Kerriecalzones met broccoli en kalkoen (uit Mag ik nog een Hapje?)



Dat het boek van Francesca Kookt (Mag ik nog een hapje?) goed aanslaat bij de doelgroep bleek wel toen mijn eigen kleuter volop door het boek bladerde en zelf een aantal recepten uitkoos die ik toch écht een keer moest maken.

Goed plan, want na de boeklancering kregen wij een goedgevuld kratje mee met alle ingrediënten voor dit eerste heerlijke recept. En die werd met twee duimen omhoog door ons dametje opgepeuzeld.

Voor 12 calzones *)

1 sjalot, gesnipperd
1el zonnebloemolie
200g kalkoenfilet, in kleine blokjes
500g broccoli, in kleine roosjes
1tl kerriepoeder
1tl kurkuma
150g mais (uit blik)
zout en peper
ik voegde een blikje Del Monte Gold ananas in kleine blokjes toe (die mijn kleuter er weer vakkundig uitviste 😉 )
2 rollen vers pizzadeeg (uit het koelvak van de supermarkt)
50ml tomatensaus of passata (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)

Oven voorverwarmen op 220C

Kerriecalzones uit Mag ik nog een Hapje?

Verwarm een hapjespan met de olie en fruit hierin de sjalot aan. Voeg de kalkoenfilet toe en bak rondom bruin aan. Broccoliroosjes toevoegen en alles bestrooien met kerriepoeder en kurkuma. Bak het geheel nog een minuutje aan. Vuur uit en de mais (en eventueel de ananasblokjes) toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Pizzapakketjes met groente

Verdeel elke rol pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en bestrijk elk plakje dun met wat tomatensaus. Schep hier een lepel van het groente/kalkoenmengsel op, maar laat een centimeter aan de randen vrij. Vouw de pakketjes nu dicht. Dit kan door het andere plakje erover heen te vouwen. Wil je kleinere pakketjes vouw dan het enkele plakje naar boven toe dicht. Plak de randjes vast met een beetje water, of knijp ze met je vingers goed dicht.

Gezonde lunchtrommelvulling

Bak de calzones in10-12 minuten gaar en goudbruin. Als ze niet allemaal opgaan vries je de goed afgekoelde calzones in en heb je een lekkere, gezonde lunchtrommelvulling.

*) Tipje mijnerzijds, als je ze wat kleiner maakt zijn het ook perfecte hapjes om in de lunchtrommel te stoppen. Ik maakte er met de hoeveelheid ingrediënten die in het boek (en nu in dit recept) genoemd staan 16 stuks

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!