Kerriecalzones met broccoli en kalkoen (uit Mag ik nog een Hapje?)



Dat het boek van Francesca Kookt (Mag ik nog een hapje?) goed aanslaat bij de doelgroep bleek wel toen mijn eigen kleuter volop door het boek bladerde en zelf een aantal recepten uitkoos die ik toch écht een keer moest maken.

Goed plan, want na de boeklancering kregen wij een goedgevuld kratje mee met alle ingrediënten voor dit eerste heerlijke recept. En die werd met twee duimen omhoog door ons dametje opgepeuzeld.

Voor 12 calzones *)

1 sjalot, gesnipperd
1el zonnebloemolie
200g kalkoenfilet, in kleine blokjes
500g broccoli, in kleine roosjes
1tl kerriepoeder
1tl kurkuma
150g mais (uit blik)
zout en peper
ik voegde een blikje Del Monte Gold ananas in kleine blokjes toe (die mijn kleuter er weer vakkundig uitviste 😉 )
2 rollen vers pizzadeeg (uit het koelvak van de supermarkt)
50ml tomatensaus of passata (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)

Oven voorverwarmen op 220C

Kerriecalzones uit Mag ik nog een Hapje?

Verwarm een hapjespan met de olie en fruit hierin de sjalot aan. Voeg de kalkoenfilet toe en bak rondom bruin aan. Broccoliroosjes toevoegen en alles bestrooien met kerriepoeder en kurkuma. Bak het geheel nog een minuutje aan. Vuur uit en de mais (en eventueel de ananasblokjes) toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Pizzapakketjes met groente

Verdeel elke rol pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en bestrijk elk plakje dun met wat tomatensaus. Schep hier een lepel van het groente/kalkoenmengsel op, maar laat een centimeter aan de randen vrij. Vouw de pakketjes nu dicht. Dit kan door het andere plakje erover heen te vouwen. Wil je kleinere pakketjes vouw dan het enkele plakje naar boven toe dicht. Plak de randjes vast met een beetje water, of knijp ze met je vingers goed dicht.

Gezonde lunchtrommelvulling

Bak de calzones in10-12 minuten gaar en goudbruin. Als ze niet allemaal opgaan vries je de goed afgekoelde calzones in en heb je een lekkere, gezonde lunchtrommelvulling.

*) Tipje mijnerzijds, als je ze wat kleiner maakt zijn het ook perfecte hapjes om in de lunchtrommel te stoppen. Ik maakte er met de hoeveelheid ingrediënten die in het boek (en nu in dit recept) genoemd staan 16 stuks

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.