Italiaanse bladerdeegborrelhapjes (2 varianten)



Met één pakje bladerdeeg uit de vriezer kun je heel eenvoudig de lekkerste borrelhapjes maken. Super leuk om samen met je kind(eren) te maken, en dan samen op te peuzelen bij de borrel. Kies jouw favoriete versie, maar stiekem zou ik ze gewoon allebei maken. Ze zijn namelijk zó op… 😉

versie 1

1 pot geroosterde paprikareepjes (á 295g), uitgelekt
6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
30g geraspte Parmezaanse kaas
18 zwarte olijven, gehalveerd

versie 2

1tl ansjovispasta
70g taleggio, in dunne reepjes
4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
½ van de paprika tapenade van variant 1

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwamen 180C (hetelucht) – staafmixer

Borrelhapje met paprikatapenade

Voor de tapenade pureer je de paprikareepjes met een staafmixer. Leg op een licht bebloemd aanrecht 3 plakjes bladerdeeg onder elkaar en zorg dat ze aan elkaar zitten. Dit gaat het makkelijkst door de uiteinde nét iets op elkaar te leggen. Hierdoor krijg je een lange strook deeg.

Besmeer het bladerdeeg met de paprikatapenade. Bestrooi dat licht met de geraspte kaas en leg de halve olijven gelijkmatig erover heen. Leg hier de andere 3 plakjes overheen en druk zachtjes aan. Snijd nu in gelijke stukken, druk de uiteinde nog iets steviger op elkaar en leg op de bakplaat. Bak alles nu 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot mooi goudbruin. Laat op een rooster afkoelen.

Borrelhapje met Taleggio

Voor de 2e versie leg je weer 2 x 2 plakjes, iets op elkaar, op een licht bebloemd aanrecht. Smeer in met de tapenade en leg de plakjes taleggio gelijkmatig erop. Rol per 2 plakjes bladerdeeg zo strak mogelijk op en wikkel in huishoudfolie. Leg minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd daarna plakjes van de rollen, leg die op de bakplaat en bak op dezelfde wijze als variant 1.

Voorbereiding is het halve werk

Beide hapjes kun je de dag van te voren klaar maken. Als je ze meteen afbakt, laat dan goed afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte trommel.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!