Kant & bijna klaar ; eieren

Een ingrediënt dat bijna iedereen wel in huis heeft en dat wat mij betreft zwaar onderschat wordt; eieren Als je zorgt dat je verantwoorde eitjes in huis hebt kun je eigenlijk altijd wel iets eten. Van een simpel gekookt ei bij het ontbijt tot ze gebruiken voor allerhande gerechten.
Vandaag laat ik je dan ook zien wat een variëteit aan gerechten je kunt maken met een paar eitjes. Zorg dus, als dat al niet het geval was, dat je altijd een doosje in de keuken hebt staan. Dit is namelijk wat je er allemaal mee kunt maken.
Ontbijten met eieren
Natuurlijk is een eitje bij het ontbijt een heerlijk begin van de dag. Maar je kunt er meer mee maken dan ze koken of naturel bakken. Wat dacht je van deze ontbijtwrap met ei en avocado? Het recept vind je hier
Bakken met eieren
Voor heel veel bakrecepten is het essentieel om eitjes te gebruiken. En iedereen kent de eierkoeken uit de supermarkt wel. Die ga je vanaf nu gewoon lekker zelf bakken. Véél lekkerder namelijk. En ja, daar gaan natuurlijk eieren in… Click hier voor het recept
Lunchtrommel
Het is mogelijk het allerlievelings gerecht voor in de lunchtrommel van onze dochter. Deze bacon & egg muffins maak je per 12 en vries je daarna in. Zo heb je op alle mogelijke momenten iets lekkers voor in de lunchtrommel van je kind(eren) of jezelf! Hier vind je hoe je ze maakt
Avondeten
In een groentestoofschotel gaat als finishing touch een eitje, deze shaksuka kun je ook heel prima ruim van te voren klaarmaken en als laatste de eitjes toevoegen Kijk hier hoe je het maakt. Of maak, met alle restjes groente, een boerenomelet. Geen verspilling, maar toch iets lekkers op tafel. Win win! Het recept vind je hier
Meer recepten met eieren
Zo zie je, op welk moment van de dag ook, heb je eieren in huis dan kun je iets lekkers maken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer recepten waar een ei aan te pas komt. Die vind je hier.
Gepubliceerd op 3 oktober 2019