Kerriecalzones met broccoli en kalkoen (uit Mag ik nog een Hapje?)



Dat het boek van Francesca Kookt (Mag ik nog een hapje?) goed aanslaat bij de doelgroep bleek wel toen mijn eigen kleuter volop door het boek bladerde en zelf een aantal recepten uitkoos die ik toch écht een keer moest maken.

Goed plan, want na de boeklancering kregen wij een goedgevuld kratje mee met alle ingrediënten voor dit eerste heerlijke recept. En die werd met twee duimen omhoog door ons dametje opgepeuzeld.

Voor 12 calzones *)

1 sjalot, gesnipperd
1el zonnebloemolie
200g kalkoenfilet, in kleine blokjes
500g broccoli, in kleine roosjes
1tl kerriepoeder
1tl kurkuma
150g mais (uit blik)
zout en peper
ik voegde een blikje Del Monte Gold ananas in kleine blokjes toe (die mijn kleuter er weer vakkundig uitviste 😉 )
2 rollen vers pizzadeeg (uit het koelvak van de supermarkt)
50ml tomatensaus of passata (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)

Oven voorverwarmen op 220C

Kerriecalzones uit Mag ik nog een Hapje?

Verwarm een hapjespan met de olie en fruit hierin de sjalot aan. Voeg de kalkoenfilet toe en bak rondom bruin aan. Broccoliroosjes toevoegen en alles bestrooien met kerriepoeder en kurkuma. Bak het geheel nog een minuutje aan. Vuur uit en de mais (en eventueel de ananasblokjes) toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Pizzapakketjes met groente

Verdeel elke rol pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en bestrijk elk plakje dun met wat tomatensaus. Schep hier een lepel van het groente/kalkoenmengsel op, maar laat een centimeter aan de randen vrij. Vouw de pakketjes nu dicht. Dit kan door het andere plakje erover heen te vouwen. Wil je kleinere pakketjes vouw dan het enkele plakje naar boven toe dicht. Plak de randjes vast met een beetje water, of knijp ze met je vingers goed dicht.

Gezonde lunchtrommelvulling

Bak de calzones in10-12 minuten gaar en goudbruin. Als ze niet allemaal opgaan vries je de goed afgekoelde calzones in en heb je een lekkere, gezonde lunchtrommelvulling.

*) Tipje mijnerzijds, als je ze wat kleiner maakt zijn het ook perfecte hapjes om in de lunchtrommel te stoppen. Ik maakte er met de hoeveelheid ingrediënten die in het boek (en nu in dit recept) genoemd staan 16 stuks

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.