KaneelwafelsKaneelwafels

De afgelopen tijd was ik met regelmaat op onmogelijke tijdstippen wakker. En tja.. wat doe je dan. Of tenminste ik. Dan ga je bakken. Ontbijtwafels in dit geval. Tipje uit ervaring. Zet het wafelijzer onder de afzuigkap, zodat de stoom niet om 6.15u het rookalarm doet afgaan… Het was, ondanks het tijdstip, toch heel gezellig om door de week samen te ontbijten 😉

Voor ongeveer 20 stuks

275g bloem
175g donkere basterdsuiker
1tl bakpoeder
1el kaneel
2tl bakingsoda
125ml zonnebloemolie
425ml melk
2 eieren, gesplitst

verder nodig: wafelijzer

Beslag voor wafels

Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en bakingsoda goed door elkaar. In een maatbeker gaan de olie, melk en eidooiers. De eiwitten klop je met een handmixer tot ze stevig zijn. Meng het olie/melk mengsel door de droge ingrediënten. Tot slot vouw je de stijve eiwitten door het beslag. Niet te lang, zodat ze hun luchtigheid behouden.

Wafels bakken

Zorg dat je wafelijzer goed heet is voor je begint. Kleine juslepel beslag erin en bak daarna de wafels volgens de instructie van jouw ijzer om en om goudbruin. Met dit beslag maak je een flinke hoeveelheid wafels. Als ze zijn afgekoeld kun je ze ook prima invriezen. Verwarm ze uit de vriezer kort in een broodrooster en klaar ben je!

Gepubliceerd op 6 maart 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.