KaneelwafelsKaneelwafels

De afgelopen tijd was ik met regelmaat op onmogelijke tijdstippen wakker. En tja.. wat doe je dan. Of tenminste ik. Dan ga je bakken. Ontbijtwafels in dit geval. Tipje uit ervaring. Zet het wafelijzer onder de afzuigkap, zodat de stoom niet om 6.15u het rookalarm doet afgaan… Het was, ondanks het tijdstip, toch heel gezellig om door de week samen te ontbijten 😉

Voor ongeveer 20 stuks

275g bloem
175g donkere basterdsuiker
1tl bakpoeder
1el kaneel
2tl bakingsoda
125ml zonnebloemolie
425ml melk
2 eieren, gesplitst

verder nodig: wafelijzer

Beslag voor wafels

Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en bakingsoda goed door elkaar. In een maatbeker gaan de olie, melk en eidooiers. De eiwitten klop je met een handmixer tot ze stevig zijn. Meng het olie/melk mengsel door de droge ingrediënten. Tot slot vouw je de stijve eiwitten door het beslag. Niet te lang, zodat ze hun luchtigheid behouden.

Wafels bakken

Zorg dat je wafelijzer goed heet is voor je begint. Kleine juslepel beslag erin en bak daarna de wafels volgens de instructie van jouw ijzer om en om goudbruin. Met dit beslag maak je een flinke hoeveelheid wafels. Als ze zijn afgekoeld kun je ze ook prima invriezen. Verwarm ze uit de vriezer kort in een broodrooster en klaar ben je!

Gepubliceerd op 6 maart 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.