Italiaanse kruidenboter



Een stokbroodje met kruidenboter, klassieker dan dit borrelhapje wordt het bijna niet. Met mijn inmiddels beroemde borrelboter (uit Borreltijd) maak je al goeie sier, maar deze Italiaanse kruidenboter is ook een fijne. Want naast kruiden zit er nog één verrassend ingrediënt in…

Maak ‘alvast in de aanloop naar je borrelmoment klaar, maar haal op tijd uit de koelkast zodat de boter goed smeerbaar is.

Kerstborrelhapje_italiaanse kruidenboter_Smulpaapje

Italiaanse kruidenboter (1 bakje)

125g gezouten roomboter
1tl knoflookpoeder
1tl gedroogde tijm
1tl gedroogde oregano
25g fijn geraspte Parmezaanse kaas

Zorg dat de roomboter zacht is (maar niet gesmolten!) en meng hier alle andere ingrediënten goed door. Doe in een mooi bakje en strijk de bovenkant glad. Zet terug in de koelkast. Haal een paar uur voor je gaat borrelen eruit, zodat het weer op kamertemperatuur is als je het serveert.

Heel lekker om een kleine lik van de boter op de kaassoesjes (die je hier vindt) te doen als extra smaakcomponent.

Meer borrelhapjes vind je hier.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.