Kerriecalzones met broccoli en kalkoen (uit Mag ik nog een Hapje?)



Dat het boek van Francesca Kookt (Mag ik nog een hapje?) goed aanslaat bij de doelgroep bleek wel toen mijn eigen kleuter volop door het boek bladerde en zelf een aantal recepten uitkoos die ik toch écht een keer moest maken.

Goed plan, want na de boeklancering kregen wij een goedgevuld kratje mee met alle ingrediënten voor dit eerste heerlijke recept. En die werd met twee duimen omhoog door ons dametje opgepeuzeld.

Voor 12 calzones *)

1 sjalot, gesnipperd
1el zonnebloemolie
200g kalkoenfilet, in kleine blokjes
500g broccoli, in kleine roosjes
1tl kerriepoeder
1tl kurkuma
150g mais (uit blik)
zout en peper
ik voegde een blikje Del Monte Gold ananas in kleine blokjes toe (die mijn kleuter er weer vakkundig uitviste 😉 )
2 rollen vers pizzadeeg (uit het koelvak van de supermarkt)
50ml tomatensaus of passata (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)

Oven voorverwarmen op 220C

Kerriecalzones uit Mag ik nog een Hapje?

Verwarm een hapjespan met de olie en fruit hierin de sjalot aan. Voeg de kalkoenfilet toe en bak rondom bruin aan. Broccoliroosjes toevoegen en alles bestrooien met kerriepoeder en kurkuma. Bak het geheel nog een minuutje aan. Vuur uit en de mais (en eventueel de ananasblokjes) toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Pizzapakketjes met groente

Verdeel elke rol pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en bestrijk elk plakje dun met wat tomatensaus. Schep hier een lepel van het groente/kalkoenmengsel op, maar laat een centimeter aan de randen vrij. Vouw de pakketjes nu dicht. Dit kan door het andere plakje erover heen te vouwen. Wil je kleinere pakketjes vouw dan het enkele plakje naar boven toe dicht. Plak de randjes vast met een beetje water, of knijp ze met je vingers goed dicht.

Gezonde lunchtrommelvulling

Bak de calzones in10-12 minuten gaar en goudbruin. Als ze niet allemaal opgaan vries je de goed afgekoelde calzones in en heb je een lekkere, gezonde lunchtrommelvulling.

*) Tipje mijnerzijds, als je ze wat kleiner maakt zijn het ook perfecte hapjes om in de lunchtrommel te stoppen. Ik maakte er met de hoeveelheid ingrediënten die in het boek (en nu in dit recept) genoemd staan 16 stuks

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd