Italiaanse bladerdeegborrelhapjes (2 varianten)



Met één pakje bladerdeeg uit de vriezer kun je heel eenvoudig de lekkerste borrelhapjes maken. Super leuk om samen met je kind(eren) te maken, en dan samen op te peuzelen bij de borrel. Kies jouw favoriete versie, maar stiekem zou ik ze gewoon allebei maken. Ze zijn namelijk zó op… 😉

versie 1

1 pot geroosterde paprikareepjes (á 295g), uitgelekt
6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
30g geraspte Parmezaanse kaas
18 zwarte olijven, gehalveerd

versie 2

1tl ansjovispasta
70g taleggio, in dunne reepjes
4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
½ van de paprika tapenade van variant 1

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwamen 180C (hetelucht) – staafmixer

Borrelhapje met paprikatapenade

Voor de tapenade pureer je de paprikareepjes met een staafmixer. Leg op een licht bebloemd aanrecht 3 plakjes bladerdeeg onder elkaar en zorg dat ze aan elkaar zitten. Dit gaat het makkelijkst door de uiteinde nét iets op elkaar te leggen. Hierdoor krijg je een lange strook deeg.

Besmeer het bladerdeeg met de paprikatapenade. Bestrooi dat licht met de geraspte kaas en leg de halve olijven gelijkmatig erover heen. Leg hier de andere 3 plakjes overheen en druk zachtjes aan. Snijd nu in gelijke stukken, druk de uiteinde nog iets steviger op elkaar en leg op de bakplaat. Bak alles nu 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot mooi goudbruin. Laat op een rooster afkoelen.

Borrelhapje met Taleggio

Voor de 2e versie leg je weer 2 x 2 plakjes, iets op elkaar, op een licht bebloemd aanrecht. Smeer in met de tapenade en leg de plakjes taleggio gelijkmatig erop. Rol per 2 plakjes bladerdeeg zo strak mogelijk op en wikkel in huishoudfolie. Leg minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd daarna plakjes van de rollen, leg die op de bakplaat en bak op dezelfde wijze als variant 1.

Voorbereiding is het halve werk

Beide hapjes kun je de dag van te voren klaar maken. Als je ze meteen afbakt, laat dan goed afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte trommel.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.