Jonathan Karpathios brengt zijn liefde voor groente naar Amsterdam



Al jaren vind je in Hoofddorp het restaurant Vork & Mes, een creatie van chef Jonathan Karpathios. De basis voor alles wat hij kookt is groente. Vork & Mes is meer dan een restaurant. Het is de belichaming van de filosofie van Karpathios die in alles draait om groente.

Hij verbouwt het zelf, en wat er wordt verbouwd belandt direct daarna op je bord. In Hoofddorp. Maar ook in Lokaal Edel, in Amsterdam West, waar Karpathios vanaf nu het culinaire scepter zwaait.

Jonathan Karpathios_Edel

Lokaal Edel

Edel is een begrip in Amsterdam. Niet alleen vanwege het mega terras, direct aan het water maar ook vanwege de vele concepten. Eén keer per maand is er bijvoorbeeld op vrijdag een mega vrijdagmiddagborrel, maar het zijn ook de bedenkers van festival ‘Edelweiss’. Vanaf nu is het ook de plek waar Jonathan Karpathios verantwoordelijk is voor het fooddeel van het restaurant, en hoe dat smaakt mogen we proeven tijdens een perslunch.

Groente in de hoofdrol bij Karpatios

De gehele perslunch bestaat uit gerechten die op de kaart komen te staan of al staan bij Edel. En ook hier is groente dus het uitgangspunt. Karpathios is een meester in gerechten die vol in smaak zijn, er prachtig uit zien en waar bij je geen seconde vis of vlees mist. Daarnaast zijn de gerechten ook nog eens heel fijn geprijsd. Win win dus!

Wat serveert Karpathios bij Lokaal Edel

We beginnen met een krokant scharrelei, met Griekse truffel die hij een paar weken daarvoor zelf uit Griekenland (zijn geboortegrond) heeft meegenomen. Zó lekker, en dat terwijl ik niet de grootste liefhebber van truffel ben. Maar dit zou een gerechtje zijn waar ik zelfs ’s ochtends de dag mee zou kunnen beginnen!

watermeloen prei burrata _ Edel.jpg

In behoorlijk rap tempo volgen daarna een carpaccio van watermeloen (zo’n tof idee!), een burrata met prei van de barbecue, kikkererwtenfrieten (beetje aan de zoute kant), asperges met een bisque en spitskool met hazelnoot en zoetzure ui. (een van mijn favorieten).

Maar we stoppen niet voordat er nog rabarber & aardbei en een goddelijke crème brulee zijn geserveerd. Wat een feest!

Edel_Saskia Weerstand

Kinderen eten mee

De avondkaart is bedoeld om met elkaar te delen, net als wij vanmiddag hebben gedaan. Ideaal dus ook als je met kinderen komt eten, want je eet lekker samen met elkaar. Ik heb werkelijk geen seconde iets gemist aan vis of vlees. De smaken van de groentegerechten zijn rijk, goed vullend en in een aantal gevallen echt heel verrassend.

Amsterdam mag blij zijn met de komst van Jonathan Karpathios en als je goed en verrassend een avond uit eten wilt kun je wat mij betreft Lokaal Edel nu op je lijstje zetten!

Gepubliceerd op 7 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.