Jonathan Karpathios brengt zijn liefde voor groente naar Amsterdam



Al jaren vind je in Hoofddorp het restaurant Vork & Mes, een creatie van chef Jonathan Karpathios. De basis voor alles wat hij kookt is groente. Vork & Mes is meer dan een restaurant. Het is de belichaming van de filosofie van Karpathios die in alles draait om groente.

Hij verbouwt het zelf, en wat er wordt verbouwd belandt direct daarna op je bord. In Hoofddorp. Maar ook in Lokaal Edel, in Amsterdam West, waar Karpathios vanaf nu het culinaire scepter zwaait.

Jonathan Karpathios_Edel

Lokaal Edel

Edel is een begrip in Amsterdam. Niet alleen vanwege het mega terras, direct aan het water maar ook vanwege de vele concepten. Eén keer per maand is er bijvoorbeeld op vrijdag een mega vrijdagmiddagborrel, maar het zijn ook de bedenkers van festival ‘Edelweiss’. Vanaf nu is het ook de plek waar Jonathan Karpathios verantwoordelijk is voor het fooddeel van het restaurant, en hoe dat smaakt mogen we proeven tijdens een perslunch.

Groente in de hoofdrol bij Karpatios

De gehele perslunch bestaat uit gerechten die op de kaart komen te staan of al staan bij Edel. En ook hier is groente dus het uitgangspunt. Karpathios is een meester in gerechten die vol in smaak zijn, er prachtig uit zien en waar bij je geen seconde vis of vlees mist. Daarnaast zijn de gerechten ook nog eens heel fijn geprijsd. Win win dus!

Wat serveert Karpathios bij Lokaal Edel

We beginnen met een krokant scharrelei, met Griekse truffel die hij een paar weken daarvoor zelf uit Griekenland (zijn geboortegrond) heeft meegenomen. Zó lekker, en dat terwijl ik niet de grootste liefhebber van truffel ben. Maar dit zou een gerechtje zijn waar ik zelfs ’s ochtends de dag mee zou kunnen beginnen!

watermeloen prei burrata _ Edel.jpg

In behoorlijk rap tempo volgen daarna een carpaccio van watermeloen (zo’n tof idee!), een burrata met prei van de barbecue, kikkererwtenfrieten (beetje aan de zoute kant), asperges met een bisque en spitskool met hazelnoot en zoetzure ui. (een van mijn favorieten).

Maar we stoppen niet voordat er nog rabarber & aardbei en een goddelijke crème brulee zijn geserveerd. Wat een feest!

Edel_Saskia Weerstand

Kinderen eten mee

De avondkaart is bedoeld om met elkaar te delen, net als wij vanmiddag hebben gedaan. Ideaal dus ook als je met kinderen komt eten, want je eet lekker samen met elkaar. Ik heb werkelijk geen seconde iets gemist aan vis of vlees. De smaken van de groentegerechten zijn rijk, goed vullend en in een aantal gevallen echt heel verrassend.

Amsterdam mag blij zijn met de komst van Jonathan Karpathios en als je goed en verrassend een avond uit eten wilt kun je wat mij betreft Lokaal Edel nu op je lijstje zetten!

Gepubliceerd op 7 mei 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!