Italiaanse bloemkoolrijst met citroenkip



Deze Italiaanse bloemkoolrijst heeft wat weg van een risotto, maar dan low carb. Smeuïg door lekker veel kaas met heerlijke citroenkip erbij.

Niet dat ik persé alleen maar koolhydraatarm eet, in tegendeel. Maar het is zo’n fijne manier om met bloemkoolrijst als basis een extra portie groenten te eten. Het is daarna een kwestie van zorgen dat je het goed op smaakt maakt en je hebt niet eens door dat je bloemkoolrijst eet.

Deze Italiaanse bloemkoolrijst staat, als je kant en klare bloemkoolrijst gebruikt, in nog geen kwartier op tafel. Een ideale snelle maaltijd dus. Dit recept is voor twee personen, maar kun je heel eenvoudig verdubbelen.

Meer recepten met bloemkool vind je natuurlijk al op de site, maar deze Italiaanse bloemkoolrijst mag op je lijstje met favorieten. Geniet ervan!

Voor 2 personen

4 kippendijen, zonder bot
rasp van 1 citroen
1 el tijmblaadjes (vers)
1 el rozemarijn, gehakt (vers)
2 el olijfolie
zout en peper
400 gram bloemkoolrijst
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
1 el italiaanse kruiden
50 ml witte wijn
sap van ½ citroen (meer indien gewenst)
2 el verse peterselie, fijngehakt
50 – 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

bloemkoolrijst recept

Italiaanse bloemkoolrijst met citroenkip

Marineer de kippendijen in de citroenrasp, tijm, rozemarijn, olijfolie, zout en peper en zet weg tot gebruik. Dit kan dus prima al de avond ervoor. Bak ze daarna in een grote koekenpan 4-5 minuten per kant in 2 el neutrale olie goudbruin aan. Haal de kip uit de pan en zet even apart. Fruit dan de ui en knoflook een minuutje zachtjes aan in het resterende braadvocht.

Koolhydraatarme risotto

Voeg de bloemkoolrijst toe en bestrooi met de kruiden en schep goed om. Voeg wijn, citroensap, de helft van de peterselie toe en bak een minuut of twee op hoog vuur, tot de wijn verdampt is. Voeg dan de kaas toe. Het lijkt steeds meer op een koolhydraatarme risotto op deze manier, met het grote verschil dat het bij deze hoeveelheid vocht blijft.

Roer tot de kaas gesmolten is en proef of er nog zout en peper bij moet. Eventueel nog een kneepje citroensap en tot slot garneren met de andere helft van de peterselie. Bon appetito!

Gepubliceerd op 29 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.