermout als basis

Meng de havermout met de kokos, amandelschaafsel, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout. De geur is overweldigend lekker. Nú al! In een pannetje gaan de boter, honing, suiker en vanille. Verwarm dat tot alles is gesmolten. Giet dit bij het havermoutmengsel en zorg dat je het goed mengt. Spreid dit uit over het bakblik.

Granola met fruit en witte chocola

Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven, maar schep het om de tien minuten om. Op die manier bakt al je havermout lekker krokant. Houd het wel goed in de gaten, want ovens kunnen verschillen en verbrande granola is niet lekker 😉

Goed ontbijt is het halve werk!

Laat de granola nu hélemaal afkoelen. Pas dan gaan de cranberries en pistachenootjes erbij. Tot slot, lekker veel witte vlokken. Het is nu écht feest als je gaat ontbijten. Serveer met lekkere dikke yoghurt en wat vers fruit.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.