Kerriecalzones met broccoli en kalkoen (uit Mag ik nog een Hapje?)



Dat het boek van Francesca Kookt (Mag ik nog een hapje?) goed aanslaat bij de doelgroep bleek wel toen mijn eigen kleuter volop door het boek bladerde en zelf een aantal recepten uitkoos die ik toch écht een keer moest maken.

Goed plan, want na de boeklancering kregen wij een goedgevuld kratje mee met alle ingrediënten voor dit eerste heerlijke recept. En die werd met twee duimen omhoog door ons dametje opgepeuzeld.

Voor 12 calzones *)

1 sjalot, gesnipperd
1el zonnebloemolie
200g kalkoenfilet, in kleine blokjes
500g broccoli, in kleine roosjes
1tl kerriepoeder
1tl kurkuma
150g mais (uit blik)
zout en peper
ik voegde een blikje Del Monte Gold ananas in kleine blokjes toe (die mijn kleuter er weer vakkundig uitviste 😉 )
2 rollen vers pizzadeeg (uit het koelvak van de supermarkt)
50ml tomatensaus of passata (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)

Oven voorverwarmen op 220C

Kerriecalzones uit Mag ik nog een Hapje?

Verwarm een hapjespan met de olie en fruit hierin de sjalot aan. Voeg de kalkoenfilet toe en bak rondom bruin aan. Broccoliroosjes toevoegen en alles bestrooien met kerriepoeder en kurkuma. Bak het geheel nog een minuutje aan. Vuur uit en de mais (en eventueel de ananasblokjes) toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Pizzapakketjes met groente

Verdeel elke rol pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en bestrijk elk plakje dun met wat tomatensaus. Schep hier een lepel van het groente/kalkoenmengsel op, maar laat een centimeter aan de randen vrij. Vouw de pakketjes nu dicht. Dit kan door het andere plakje erover heen te vouwen. Wil je kleinere pakketjes vouw dan het enkele plakje naar boven toe dicht. Plak de randjes vast met een beetje water, of knijp ze met je vingers goed dicht.

Gezonde lunchtrommelvulling

Bak de calzones in10-12 minuten gaar en goudbruin. Als ze niet allemaal opgaan vries je de goed afgekoelde calzones in en heb je een lekkere, gezonde lunchtrommelvulling.

*) Tipje mijnerzijds, als je ze wat kleiner maakt zijn het ook perfecte hapjes om in de lunchtrommel te stoppen. Ik maakte er met de hoeveelheid ingrediënten die in het boek (en nu in dit recept) genoemd staan 16 stuks

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.