Italiaanse kruidenboter

Een stokbroodje met kruidenboter, klassieker dan dit borrelhapje wordt het bijna niet. Met mijn inmiddels beroemde borrelboter (uit Borreltijd) maak je al goeie sier, maar deze Italiaanse kruidenboter is ook een fijne. Want naast kruiden zit er nog één verrassend ingrediënt in…
Maak ‘alvast in de aanloop naar je borrelmoment klaar, maar haal op tijd uit de koelkast zodat de boter goed smeerbaar is.
Italiaanse kruidenboter (1 bakje)
125g gezouten roomboter
1tl knoflookpoeder
1tl gedroogde tijm
1tl gedroogde oregano
25g fijn geraspte Parmezaanse kaas
Zorg dat de roomboter zacht is (maar niet gesmolten!) en meng hier alle andere ingrediënten goed door. Doe in een mooi bakje en strijk de bovenkant glad. Zet terug in de koelkast. Haal een paar uur voor je gaat borrelen eruit, zodat het weer op kamertemperatuur is als je het serveert.
Heel lekker om een kleine lik van de boter op de kaassoesjes (die je hier vindt) te doen als extra smaakcomponent.
Meer borrelhapjes vind je hier.
Gepubliceerd op 8 december 2019