(kerst) Granola met witte chocola



Ik ben normaal niet zo van de yoghurt met cruesli ’s ochtends. Vaak vind ik de kant en klare pakken te grof en weinig inspirerend qua smaak. Hoe fijn dan ook dat je die granola (de fijnere versie van cruesli) zo ontzettend makkelijk zelf kunt maken. En zó veel lekkerder dan gekocht.

We maakten er speciaal voor kerst een extra feestelijke versie van!

Voor 3 grote voorraadbakken vol

400g havermout
150g geraspte kokos
75g amandelschaafsel
1 ½ tl kaneel
1 tl nootmuskaat
mespunt gemalen kruidnagel
½ tl zout
150g boter
5el honing
3el bruine basterdsuiker
1tl vanille
100g gezouten pistache
100g gedroogde cranberries
100g witte vlokken (de Ruyter)

Oven voorverwarmen op 175C – bakblik met bakpapier

Havermout als basis

Meng de havermout met de kokos, amandelschaafsel, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout. De geur is overweldigend lekker. Nú al! In een pannetje gaan de boter, honing, suiker en vanille. Verwarm dat tot alles is gesmolten. Giet dit bij het havermoutmengsel en zorg dat je het goed mengt. Spreid dit uit over het bakblik.

Granola met fruit en witte chocola

Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven, maar schep het om de tien minuten om. Op die manier bakt al je havermout lekker krokant. Houd het wel goed in de gaten, want ovens kunnen verschillen en verbrande granola is niet lekker 😉

Goed ontbijt is het halve werk!

Laat de granola nu hélemaal afkoelen. Pas dan gaan de cranberries en pistachenootjes erbij. Tot slot, lekker veel witte vlokken. Het is nu écht feest als je gaat ontbijten. Serveer met lekkere dikke yoghurt en wat vers fruit.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!