Italiaanse bladerdeegborrelhapjes (2 varianten)



Met één pakje bladerdeeg uit de vriezer kun je heel eenvoudig de lekkerste borrelhapjes maken. Super leuk om samen met je kind(eren) te maken, en dan samen op te peuzelen bij de borrel. Kies jouw favoriete versie, maar stiekem zou ik ze gewoon allebei maken. Ze zijn namelijk zó op… 😉

versie 1

1 pot geroosterde paprikareepjes (á 295g), uitgelekt
6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
30g geraspte Parmezaanse kaas
18 zwarte olijven, gehalveerd

versie 2

1tl ansjovispasta
70g taleggio, in dunne reepjes
4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
½ van de paprika tapenade van variant 1

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwamen 180C (hetelucht) – staafmixer

Borrelhapje met paprikatapenade

Voor de tapenade pureer je de paprikareepjes met een staafmixer. Leg op een licht bebloemd aanrecht 3 plakjes bladerdeeg onder elkaar en zorg dat ze aan elkaar zitten. Dit gaat het makkelijkst door de uiteinde nét iets op elkaar te leggen. Hierdoor krijg je een lange strook deeg.

Besmeer het bladerdeeg met de paprikatapenade. Bestrooi dat licht met de geraspte kaas en leg de halve olijven gelijkmatig erover heen. Leg hier de andere 3 plakjes overheen en druk zachtjes aan. Snijd nu in gelijke stukken, druk de uiteinde nog iets steviger op elkaar en leg op de bakplaat. Bak alles nu 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot mooi goudbruin. Laat op een rooster afkoelen.

Borrelhapje met Taleggio

Voor de 2e versie leg je weer 2 x 2 plakjes, iets op elkaar, op een licht bebloemd aanrecht. Smeer in met de tapenade en leg de plakjes taleggio gelijkmatig erop. Rol per 2 plakjes bladerdeeg zo strak mogelijk op en wikkel in huishoudfolie. Leg minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd daarna plakjes van de rollen, leg die op de bakplaat en bak op dezelfde wijze als variant 1.

Voorbereiding is het halve werk

Beide hapjes kun je de dag van te voren klaar maken. Als je ze meteen afbakt, laat dan goed afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte trommel.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!